Wilbek ikke bekymret: Vi bliver ikke ramt

- Vi har en lang aftale med Team Danmark og betaler i øvrigt millioner den anden vej i kraft at tv-aftaler, siger DHF’s sportschef

- Vi har en lang aftale med Team Danmark, siger sportschefen - der sidder i Team Danmarks bestyrelse. (Foto: Philip Davali)
- Vi har en lang aftale med Team Danmark, siger sportschefen - der sidder i Team Danmarks bestyrelse. (Foto: Philip Davali)

Ulrik Wilbek er overbevist om, at Team Danmark også de næste fire år vil pumpe et massivt millionbeløb i de to håndboldlandshold, selv om den økonomiske fireårs-plan frem mod OL i 2020 reelt først bliver lagt i efteråret efter Legene i Rio de Janeiro.

Det gør han, selv om kvindelandsholdet isoleret set for længst er raslet ud af kategorien ’Verdensklasseforbund’ og på trods af, at herrelandsholdet også er ude i en ond pulje i april, når Mikkel Hansen og co. skal igennem deres OL-kvalifikation i Herning.

Rio de Janeiro er bestemt ingen sikker destination for dansk håndbold i august!

For år tilbage var det modsat: Da holdt kvinderne røven oppe på mændene – nu er det herrelandsholdet, der kvalificerer DHF til at være et såkaldt verdensklasseforbund, selv om Klavs Bruuns tropper reelt ’kun’ ville være et ’Internationalt Eliteforbund’, hvis de stod alene.

- Så længe, mændene er i verdensklasse, er DHF det også som forbund, siger Ulrik Wilbek.

Først da det var for sent viste Mulle og kompagni mod Uruguay, at de godt kan spille håndbold. Foto: Jens Dresling. Jan Jensen - 21. mar. 2016 - kl. 06:21 Revser Danmarks piger: Det er fanden galeme uforståeligt!

DHF modtager i år 11.050.000 kr. fra Team Danmark, og Ulrik Wilbek er sikker på, niveauet vil være uforandret i den ny aftale frem mod Legene i Tokyo.

- Bliver støtten reduceret i den ny aftale?

- Nej, det bliver den ikke. Vi har lavet en aftale med Team Danmark til 2020, siger Ulrik Wilbek – der i øvrigt sidder i Team Danmarks bestyrelse.

Den såkaldte udviklingsaftale bunder bl.a. i, at dansk håndbold faktisk hælder et pænt millionbeløb den anden vej.

- Det ligger i det prospekt, der er for Team Danmark, at forbund med tv-aftaler som vi og eksempelvis DBU godt nok modtager millioner – men at vi giver mange af dem tilbage, fordi vi har tv-aftaler. Når vi f.eks. får 11 mio. kroner fra Team Danmark, så får Team Danmark jo ca. fem af dem retur, sådan at vi netto får mellem seks og syv mio. kroner til DHF, forklarer Ulrik Wilbek.

Se også: Wilbeks opråb: Gør som Norge

- I er altså ikke så afhængige af Team Danmark-støtten?

- Jo, det er vi. Men netop på grund af tv-pengene har vi lavet en længere aftale med dem. Så det er ikke sådan, at vi nu bliver ramt på pengene, fordi kvinderne ikke kvalificerede sig til Rio, siger Ulrik Wilbek.

Netop det faktum betonede sportschefen et par gange over for spillerne på hotellet i Aarhus inden weekendens OL-kvalifikation: At de i hvert fald ikke skulle spekulere på økonomiske sanktioner og forringelser omkring setup’et, hvis det kiksede at komme til Rio.

Det hjalp som bekendt ikke…

Se også: Skuffet over håndboldpiger: OL-fiasko kan koste penge

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere