Wilbek raser over tysk afvisning: 'Det virker meget mærkeligt'

De danske håndboldherrer skal træne to dage senere end planlagt, fordi Flensburg afviser at frigive spillere

Ulrik Wilbek er langt fra tilfreds med måden, hvorpå Danmark skal forberede sig forud for OL-kvalifikationen. (Foto: Philip Davali)
Ulrik Wilbek er langt fra tilfreds med måden, hvorpå Danmark skal forberede sig forud for OL-kvalifikationen. (Foto: Philip Davali)

Når det danske herrelandshold i håndbold samles forud for OL-kvalifikationsturneringen i april, var det planlagt, at samlingen skulle begynde på tirsdag.

Denne plan blev sendt ud til spillernes klubber allerede i juli 2015, men nu har Flensburg-Handewitt meddelt, at klubben ikke vil frigive spillere før på torsdag.

Det giver landsholdet en enkelt samlingsdag inden fredagens træningskamp mod Tyskland, og det er sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) Ulrik Wilbek fortørnet over.

- Det virker meget mærkeligt, at Flensburg ikke vil frigive spillerne, for det tyske landshold mødes allerede på mandag, og alle de andre tyske klubber har indgået på de vilkår, siger Wilbek til forbundets hjemmeside.

Han er utilfreds med den tyske danskerklubs timing.

- Klubben har kendt til planen siden 8. juli sidste år, så at de først kommer med udmeldingen nu, hvor alle flybilletter og overnatninger for længst er bestilt, det forekommer meget mærkeligt, siger Wilbek.

Se også: Nyt håndbold-kaos: Lækker fortrolige Kolding-dokumenter

Meddelelsen fra Flensburg-Handewitt kom torsdag, og begrundelsen er, at spillerne er slidte. De seneste to dage har der været korrespondance mellem DHF og klubben, men det er ikke lykkedes at nå frem til et kompromis.

Eftersom det omhandler landsholdsspillerne Rasmus Lauge, Henrik Toft, Anders Eggert, Lasse Svan og Kevin Møller, har landstræner Gudmundur Gudmundsson set sig nødsaget til at udskyde samlingen.

- Vi har været tvunget til at aflyse den planlagte træningssamling i Kronau, og det er klart, at det ødelægger en stor del af vores forberedelser, lyder det fra Gudmundsson.

Ændringen betyder, at landsholdet i stedet tager direkte til Köln torsdag, hvor fredagens kamp mod tyskerne skal spilles.

Herefter rejser spillerne lørdag morgen til Herning, hvor de er samlet frem mod OL-kvalifikationsturneringen på hjemmebane 8.-10. april.

Se også: Mulles hjemmebane: Tilskuer saboterer angreb

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere