Yderligere smitte i den danske EM-lejr

Lørdag oplyser Dansk Håndbold Forbund, at landsholdets SoMe-ansvarlige i EM-lejren er testet positiv. Foruden Hans Lindberg er der ikke konstateret flere smittetilfælde i spillertruppen

Hvilke konsekvenser får det nye smittetilfælde i den danske EM-lejr? Ekstra Bladets hold i Ungarn vurderer situationen.
Følg Håndbold

BUDAPEST (Ekstra Bladet): Den danske EM-lejr er ramt af endnu en positiv coronatest.

Lørdag oplyser Dansk Håndbold Forbund, at landsholdets SoMe-ansvarlige har afgivet en positiv prøve.

Denne ligger lige på vippen i forhold til den tilladte ct-værdi, men der tages ingen chancer fra den danske delegations side, hvorfor den pågældende person er sendt i isolation

Hans Lindberg har ligeledes afgivet en positiv test. Dette kom dog ikke som en overraskelse, eftersom han var konstateret smittet i forvejen.

Alle øvrige medlemmer af landsholdet er testet negativ forud for aftenens møde med Kroatien i mellemrunden. Truppen er tilmed blevet forstærket af Johan Hansen, der gør comeback efter sin skade og erstatter Lindberg.

Hans Lindberg var med i klyngen, da landsholdet fejrede sejren over Island torsdag aften. På det tidspunkt anede han selvsagt intet om, at han var smittet med coronavirus. Lørdag er der ikke konstateret flere smittetilfælde blandt spillerne. Foto: Lars Poulsen
Hans Lindberg var med i klyngen, da landsholdet fejrede sejren over Island torsdag aften. På det tidspunkt anede han selvsagt intet om, at han var smittet med coronavirus. Lørdag er der ikke konstateret flere smittetilfælde blandt spillerne. Foto: Lars Poulsen
 

Risikoen findes fortsat
Det er naturligvis tidligt at konkludere noget endegyldigt i forhold til de samlede konsekvenser af fløjens positive prøve, der blev afgivet torsdag aften. Særligt nu, hvor endnu et medlem af den udsendte delegation er konstateret smittet.

Den såkaldte inkubationstid, der er perioden fra eventuel smitte til påvist sygdom, varierer, og ved omikronvarianten anslås intervallet som oftest at være to til fire dage.

Af samme grund kan ingen i den danske trup vide sig sikre på, at de er gået fri. Men foreløbigt kan Nikolaj Jacobsen – med undtagelse af Lindberg – melde alle mand klar til opgøret mod Kroatien.

Kampen spilles klokken 20.30 i Budapest, og med en sejr vil de danske favoritter være snublende nær en semifinale.

Kroaterne er anderledes hårdt spændt for. Balkan-nationen tabte sin første dyst i mellemrunden og skal håbe på fuld gevinst resten af kampene, ligesom andre resultater skal flaske sig, hvis de skal nå blandt de fire sidste i turneringen.

Smitten er kommet til den danske trup. Og man må forvente endnu flere smittetilfælde i den danske trup ifølge Ekstra Bladets sportskommentator Jan Jensen.

Ekstra Bladets sportskommentator Jan Jensen meddelte efter Hans Lindbergs smittetilfælde, at danskerne måtte forberede sig på yderligere smitte - den er nu kommet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+