Åges magiske tal: Landsholdet kan skrive sig ind i historien

- Dette landshold kan skrive sig ind i en historisk række af landshold, der er gået videre fra gruppespillet til et VM. Det må ikke glippe, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Christian Eriksen udlægger teksten inden Peru-kamp.

I SAMARA ER de stolte af deres luftfartsprogram, der gjorde byen til en af Sovjettidens lukkede og hemmelige områder med begrænset adgang.

Sojuz-rumraketterne bliver stadig bygget i Samara – og her i kosmonauternes by kan Danmark sende sig selv en tur op blandt de lysende VM-stjerner. 

Lander Danmark den anden sejr i VM-gruppen, så kan vi nemlig som et af de første lande ved VM sætte kryds ud for ottendedels-finalen – og et gigantisk tjek-tegn ud for rubrikken SUCCES!

NU KAN ET enkelt point også vise sig vitalt, hvis Frankrig basker Peru, men under alle omstændigheder skal kampen mod Australien bruges til et ordentlig kænguru-hop mod et ordentligt ottendedels-finale-knald!

Ja, det skal sgu være et brag, der kan høres Down Under, så Operahuset i Sydney skælver …

For hey, har vi ikke hentet masser af succeser i Australien? Jo, da. Caroline Wozniackis Australien Open-sejr, Kevin Magnussens Formel 1-podieplads – og selvfølgelig kronprinsesse Mary ...

DET VIL VÆRE første gang siden 2002, at en VM-ottendedels-finale er en realitet – og derfor en ny milepæl for dansk landsholdsfodbold. Ja, en regulær genrejsning af den rød-hvide fodbold-institution.

Det er i den grad forventningen, og tvivler man, så kan vi hvert fald bruge et enkelt tal som backup for, at Danmark i hvert fald ikke forlader Samara Arena uden point.

619 DAGE! Tyg lige lidt på tallet. Så lang tid siden er det nemlig, at Danmark senest måtte bøje hovederne og forlade banen som taber. Det var det overraskende, chokerende og øjenåbnende nederlag til Montenegro i Parken.

Et nederlag, der definerede det landshold, Åge Hareide senere byggede op, for det var hér, at han sorterede heftigt ud i truppen, droppede ungdomsrevolutionen og fandt sin stamme blandt de mere rutinerede kræfter.

Artiklen fortsætter under billedet:

Christian Eriksen skal svinge taktstokken. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen skal svinge taktstokken. Foto: Lars Poulsen

Betting-ekspert: Her er VM-fidusen, der giver kassen

MEN ALTSÅ 619 dage uden nederlag, 619 dages arbejdsro og 619 dage til at bygge et skjold af uovervindelighed er ren trylledrik for ethvert landshold.

Det tal skal selvfølgelig ikke stoppe der, så vi lader bare tælleren drøne videre …

PERU-KAMPEN ER gennemtygget, og ja, Danmark gav for mange målchancer væk, fik aldrig ro på kuglen, og så var der lige Christian Eriksen.

Assist-mager til Yussuf Poulsens mål, men en kamp, hvor de gyldne fødder ikke skinnede i de vanlige 24 karat.

Så Christian Eriksen skal naturligvis løse billet til den eksklusive klub af spillere, der stråler på verdensscenen under VM. Det er formentlig ikke optimale betingelser, han får mod Australien, der vil stå ultra-kompakt.

Omvendt vil Danmark have bolden langt mere end mod Peru, så værsgo, Christian: Scenen er din. Vis, du er en verdensklasse-spiller!

Artiklen fortsætter under billedet:

Åge Hareide & co måtte ha´regntøj på under gårsdagens træning. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide & co måtte ha´regntøj på under gårsdagens træning. Foto: Lars Poulsen

Irriteret over rygter: Sådan slutter spillet om Eriksen

MEN DER ER andre ting, der også skal fungere.

  • Lasse Schöne, Thomas Delaney og Christian Eriksen skal spille hurtigt rundt om Australiens midtbane. Hurtigt, fantasifuldt og effektivt.
  • Pione Sisto? Tjae, han får chancen igen, men nu skal der efterhånden leveres. Han har alle redskaberne, men det handler om rigtige beslutninger. Hvornår skal han drible, hvornår skal han aflevere.
  • Forsvaret fik en ordentlig rystetur mod Peru, uden det gik galt. Australien skal slet ikke have samme antal chancer som de vævre peruvianere.

NÅ, DETTE LANDSHOLD står med en gylden og unik mulighed for at skrive sig ind i historien som et af de landshold, der slår sig videre fra en VM- eller EM-slutrunde-pulje. 

Som holdene i 1984, 1986, 1992, 1998, 2002 og 2004 – og ja, det er altså 14 år siden. 

Den må ikke glippe – og mens VM-feberen blandt andet rasede i Parken i forbindelse med Peru-kampen, så må man undre sig over, at så få danskere har fundet det værd at tage rejsen til Rusland for at støtte det danske hold.

I EFTERMIDDAG BLIVER Danmark igen overmatchet i forholdet en til ti på tribunerne af en flok aussie-socceroos i fuld honnør. Festlige folk, der godt kunne bruge lidt mere modstand i gader, fanzone og på stadion.

Forhåbentlig finder danskerne ud af, at det trods alt ikke er så besværligt eller ufremkommeligt, når Danmark slår sig igennem til ottendedels-finalen. 

Så kan det jo være, at Jurij Gagarin og de andre i kosmonaut-himlen sidder og kigger på de danske stjerner ...

Stormagt i svime over dansk VM-gestus: 'Vi kan ikke tro det!'

Må du ikke se VM på job?: Sådan får du overtalt chefen

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Seneste nyt

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.