Annonce:
Annonce:

Kæmpe russisk chok i VM-valg

Der var mange overraskelser i afstemningen, der sikrede Nordamerika VM i 2026

Jubel i den nordamerikanske lejr, da resultatet blev kendt. Foto: AP
Jubel i den nordamerikanske lejr, da resultatet blev kendt. Foto: AP
Annonce:

MOSKVA (Ekstra Bladet): Overraskelserne stod nærmest i kø, da FIFA’s medlemslande skulle vælge vært for VM i 2026.

At det blev de tre amerikanske lande der vandt, var måske ikke i sig selv overraskende, men at der blev tale om en jordskredssejr, kom bag på de fleste. 134-65 er til at tage og føle på. 

Marokko havde nok lugtet, at de ikke kunne vinde afstemningen, men de havde håbet på mindst 85 stemmer, så nederlaget ikke ville være så markant.

Går vi ned i tallene, er det højst overraskende, at Rusland stemte på den amerikanske koalition. Det havde ingen forventet. 

Pakistan svigtede de muslimske brødre i Marokko og satte krydset ved amerikanerne. Det gjorde en stribe afrikanske lande ligeledes. 

Annonce:

Dermed brød de med den holdånd, som præsidenten for Det Afrikanske Fodboldforbund, Ahmad Ahmad, forsøgte at skabe på et fælles afrikansk møde i mandags.

Heller ikke i Sydamerika var der styr på tropperne. Dernede hedder fodboldforbundet CONMEBOL, og det havde meldt ud, at alle landene stod bag USA/Mexico/Canada. Alligevel stemte Brasilien på Marokko.

Blandt UEFA-landene var det en kendt sag, at Frankrig ville stemme på Marokko. Men det var ikke ventet, at Italien og Holland også ville gøre det.

Cuba, Iran, Slovenien og Spanien stemte ikke. For Spaniens vedkommende skyldtes det, at præsidenten for det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales, hastede ud af døren for at tage til den spanske landsholdslejr for at fyre træneren. 

Ikke alle lande mødte frem til den vigtige begivenhed. Ghanas tre sæder på kongressen stod tomme. Landets fodboldpræsident, Kwesi Nyantakyi, blev i sidste uge taget for korruption. Han blev straks suspenderet fra FIFA, hvor han sad i bestyrelsen, som kaldes The Counsil.

Glad DBU-formand

Annonce:

DBU’s formand Jesper Møller, havde stemt på Nordamerika, og derfor var han selvfølgelig tilfreds med resultatet på kongressen i Moskva.

- Undervejs i forløbet var jeg faktisk i tvivl om, hvem vi skulle stemme på. Det var, da Marokko var i København. Jeg blev forbavset over, hvor stærkt et bud de faktisk havde, og at de ville være i stand til at afvikle et fint VM i 2026.

- Det betød, at vi var nødt til at vente på den tekniske rapport, for hvis den havde rejst tvivl om noget hos USA, så havde vi været nødt til at tænke os grundigt om.

- Men da jeg havde set rapporten, var jeg ikke længere i tvivl. Vi skulle stemme på Nordamerika, siger Jesper Møller.

Ellers glædede han sig mest over, at hans svenske kollega, Karl-Erik Nilsson gik på talerstolen for at tale kvindernes sag.

Der mangler ligestilling. Således får klubberne ikke kompensation, når kvinderne spiller på landsholdet. 

- Vi skal også have penge til træning og udvikling. Nu må FIFA vise, at det ikke kun er snak, når de taler om ligestilling. Som udgangspunkt skal kvinderne have de samme penge som herrerne, siger Jesper Møller. 

Kæmpe triumf! Nordamerika render med VM

FIFA har bygget et fort i Moskva

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: