Har skabt verdensmestre på stribe: Nu satser han på Kevin

Frédéric Vasseur har formet F1-verdensmestre som Lewis Hamilton og Sebastian Vettel, og nu forsøger Renaults teamchef at få Kevin Magnussen op på samme stadie

Frédéric Vasseur har formet en række af verdens bedste racerkørere. Nu får han lov at udvikle det danske supertalent. Og Kevin - han glæder sig. (Foto: Jan Sommer)
Følg Sport

Det har givetvis været ganske tilfredsstillende for Frédéric Vasseur at følge Formel 1 dette årti. Og hvis den nyudnævnte teamchef hos Renault har klappet sig selv på skulderen undervejs, kan man ikke fortænke ham det mindste. 

For den 46-årige franskmand har om nogen haft en finger med i spillet, når det gælder de seneste års største succeser i den fineste motorsportsklasse.

Siden 2010 har to kørere fordelt Formel 1-verdensmesterskaberne i mellem sig. Først tog Sebastian Vettel fire titler på stribe, og i de seneste to år er Lewis Hamilton så endt øverst på podiet.

Fælles for de to sejrsvante profiler er, at de - på deres vej mod toppen - begge har været under Vasseurs vinger.

Renault-bossen er kendt for at være en af de ypperste til at få forløst talenters potentiale på fire hjul. Frem til i år har han været teamchef hos ART Grand Prix, der siden 2005 blandt andet har opereret i GP2-, GP3- og Formel 3-serien.

Her har mandskabet været rugekasse for nye stjerneskud, og Vasseur har været med lige fra begyndelsen. Perioden kan betegnes som én lang succes.

Kølige Kevin gamblede: Takkede nej til F1-team

Han skabte Lewis Hamilton og Sebastian Vettel. Kan han forme Kevin og gøre danskeren til verdensmester? (Foto: Jan Sommer)
Han skabte Lewis Hamilton og Sebastian Vettel. Kan han forme Kevin og gøre danskeren til verdensmester? (Foto: Jan Sommer)

Sulten efter succes
Talrige kørere har nydt godt af hans ekspertise på deres færd mod nåleøjet til det forjættede Formel 1-land. Og flere kunne først kravle igennem, efter at de havde slået igennem. Det skete hos ART Grand Prix.

Det var her, Lewis Hamilton blev GP2-verdensmester i 2006, og det var her, Sebastian Vettel samme år sikrede sig en samlet andenplads i Formel 3.

Læg dertil navne som Nico Rosberg (GP2-verdensmester i 2005), Nico Hülkenberg (GP2-verdensmester 2009), Valtteri Bottas (GP3-verdensmester 2011), og man har en føljeton af fartfænomener, der alle har vist deres værd på første klasse i Formel 1.

Nu er det så op til Vasseur at få forløst det potentiale, Kevin Magnussen selv håber, kan gøre danskeren til en kommende verdensmester.

Og ifølge Renaults teamchef har den 23-årige dansker forudsætningerne for succes på sin side. Det fremgik, da den franske frontfigur udlagde teksten under onsdagens præsentation af det nye team.

- Kevin har et godt miks af ungdom og erfaring. For to år siden havde han en stærk sæson hos McLaren og har tidligere bevist sit værd i de lavere motorsportsrækker, herunder Formel Renault 3,5-serien (som Magnussen vandt i 2013, red.). Han har talentet til at vinde løb og verdensmesterskaber, siger Vasseur.

- Det faktum, at han var på sidelinjen sidste år, vil udgøre en ekstra motivation for ham. Han har en iver for at komme tilbage og arbejde. Det er vigtigt, at vi erkender, at 2016 vil blive et vanskeligt år. Vi ved, at vi har en lang vej foran os. Her kan vi bruge motiverede gutter som Kevin, så det er godt, fortæller Vasseur.

Mon ikke anerkendende bemærkninger som disse giver yderligere rygstød til Magnussens drømme om en lang og succesfuld æra hos Renault.

Ordene kommer trods alt fra en mand, som af Mercedes-chefen Toto Wolff - i et tidligere interview med L’Equipe - blev beskrevet som ’den klogeste person’, østrigeren nogensinde havde mødt.

Frem med millionerne: Så meget kostede Kevins F1-sæde

Magnussen blev onsdag præsenteret som ny Renault-kører. Nu følger forventningspresset. (Foto: Jan Sommer)
Magnussen blev onsdag præsenteret som ny Renault-kører. Nu følger forventningspresset. (Foto: Jan Sommer)

Franskmand lurer i kulissen
Om det syn på konkurrenten spillede ind, da Wolff valgte at lade det 19-årige stortalent Esteban Ocon skifte til Renault på en lejekontrakt i den kommende sæson, skal være uvist.

Men sikkert er det, at den franske teenager, der i 2014 vandt Formel 3-verdensmesterskabet og året efter hjemtog VM-titlen i GP3-serien, skal agere test- og reservekører for Magnussens nye arbejdsgiver i 2016.

På sigt kan det partnerskab ende med at true danskeren. Og under alle omstændigheder presse ham. For taberen af den interne duel mellem de to nye Renault-kørere i Formel 1-feltet, Jolyon Palmer og Kevin Magnussen, risikerer meget vel at blive siet fra til sæsonen, der følger næste år.

Kombinationen af flair for fart og ikke mindst fransk pas placerer således Esteban Ocon lunt i folden hos Renault, og det er ikke utænkeligt, at den unge herre snart kan sikre sig en fast plads på mandskabet, der er delvist ejet af den franske stat.

Et scenarium, der – foruden meget andet – naturligvis kræver, at talentet kan kapres permanent hos Mercedes. Alt dette har Kevin Magnussen dog næppe i tankerne i denne tid.

For ham gælder det i første omgang om at bevise sit værd og på sigt erobre Formel 1-tronen. Med sig på den mission han danskeren en af de bedste læremestre. Frédéric Vasseur har før skabt verdensmestre…

Han kan spolere Formel 1-festen: Her er Kevins største rival

Kevin Magnussen om sin nye team-makker. (Foto: Jan Sommer)

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.