Wilbek om drama: Alle har holdt med Nordsjælland

Nul af de 14 klubber i Boxer Herreligaen har næste sæson fast hjemmebane på Sjælland. Ærgerligt, siger Wilbek

Hør Ekstra Bladets håndboldekspert Jan Jensen udtale sig om den vanvittige afslutning.

Der er ikke længere nogen rendyrket sjællandsk klub i Danmarks bedste håndboldrække for herrer, efter Nordsjælland Håndbold mandag aften rykkede ud efter en dramatisk kamp mod TM Tønder.

Fremover er der kun halvanden klub i ligaen, der ikke er jysk. Fynske GOG - og så den halve - KIF Kolding København, der har hjemmebane i både Kolding og Brøndby.

Det ærgrer sportschefen i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at alle i dansk håndbold har holdt med Nordsjælland, hver gang de har spillet, hvis ikke lige de spillede mod deres egen klub. Vi ved godt, at det her er noget skidt.

- Nordsjælland har gjort et kæmpe stykke arbejde. De laver utrolig god sponsorudvikling, utrolig god talentudvikling, de er velorganiserede, de har fyldte haller - de er ikke store, men de er fyldte.

- De havde også flere mand med på det ungdomslandshold, der vandt VM-sølv sidste år, så på alle parametre er det et dårligt resultat for dansk håndbold, siger Ulrik Wilbek.

Mikkel Hansen og Bo Spellerberg var blandt mange, der undrede sig over den vilde afgørelse i nedrykningskampen (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Forrykt nedrykningsdrama: Stjernerne fatter det ikke

Det er økonomi, der er årsag til, at de jyske klubber dominerer på håndboldplan, siger Wilbek.

- Af en eller anden grund er der altid nogen, der finder nogle penge i de midtjyske og vestjyske klubber, og det er de dygtige til, for så kan de få spillerne over. Det er man ikke lige så dygtig til på Sjælland. Altså at finde kronerne, der får det til at løbe rundt.

- Det er det, Nordsjælland har virket gode til med et professionelt setup, og derfor er det ærgerligt med nedrykningen, siger sportschefen.

Nordsjællands nedrykning kan dog også have en gavnlig effekt på sjællandsk håndbold.

- Det positive er, at der er flere sjællandske klubber, som kan tage handsken op. Vi har trods alt TMS Ringsted, som også er velfungerende i 1. division, der er også Ajax og så videre.

- Så jeg håber, der er flere sjællandske og københavnske klubber, der tager kampen op nu og vil være med til at kæmpe om oprykning til ligaen, siger Ulrik Wilbek.

At der var meget på spil, viser billedet af Nordsjælland-træner Ian Marko Fog efter kampen ganske tydeligt.

Mens Fogs assistent havde lidt tid til at sunde sig og efterfølgende skrev denne kommentar på Twitter.

Ian Marko Fog er så bitter over, at Nordsjælland Håndbold ikke er at finde i den bedste danske håndboldrække næste år (Arkivfoto: Rasmus Terkelsen) Håndbold Knust træner totalt knækket efter sindssygt drama

Lars Krogh var ikke TV2s største fan i minutterne efter et kæmpe håndbold-drama (Foto: Anders Brohus) Håndbold Rasede mod TV2 efter håndbold-drama: Nu forklarer han hvorfor

36 kommentarer
Vis kommentarer