Wilbek rystet over tamme danskere

Spillerne jublede, men sportschefen ’skulle lige sunde sig’, efter pinlig dansk indsats sikrede OL-billetterne

Ulrik Wilbek var bestemt ikke imponeret over landsholdets indsats mod Bahrain. (Foto: Lars Poulsen)
Ulrik Wilbek var bestemt ikke imponeret over landsholdets indsats mod Bahrain. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): - Jeg skal lige sunde mig oven på denne kamp!

Ulrik Wilbek var tydeligt rystet, da han tonede frem på storskærmen i Boxen ved 4-7 og straffe til Bahrain. Efter kampen var humøret ikke meget bedre hos en halv-hæs sportschef, der køligt analyserede:

- Jeg er selvfølgelig glad for, vi skal til OL. Det var jo målet i første omgang. Så det var jo sådan set meget godt. Set på baggrund af Bahrain-kampen, er perspektiverne ikke særligt store, men, altså… Vi er hele tiden gået efter at være medalje-kandidat, og det mener jeg stadig, vi er.

Hvad er det præcist, du skal sunde dig over?

- Den her kamp. Så du den ikke?

Det blev bestemt ikke en walkover mod Bahrain. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Danmark dinglede til OL efter store miniput-problemer

Det mener jeg i dén grad. Er du rystet over, de ikke kan koncentrere sig bedre?

- Jamen, jeg tror sgu ikke, det var koncentration. Jeg er bare skuffet over, vi kan spille sådan, som vi gjorde. I dag… Det var ikke godt. Jeg synes, vi skulle have spillet bedre – lad mig sige det på den måde. Det var sgu ikke for kønt.

Håndbold-landsholdet har nu små 14 dage i juni, hvor samlingen gælder to VM-playoff kampe mod Østrig, og så venter fire uger i juli, hvor der bliver nok at arbejde med før OL i Rio.

Rasmus Lauge erkender, at der er nok at se til. Men humøret er trods alt væsentligt bedre hos spilleren end hos chefen:

Synes du, det blev den fest, det burde være?

- Ja, det synes jeg sgu. Det var da en lortekamp, det vil jeg ikke lægge skjul på, men vi er stolte – og vi har haft en god fest allerede i omklædningsrummet.

Hvad består sådan en fest af?

- Højt humør først og fremmest – og en lille øl til at fejre det med.

Michael Damgaard og flere af de andre danske håndboldherrer kan ikke prale af deres indsats i den afsluttende OL-kvalifikationskamp mod upåagtede Bahrain. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Bomber dumper: Så svage var Danmark i trist OL-kval

Hvad synes du om kampen?

- Årh, den har vi allerede glemt!

Det synes du også, vi skulle?

- Ja! Det har været en fin weekend målt på mange parametre, så samlet set er det okay. Vi har mange forbedringsmuligheder. Jeg synes helt klart, vores kontrafase skal forbedres, og den skal vi simpelt hen udnytte meget bedre. Vi skal ligge på ti mål pr. kamp for at følge med helt oppe i toppen, vil jeg sige. Der er også andet, men kontraspillet kan vi lægge mange procent på.

OL-billetterne blev formentlig fejret – men relativt stille og roligt. Mange skal tidligt hjem mandag morgen, og Rasmus Lauge holder fri.

- Det bliver stille og roligt, siger Flensburg-spilleren

32 kommentarer
Vis kommentarer