Knytter næven: Sverige skal rammes af et godstog!

Klavs Bruun er voldsomt tilfreds med, at hans hold nu udstråler råhed og hårdhed - forventer en hård fysisk kamp mod vores naboer i VM-kvartfinalen

Sådan ser vi gerne den danske bænk juble tirsdag aften i Leipzig. Det kræver blot en sejr over Sverige. Foto: Lars Poulsen
Sådan ser vi gerne den danske bænk juble tirsdag aften i Leipzig. Det kræver blot en sejr over Sverige. Foto: Lars Poulsen

LEIPZIG (Ekstra Bladet): Der er lagt i kakkelovnen til en tvekamp af dimensioner når Danmark tirsdag 17.30 ramler ind i Sverige i kvartfinalen ved VM.

Vi så i de to optaktskampe mellem de to hold kort for VM, at de står rigtig godt til hinanden. Og landstræner klavs Bruun Jørgensen ved godt hvad der venter.  

- Jeg ser det som en fifty-fifty-kamp, men den selvtillid som svenskerne helt sikkert kommer med efter at have slået et hold som Norge, som mange har skreget ud til at blive verdensmestre, det giver et rygstød, som du ikke kan tage fra dem.   

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der bliver gået til makronerne. Det er to fysisk stærke hold med to forskellige udgangspunkter rent forsvarsmæssigt. Vi er meget aggressive og offensive, og svenskerne er meget defensive, men stadig med nogle store og meget stærke piger inde i midterforsvaret

- I har fået mange udvisninger. Er der en kalkuleret risiko?

- Ja, og jeg synes også vi slipper godt fra at spille i undertal, og det har vi gjort i lang tid. Og vi vil holde stilen mod Sverige. Reglen om at man kan tage målmanden ud har gjort det nemmere at spille i undertal, fordi du hele tiden kan spille fuldt hold i angrebet.

- Jeg synes det er ærgerligt, men når reglerne er sådan, så spiller vi efter det.

- Den råhed og hårdhed som jeg gerne vil have, den er der nu. Så er der nogle af udvisningerne, som vi godt kunne undvære. Vi snakker meget om, at når vi skal tage to minutter, så skal det være fordi de slår sig på os. Det skal ikke være fordi vi hiver dem i trøjen. Det bliver vi bedre og bedre til.

- Det så vi også mod Tyskland. De vidste at de slog sig, når de skulle ind og lave et mål. Det skal vi holde fast i. De skal føle, at det er et godstog, der ramler ind i dem.

Se også: Topkarakterer til de danske superkvinder!

Se også: 'Svensk djævel' forudser beskidt dansk VM-brag: Mange kan ikke li' mig

10 kommentarer
Vis kommentarer