Wilbek til danske tilskuere: Stop jeres fairplay

De danske tilskuere må gerne lægge fairplay-opførslen til side, når det gælder Serbien tirsdag

De danske tilskuere er lige lovlig sportslige, lyder det fra den danske VM-lejr. (Foto: Lars Poulsen)
De danske tilskuere er lige lovlig sportslige, lyder det fra den danske VM-lejr. (Foto: Lars Poulsen)

I Danmarks to første kampe ved VM i kvindehåndbold har tilskuerne i Boxen i Herning troligt fulgt Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) opfordring om at udvise fairplay over for de gæstende hold.

Flere gange er der blev klappet af modstanderne på opfordring fra speakeren i hallen, men det skal være slut nu, mener både spillere og ledere i den danske VM-lejr.

Jan Pytlick som træner for Vardar Skopje hilser på sin afløser som dansk landstræner, Klavs Bruun Jørgensen. I aften kunne de have gentaget håndtrykket som chefer for hvert sit landshold - Danmark mod Serbien! (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Pytlick i spil som serbisk landstræner

- Det er noget, IHF har sagt, at det skal gå begge veje. Det vil jeg ikke blande mig i, men jeg synes, det er lidt kedeligt, når der bliver agiteret for, at man skal heppe på modstanderen. Det er lidt fjollet, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Mere klar i spyttet er sportschef Ulrik Wilbek, som gerne ser klapsalverne i retning af Danmarks modstandere stoppet.

- Vi skal være flinke og sportslige, men vi skal ikke være naive, og vi skal ikke sidde og heppe på modstanderne. Der sætter jeg sgu grænsen, siger han.

Hos spillerne har man også godt bemærket opfordringerne til publikum om at udvise fairplay, og i de to kampe mod de overkommelige modstandere Japan og Tunesien, har det været fint nok.

Nu venter Serbien, Ungarn og Montenegro, som bliver hårde kampe for Danmark, og der er der absolut ikke brug for, at der bliver bakket op om modstanderne.

- Nu må de (publikum, red.) gerne lige vise lidt tænder i de kommende kampe, for vi får brug for, at folk på lægterne også giver et ekstra boost og lægger lidt ekstra tryk på modstanderne, siger venstrefløjen Ann Grete Nørgaard.

Håndbold Norge på tavlen ved håndbold-VM med storsejr

Når Danmark møder østeuropæiske lande på udebane, er der i hvert fald ingen opbakning at hente, og sådan skal det også være i Danmark ifølge backen Anne Mette Hansen.

- Det kunne være mega fedt, hvis tilskuerne kunne lægge lidt ekstra pres på Serbien, så de virkelig kan mærke, at de er på udebane, siger hun.

Stregspilleren Stine Bodholt tror på, at presset på serberne nok skal komme fra publikum, når modstanderen bliver hårdere og kampene tættere.

- Jeg tror, at publikum nu kommer til at mærke, at der er lidt mere intensitet på banen, flere tacklinger og mere aggressivitet, og så tror jeg også, der kommer mere gang i dem, forudser Bodholt.

Søren Herskind og Klavs Bruun Jørgensen er også med i videoen, men de holder sig fra, at slå sig løs på dansegulvet. (Foto: DHF) Håndbold Nordmænd håner dansk VM-hit

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

37 kommentarer
Vis kommentarer