Annoncørbetalt - Oddset

Kan du huske dem? De 10 mest overraskende mesterskaber i fodboldhistorien

Lækker nostalgi - da de små trak bukserne ned på alle de andre... Og vandt!

Alle elsker en under-dog. Det er altid fedt, når de mest undertippede hold sparker storfavoritterne til side og hapser mesterskabet.

Dyk ned i nostalgien med 10 legendariske øjeblikke, hvor de små blev store. 

Danmark vinder EM i 1992 
Denne her er naturligvis ikke til at komme udenom. Danmark havde ikke engang kvalificeret sig til EM-slutrunden i Sverige i 1992, men kom med efter Jugoslaviens afbud.

De danske drenge greb i den grad chance og slog luften ud af blandt andre Frankrig og Holland, inden Tyskland ventede i finalen. På Nya Ullevi fuldførte Richard Møller Nielsens tropper den vilde EM-mission. Først ramte John ‘Faxe’ Jensen den lige i røven, og Kim Vilfort sikrede sejren med sin scoring til 2-0 i en af de største overraskelser i europamesterskabernes historie.
Se højdepunkterne fra Danmarks legendariske sejr.

Blackburns Premier League-sejr i 1994/1995 
Blackburn havde ikke vundet det engelske mesterskab i 82 år, da de i 1995 endelig genvandt trofæet. To af den engelske ligas største legender ledte holdet mod triumf.

Liverpool-legenden Kenny Dalglish var manager, mens alle tiders topscorer i engelsk fodbold, Allan Shearer, også blev topscorer i Premier League den sæson, hvor Blackburn overraskede alt og alle i fodboldens hjemland. De var ganske vist sluttet som nummer to året før, men Sir Alex Fergusons Manchester United havde domineret engelsk fodbold siden Premier League blev etableret i 1992.

'De røde djævle' sluttede da også på andenpladsen, kun et enkelt point efter Blackburn, i en af de mest usædvanlige sæsoner i den bedste engelske række.
Se de jublende Blackburn-spillere og manager Kenny Dalglish fejre mesterskabet efter slutfløjt i sæsonens sidste kamp i 1995.

Herfølge vinder Superligaen i 1999/2000 
Det mest overraskende danske mesterskab i historien er en passende kandidat til denne liste.

Herfølge havde ikke engang prøvet at vinde medaljer, før de pludseligt blæste Superligaen bagover og vandt i sæsonen 1999/2000. John ‘Faxe’ Jensen stod i spidsen for sensationsholdet, der vandt med sølle to point ned til Brøndby, der ellers havde domineret Superligaen gennem store dele af 1990’erne. Herfølge kom dog hurtigt ned på jorden igen.

Allerede året efter mesterskabet rykkede klubben nemlig ud af Superligaen.

Leicesters Premier League-triumf i 2015/2016 
En af de største overraskelser på denne side af årtusindeskiftet stod Leicester City for i 2016. Ud af ingenting gik de hele vejen til triumf, og vandt det engelske mesterskab.

Sæsonen forinden var de tæt på nedrykning, men anført af Jamie Vardy, Riyad Mahrez, N'Golo Kanté og danske Kasper Schmeichel gik Leicester fra sejr til sejr gennem store dele af sæsonen 2015/2016. Alle ventede på, at heldet ville vende, men det skete aldrig. Derfor kunne Leicester med to runder tilbage af sæsonen lade sig hylde som en vanvittigt overraskende engelsk mester for første og eneste gang i klubbens historie. 
Du se hele historien om Leicesters vilde sæson her.

Portos Champions League-sejr i 2003/2004 
Champions League-finalen i 2004 var i sig selv en kæmpe overraskelse. Der var ingen af de traditionelle storhold med i finalen, som i stedet stod mellem FC Porto og Monaco. Uanset vinderen ville Champions League få en overraskende vinder det år. Men i Porto havde de udover kommende stjerner som Ricardo Carvalho, Maniche og Deco et af de største trænertalenter i verden.

José Mourinho brød igennem på den store trænerscene ved at føre Porto hele vejen til Champions League-triumf med en sejr på 3-0 over Monaco i finalen, hvor danske Kim Milton Nielsen i øvrigt var dommer.
Du kan se højdepunkterne fra FC Porto og José Mourinhos triumf her.

