Her er den nye FCM-træner

Kenneth Andersen stopper som cheftræner i FCM og afløses af Brian Priske

Var Kenneth Andersens beslutning den rigtige? Og hvad kommer skiftet til at betyde i FCM? Sportschef Allan Olsen og midtjydernes fanklubsformand kommer med deres bud. Producer: Lasse Brøndal

Kenneth Andersen stopper som cheftræner i superligaklubben FC Midtjylland og erstattes af assistenttræner Brian Priske. Det oplyste FCM på et pressemøde mandag formiddag.

Det er planen, at Brian Priske kun skal overtage cheftrænerjobbet indtil vinterpausen, hvorefter klubben forventer at kunne præsentere en permanent løsning på posten.

- Vi erkender, at der nu er et stykke arbejde foran os, men vi har et trænerteam, der er klar til at løfte opgaven efter Kenneth, siger FCM-sportschef Svend Graversen og fortsætter.

- Jeg har kæmpe respekt for Kenneths beslutning.

- Han sprang til og gjorde klubben en stor tjeneste ved at tage cheftræneropgaven på sig med kort varsel og har løst udfordringen til alles tilfredshed, siger Graversen..

Kenneth Andersen fortsætter i FCM og vender tilbage til at arbejde med talenterne i klubben.

- Det er et tab, at Kenneth ønsker at stoppe på posten, men i samme moment glæder vi os til at få Kenneths værdifulde knowhow, erfaring og ekspertise i forhold til udvikling af ungdom tilbage på akademiet, hvor han er den mest vindende træner.

FCM har i denne sæson spillet seks kampe i Superligaen, hvor holdet fortsat er ubesejret med fem sejre og en enkelt uafgjort.

Søndag spillede midtjyderne skuffende 1-1 hjemme mod Hobro.

FCM røg ud af Europa League-kvalifikationen efter et samlet 3-7-nederlag til skotske Rangers FC.

- De blev jo nærmest ydmyget. Fodboldekspert Morten Bruun lagde ikke fingre imellem i sin dom over midtjydernes nok engang skuffende EL-præstation.

I torsdagens returkamp tabte FCM med 1-3 i Glasgow, mens hjemmekampen i Herning var endt med et nederlag på 2-4.

Kenneth Andersen trådte til som cheftræner i oktober 2018 i stedet for Jess Thorup, der i stedet blev træner i belgiske Gent.

Foto: Tony Brøchner.
Foto: Tony Brøchner.

Ifølge FCM har Kenneth Andersen besluttet at vende tilbage til klubbens akademi, hvor han i en årrække har arbejdet med udvikling af ungdomsspillere.

- Da jeg for et år siden sprang til nærmest fra den ene dag til den anden for at afløse Jess Thorup som cheftræner, betingede jeg mig, at vi skulle evaluere situationen, når jeg havde fungeret på cheftrænerposten i et stykke tid.

- Jeg påtog mig opgaven, fordi jeg er klubbens mand og brænder for FC Midtjylland. På det seneste har jeg set mig selv dybt i øjnene og erkendt, at jeg trives bedre med at udvikle ungdomsspillere i akademiet.

- Jeg er ikke tro mod mig selv og min natur, i forhold til hvad det kræver at være cheftræner, og på den lange bane bliver det for slidsomt, siger Kenneth Andersen.

Esbjerg fik knoklet sig til sæsonens første sejr. Foto: Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix Esbjerg Rød forskrækkelse - men sejr

Så slog Ronnie Schwart til et hattrick og levede til fulde op til tilnavnet Plaffeministeren (Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix) Silkeborg IF Plaffer hattrick ind i målfest

AC Horsens Hårdt ramt af fars død: Superliga-profil ophæver kontrakt

122 kommentarer
Vis kommentarer