Wilbek ville nok ikke få sit job, hvis han søgte...

DHF søger ny sportschef – Kasper Hvidt er et skarpt bud, mens næstformand indrømmer, at Ulrik Wilbek nok ikke matcher profilen som sin egen afløser

Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson dagen efter OL-finalen. Alle var glade - et par dage senere var alt ragnarok. Foto: Tariq Mikkel Khan
Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson dagen efter OL-finalen. Alle var glade - et par dage senere var alt ragnarok. Foto: Tariq Mikkel Khan

Kasper Hvidt som sportschef i Dansk Håndbold Forbund!

Den 40-årige keeper i KIF Kolding København har ventileret sin mulige interesse i jobbet, og landsholds-veteranen lyder som et fuldstændigt indlysende bud på manden, der kan erstatte Ulrik Wilbek.

Hvis man vel at mærke vil have en mand, der ligner én, der erfaringsmæssigt kunne minde om – Ulrik Wilbek…

- Jeg ved, at Kasper Hvidt har udtrykt sin interesse, og jeg kender ham jo gennem mange år fra FIF og en periode i min gamle klub Ajax, så jo… Men jeg vil ikke kommentere, om han er et emne eller ej, siger Carsten Grønmann.

Næstformanden, elitechefen – og den pt. deltids-fungerende sportschef – har netop i mandags sammen med generalsekretær Morten Stig Christensen over for DHF’s bestyrelse afleveret og fået godkendt den ’profil’, men vurderer, en kommende sportschef skal matche og operere ud fra.

Den indeholder muligvis mindre harpiks og mere laksko!

- Der findes jo ikke en Ulrik Wilbek nummer to. Vi søger en person, der er en god leder, men ikke nødvendigvis behøver at kunne redegøre for franske kryds fra start til slut. Derfor skal vedkommende ikke absolut være en tidligere toptræner eller en topspiller, der lige er stoppet, siger Carsten Grønmann.

- Ville Ulrik Wilbek få jobbet, hvis han søgte?

- Det ville han nok ikke! Dermed ikke sagt, at jeg ikke var utroligt ked af det, da han valgte at stoppe som sportschef. Da Ulrik blev DHF’s første sportschef, var der jo ingen job-beskrivelse ud over, at det var Ulrik, der fik jobbet. Han blev så at sige selve indholdet i stillingen, og nu har vi så haft muligheden for at definere, hvad stillingen som sportschef bør og skal indebære i vores regi, siger Carsten Grønmann.

DHF vil ikke tøve med at hente eksperthjælp udefra i forhold til tests og screeninger, og han vil heller ikke sætte en præcis dato på, hvornår en ny sportschef skal sætte sig i stolen.

Næstformanden har heller ingen kommentarer til, hvad DHF har af udestående med den aftrådte Ulrik Wilbek, der sagde op i kølvandet på den største triumf nogen sinde i dansk herrehåndbold: OL-guldet i Rio.

Få dage efter festen krakelerede de olympiske ringe om halsene på de danske triumfatorer, der mandag mødes igen i landsholds-sammenhæng før to kampe i EM-kvalifikationen.

’Man kan jo aldrig vide, om jobbet passer til mine kvalifikationer – sådan noget sker jo aldrig 100 procent – men jeg vil da tro, at de to ting ikke ligger langt fra hinanden. Jeg har gjort mig en del tanker om det fremtidige elitearbejde,’ sagde Kasper Hvidt til Politiken i starten af september.

’Jeg føler, jeg har nogle kvaliteter, der kan være brugbare, men det kommer jo helt an på, hvad det er for et job. Hvis det indeholder noget af det, jeg er god til, så kunne det da være interessant,’ sagde målmanden samme dag til JydskeVestkysten.

Kasper Hvidt og Ulrik Wilbek på hold sammen - under VM i Kroatien i 2009. Foto: Jens Dresling
Kasper Hvidt og Ulrik Wilbek på hold sammen - under VM i Kroatien i 2009. Foto: Jens Dresling

Nu er jobbeskrivelsen langt om længe udformet.

- Er Kasper Hvidt så et godt bud, Carsten Grønmann?

- Det vil jeg jo ikke kommentere, det kan du nok forstå. Der er ret mange, der har henvendt sig, men jeg har altså lige glemt, hvad de hedder… Vi skulle lige have lavet profilen først, den har vi nu, og så kan vi kommer videre derfra, siger DHF’s næstformand og deltids-fungerende sportschef.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Kasper Hvidt som den grundige mand, han er, sonderet terrænet her, hisset og ligefrem hist og pist for at få en lakmusprøve på, hvor han står, og hvem han kan trække på i fald, han skulle få jobbet – hvis han vel at mærke overhovedet er interesseret i det i den form, det nu har fået.

- Jeg har ingen kommentarer, siger Kasper Hvidt og henviser til, at der for tiden er nok at se til i lettere kriseramte KIF Kolding København.

Hvis han skulle blive den udvalgte, må DHF i givet fald pænt vente, til sæsonen er spillet færdig.

Se også: Efter OL-guld og Wilbek-ballade: Gudmundsson i venteposition

Se også: Efter kaos: Fuld opbakning til Gudmundur

Se også: Landin om Wilbek-rygter: Det skete der under OL

15 kommentarer
Vis kommentarer