Ydmygelse! Danske mestre slagtet i Sverige

KIF Kolding København åbnede CL med et næsten totalt udfald – debut til 44-årig tidligere landsholdsmålmand

KIF fik en forfærdelig start på Champions League onsdag aften. (Polfoto)
KIF fik en forfærdelig start på Champions League onsdag aften. (Polfoto)

IFK KRISTIANSTAD – KIF KOLDING KØBENHAVN 33-26 (16-10)

Når den normalt fodrappe Lukas Karlsson først smider bolden væk og derefter ikke er i stand til at løbe en 108 kilo tung svensk kontra-rykkende stregspiller op, så ved man, der er noget helt riv-ravende galt. Og når Kasper Hvidt så oven i købet nærmest opgivende slår ud med armene efter Anton Lindskogs scoring, så stinker det af ren opløsning.

Og det var lige præcis, hvad der skete. Den tunge, svenske kampvogn bragte hjemmeholdet IFK Kristianstad foran 20-11 ganske, ganske kort inde i anden halvleg, og KIF Kolding København krakelerede totalt i sæsonens Champions League-åbning i den udekamp, de jyske københavnere burde have formatet til at sikre sig sejren og et fornuftigt afsæt i turneringen i.

Der venter langt værre modstandere, når KIF bliver parret med Montpellier, Rhein-Neckar Löwen og FC Barcelona – for nu bare at nævne en beskeden trio, som danskerne i den nuværende forfatning vil være chanceløse imod.

KIF hang på til 6-6, men overlevede ikke fem svenske scoringer i rap – og var på tidspunkter efter pausen bagud med både ti og 11 scoringer. Så grelt var det, at cheftræner Henrik Kronborg i en tidlig time-out indirekte måtte bede sine danske mestre om i det mindste at kæmpe for at begrænse nederlaget mest muligt.

Et hav af tekniske fejl
Det, der virkede lørdag i Gudme, hang overhovedet ikke sammen onsdag i det sydsvenske. Den garvede svenske veteran, Ola Lindgren, havde luret, at KIF ville komme stort set uden fløjspil – men med en masse germansk og fysisk smadder-håndbold og et væld af indspil til stregen.

Dem fangede værterne dygtigt, og et hav af tekniske fejl blev prompte og nådesløst straffet med et helt ocean af rappe svenske kontra-scoringer mod et usædvanligt slattent dansk returløb.

Dét, GOG ikke formåede lørdag, lykkedes Kristianstad i den grad med – også fordi, Bo Spellerberg, Lasse Andersson og den missil-bestykkede russer Konstantin Igropulo lignede folk, der forsøgte at overgå hinanden i tekniske fejl, sløsede indspil og slatne afslutninger.

KIF lider under skader hos bl.a. Torsten Laen og Simon Jensen, men tak for kaffe, hvor kan det blive en lang sæson med alene 14 indledende CL-opgør, herunder yderligere seks strabadserende rejser til udenlandske destinationer – plus de i alt 26 opgør i Ligaen.

Kasper Hvidt stod endda i perioder en mere end hæderlig kamp, men blev – da slaget for længst var tabt – erstattet af Kristian Asmussen, så den 44-årige langt om længe fik sin debut i Champions League…

Det var vist det eneste positive, der var at slæbe med hjem over sund og bælter…

6 kommentarer
Vis kommentarer