Kæmpe brøler: - Vi er oprigtigt kede af det

Tennissportens nye store satsning ATP Cup kom ikke helt fejlfrit fra land, da arrangøren forvekslede to lande

Foto: Asanka Brendon Ratnayake/Ritzau Scanpix
Foto: Asanka Brendon Ratnayake/Ritzau Scanpix

Den nye tennisturnering ATP Cup med deltagelse af 24 mandlige landshold blev natten til fredag skudt i gang i Australien med en pinlig brøler.

Forud for en kamp mellem Moldovas Alexander Cozbinov og Belgiens Steve Darcis afspillede arrangørerne den forkerte nationalmelodi.

I stedet for Moldovas nationalhymne var det lyden af Rumæniens nationalmelodi, der lød ud over højttaleranlægget i Sydney. ATP kom bagefter med en uforbeholden undskyldning.

- Vi er oprigtigt kede af det og har undskyldt over for Team Moldova, lyder det fra ATP.

Alexander Cozbinov tog fejlen stille og roligt, da han efter kampen satte ord på det.

- Det var ikke nogen stor sag, at de spillede den forkerte melodi. Men det burde jo ikke være så svært at finde den rigtige.

- Moldova og Rumænien har det samme flag, så måske er det derfor, at de lavede en fejl. Forhåbentlig vælger de den rigtige næste gang, siger Alexander Cozbinov, der tabte kampen i tre sæt.

Moldova og Rumæniens flag er bortset fra et rigsvåben i Moldovas flag identiske.

ATP Cup er en ny turnering med 24 deltagende nationer, der er inddelt i seks forskellige grupper. Kampene spilles i Sydney, Perth og Brisbane fra 3. til 12. januar.

Når landene møder hinanden, spiller de to singlekampe og en enkelt duel i double. Vinderen af hver gruppe samt de to bedste toere går videre til kvartfinalerne.

Den samlede præmiesum i ATP Cup er på 15 millioner dollar svarende til 100 millioner kroner.

Clara Tauson er stolt af sin fine sæson, men hun er også såre bevidst om, hvor hårdt der skal arbejdes for at tage næste skridt. Foto: Casper Dufour Tennis Eksklusivt interview: Jeg vil ikke have nogen svagheder

College-spilleren Mikael Torpegaard har under radaren sat turbo på sin fart op ad verdensranglisten. Foto: Privatfoto Sport og Spil Danmarks hemmelige stjerne

Der er mange ligheder men også forskelle mellem Caroline Wozniacki som 16-årig og Clara Tauson i dag. Fotos: RITZAU SCANPIX Sport og Spil 16-årige Caroline versus Clara: Her er forskelle og ligheder

1 kommentar
Vis kommentarer