Liverpools sejr i Champions League i 2004/2005 
Liverpool var langt fra fordums storhed, da de i 2005 leverede et af de mest imponerende præstationer i Champions League.

Holdet havde ikke vundet den fineste europæiske klubturnering siden 1984, men fik chancen igen, da de mødte italienske AC Milan i finalen. Italienerne var klare favoritter, og startede med spillere som Maldini, Staam, Pirlo, Seedorf og Gattuso på banen. Og pladsen på denne liste kan også tilskrives kampens forløb, da Liverpool præsterede et af de største og mest imponerende comebacks i historien.

Bagud 3-0 ved pausen vendte de kampen fuldstændig på hovedet i anden halvleg og fik kampen ud i forlænget spilletid og straffespark. Her var Liverpool bedst til at holde hovedet koldt og kunne derfor hæve trofæet med de store ører i triumf efter en på alle måder overraskende sejr.
Se højdepunkterne fra den vilde finale.

Deportivo de La Coruñas liga-sejr i 1999/2000 
Siden 1929 har der kun været ni forskellige spanske mesterhold, og ikke overraskende har storklubberne Real Madrid og FC Barcelona med afstand taget mesterskabet flest gange. Men i 2000 var Herfølge ikke de eneste til at hente et sensationelt mesterskab. Det var nemlig samme år, at Deportivo de La Coruña tog fusen på favoritterne og vandt sit første og hidtil eneste mesterskab.

Det var samtidig en kærkommen revanche for skuffelsen seks år tidligere, hvor Deportivo de La Coruña smed mesterskabet i sidste spillerunde. FC Barcelona blev henvist til andenpladsen, mens Real Madrid var helt nede på en usædvanlig femteplads i det vilde år 2000.
Se holdets sidste kamp i sæsonen og den vilde fejring af triumfen.

Hellas Veronas Serie A-triumf i 1984/1985 
Storklubber som Juventus, AC Milan og Inter Milan har traditionelt siddet tungt på tronen i Italien, men i 1985 skete en af de største overraskelser i italiensk fodbolds historie – og det havde en dansk legende i en af hovedrollerne.

Preben Elkjær var nemlig en af de bærende kræfter holdet, da Hellas Verona chokerede Italien og verden ved at snyde de traditionelle storklubber og tage et af de mest overraskende mesterskaber nogensinde i en af de store europæiske ligaer. 
Se målene fra Veronas guldsæson her.

Vil du vinde en tur på Verdens Bedste Fodboldrejse med Oddset? Så tag quizzen i bunden af artiklen, og vær med i konkurrencen om en plads på den vilde tur.

Grækenland vinder EM i 2004 
Ligesom med Danmark i 1992, havde absolut ingen skrevet Grækenland på listen over favoritter til EM-slutrunden i 2004. Men efter avancement i gruppespillet vandt de over både Frankrig og Tjekkiet på vejen til finalen - sidstnævnte havde i øvrigt slået Danmark ud i kvartfinalen.

I finalen stod Grækenland overfor Portugal, der anført af en ung Cristiano Ronaldo drømte om at tage EM-guldet på hjemmebane. Men Grækenland holdt hjemmebanefavoritten fra fadet og vandt med 1-0. De undertippede grækere skabte dermed en slutrundesensation, der ikke var set siden Danmarks triumf ved EM i 1992 – og som i øvrigt ikke er set siden.
Her er højdepunkterne fra Grækenlands choksejr over Portugal i finalen.

Uruguay vinder VM i 1950 
Dette bliver af nogle anset som den største overraskelse i fodboldhistorien, og kampen har endda fået sit eget navn: Maracanazo.

Brasilien var storfavoritter til VM-slutrunden på hjemmebane i 1950. Dengang var der ikke en finale, som vi kender det i dag, men i stedet et gruppespil, hvor vinderen blev kåret til verdensmester. Inden den sidste kamp mod Uruguay kunne Brasilien nøjes med uafgjort, mens Uruguay var pisket til sejr. 200.000 ellevilde fans på det legendariske Maracanã i Rio de Janeiro prøvede at heppe deres helte til sejr. Men på trods af de suveræne brasilianeres kolossale opbakning stod Uruguay imod presset og vandt 2-1 til alverdens fodboldfans kæmpe overraskelse.
Her kan du se højdepunkterne fra historiens måske største VM-overraskelse.

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere