Annonce:
Annonce:

500? For fedtet, Mette!

500 tilskuere er selvfølgelig skønt, men fremstår som symbolpolitik og hjælper i hvertfald ikke Superligaklubberner, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Se Daramy og FCK sikre sig vigtige point i topstriden mod Lyngby i 4-1-sejr. Video: Discovery
Annonce:

DER ER MULIGVIS kun en, der er ked af nyheden om, at Superligaen nu får lov til at have 500 tilskuere på stadion.

Han hedder Bo Henriksen og står i spidsen for corona-nedlukningens mest succesrige hold, Horsens, der har basket både FCK og FCM uden et øje på tilskuerpladserne …

VI ANDRE fodboldinteresserede giver selvfølgelig en highfive, næh – en distancehilsen over, at der nu igen kan lukkes folk ind til fodboldkampene i den bedste række.

Vejret er fedt og banerne toplækre. Nu med lidt liv også. Tak.

JEG SLOG TIL lyd for tilskuere på stadion allerede for en uge siden.

Nu kan enhver jo se idiotien i, at man i morgen kan sætte sig sammen med godt 280 andre og se Horsens-Brøndby i en biograf, mens man ikke må tage på stadion, hvor der både er langt mere plads, frisk luft og flere indgange.

Annonce:

ALLIGEVEL VIRKER meldingen om de 500 tilskuere temmelig fedtet og som en ren symbolsk melding, der skal dæmpe lidt af den tiltagende hovedrysten over forskelligheden i åbningerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Brøndbys Simon Tibbling og SønderjyskEs Mads Hansen med gabende tomme tribuner i baggrunden. Det bliver nu ændret. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Brøndbys Simon Tibbling og SønderjyskEs Mads Hansen med gabende tomme tribuner i baggrunden. Det bliver nu ændret. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Superliga-træner med kræftsyg datter: - Luften blev slået ud af mig

ER DE 500 tilskuere ment som en håndsrækning til klubberne og en trængt økonomi, jamen så forslår de som en skrædder i helvede.

Mon ikke billetterne primært – og rimeligt nok – vil gå til sæsonkortholdere og sponsorer, der jo allerede har betalt for deres kort og sponsorater? Selvfølgelig.

ALTSÅ INGEN nye indtægter til klubberne den vej – og det kan hurtigt vise sig, at udgifterne for at lukke 500 mennesker ind overstiger, hvad klubberne kan kradse ind.

En økonomisk frispilning til klubberne fra regeringen er der i hvert fald ikke tale om.

NU LIGGER SUPERLIGAEN så i samme åbningsramme som teatre, biografer og koncertsteder, men der er jo kæmpe forskel på at samle 500 mennesker i en teatersal – og så i Parken.

Annonce:

Derfor: Lad plads, frisk luft og stærke afviklingsplaner fra klubberne være markører for, at Superligaen kan håndtere flere tilskuere end de 500.

NU ER DET selvfølgelig ikke sikkert, at kulturminister Joy Mogens er helt skarp på, hvordan et superligastadion ser ud …

Så til behagelig oplysning er her en kvikguide: Der er minimum fire adskilte tribune-afsnit, der for de flestes vedkommende uden problemer kan huse 500 tilskuere hver.

Afstand, sæder, frisk luft, adgangs- og toiletforhold på de afsnit taler lige ind i de forholdsregler, der selvfølgelig skal være i orden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nu kan 500 heldige midtjyder tage fra P-pladsen og drive-in-fodbold til stadion. Foto: Claus Bonnerup
Nu kan 500 heldige midtjyder tage fra P-pladsen og drive-in-fodbold til stadion. Foto: Claus Bonnerup

Er du til manager-spil? Så tjek Ekstra Bladets manager-eksperts seneste tips til den kommende Superligarunde (+)

SÅ I PRINCIPPET kunne hver tribuneside betragtes som en biograf eller et teater.

Så er vi i de mindste op på cirka 2000 tilskuere med alle de forbehold, der selvfølgelig er for forskellighederne på de enkelte stadions.

Stadig uden at spille hasard med afstand og sikkerhed.

Annonce:

ENHVER DER HAR set de vanvittige billeder fra pokalfinalen i Ungarn, hvor folk festede, som Covid19 aldrig havde eksisteret, vil selvfølgelig mene, at det er en vanvittig tanke.

Om igen. I Ungarn havde man ikke skyggen af en plan – det har man i Danmark.

Og skulle det vise sig, at der alligevel bliver uddelt krammere, kys og sunget tæt på hinanden, jamen så er jeg sikker på, at klubberne stiller med et kompetent kontrollørkorps, der kan kyle corona-forbryderne ud.

Her skal der selvfølgelig være nul-tolerance på dagsordenen, ligesom de ellers obligatoriske og ofte velsmagende fadøl også er sat på pause.

SÅ TILBAGE PÅ tegnebrættet.

Selvfølgelig skal der ikke satses med smittetrykket, men Superligastadions kan godt håndtere flere end 500 tilskuere forsvarligt.

FCK havde ikke styr på corona-reglementet, da Viktor Fischer og Jonas Wind overværede kampen mod Lyngby. Læs den historie her (+)

Tæt på enestående rekord: - Så tænk dig dog om!

Analyse: Store afgørende beslutninger venter i Brøndby  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: