Wilbek om dansk fidus: Går ikke i herrehåndbold

Jan Pytlick triumferede i spillet syv mod seks, men det ville være for risikabelt i herrehåndbold, fordi mænd fylder mere, er hurtigere – og har trænere, der kan lægge taktik…

Sportschefen er tilfreds med sine ansatte, selv om det ikke lige ser sådan ud her på billedet. Ulrik Wilbek, Ulrik Kirkely og Jan Pytlick i samtale efter en kamp. (Foto: Lars Poulsen)
Sportschefen er tilfreds med sine ansatte, selv om det ikke lige ser sådan ud her på billedet. Ulrik Wilbek, Ulrik Kirkely og Jan Pytlick i samtale efter en kamp. (Foto: Lars Poulsen)

DEBRECEN (Ekstra Bladet): Jan Pytlick trumfede i den grad sin ungarske kollega Andras Nemeth ved at spille syv mod seks – i tre kvarter. Men den går kun i kvindehåndbold, siger sportschef Ulrik Wilbek.

- Det vil ske langt oftere i kvinde- end i herrehåndbold. Ganske simpelt fordi, mændene fylder utroligt meget, når de angriber, så det er faktisk ikke altid en fordel at være syv.

Danmark når ikke at skifte Sandra Toft ind, så Kristina Kristiansen må agere målkvinde - og redder (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Mulle: Nu også som målmand

- Det er den ene ting – den anden er, at mændene jo kommer meget hurtigere gennem en halv bane, så hvis du forestiller dig at spille syv mod seks, så er der meget kort op til midten og et hurtigt opgiverkast, siger Ulrik Wilbek.

- Den tredje ting er så, at man vel kunne forestille sig nogle trænere, der lagde taktik imod det! Det var ikke tilfældet i kampen mellem Danmark og Ungarn. Jeg har dog aldrig set noget lignende – altså at man ikke i det mindste forsøger at lave hurtig midte hver gang, er jo tæt på uforståeligt, siger en undrende sportschef.

Ritzau Anfører fik gjort tilskuerne tavse: Så kan de lære det

- Ungarn vælger at gå frem i stedet for at stille sig fladt tilbage, og alle sådan nogle ting, altså… Det var jo som tidligere træner SÅ forfærdeligt at sidde og se på rent fagligt.

Er der ikke generelt mange dårlige træner-præstationer ved dette EM?

- Jo, sådan har det jo altid været i dele af Europa, vil jeg sige. Som regel ovre østpå.

Hvis du skulle give Pytlick karakter for indsatsen i den kamp, hvad er den så?

- Det var jo bare sådan, som det ku’ gøres. Det var jo super godt, og der var jo allerede snakket om det til taktikmødet, at vi ville – og det synes jeg er stærkt – tage initiativ, fordi ungarerne faktisk måske ikke har det så godt med at spille på hjemmebane, fordi presset er for stort.

Pernille Holmsgaard har fat i Zita Szucsanszki. Desværre fik danskeren også nedlagt Lotte Grigel inden kampen. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Græd efter Grigels uheld: En forfærdelig start

- Derfor kommer kampen jo til at foregå fuldstændig på Danmarks præmisser lige fra starten. Da de så når op på minus to og tænker, den lige er ved at være der, så smider man den trumf ind. Og det var jo i virkeligheden kun deres målmand, der var skyld i, at vi ikke førte med ti mål ved pausen, analyserer Ulrik Wilbek.

Sandra Toft sendte en lille hilsen til de mange ungarske fans efter den danske sejr. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk EM-helt: De spyttede efter mig

0 kommentarer
Vis kommentarer