Åh nej, Christian – vi havde regnet med dig

Selvfølgelig kan vi være skuffede over Christian Eriksen – ligesom argentinerne er det over Messi, når han ikke leverer, mener Ekstra Bladets sportschef

Få analysen af kampen fra kort efter slutfløjtet

I NIZHNY NOVGOROD, hvor de to store floder Volga og Oka tørner sammen lige uden for stadion, druknede Danmarks VM-drømme.

Inde i byen rendte Lenin- og Stalin-kopier rundt og scorede penge fra turister, der ville have taget billeder af de to sovjetledere. Kapitalisme og det frie initiativ i fuldt flor …

INDE PÅ DET smukke, cirkelrunde stadion var det primært hyldesten til de nyslåede kvartfinalister fra Rusland, der fyldte lydbilledet, men man kunne da høre ’Åge Hareide, han er norsk, han spiser torsk’ …

Han er også dansk landstræner, der sammen med sit hold gjorde det, som Argentina ikke formåede. At pille auraen af det kroatiske hold som et af VM’s bedste. 

Det var Kjærs hær!

VI FIK DET MESTE. Kæmpe drama, indædt vilje, brystet skudt dejligt langt frem i de danske trøjer – forlænget spilletid – og så et katastrofalt boldtab på midten af banen i det 114. minut fra Michael Krohn-Dehli.

Som mod Frankrig måtte Mathias ’Zanka’ Jørgensen tage en for holdet, og han begik det straffespark, som Kasper Schmeichel fuldstændig fabelagtigt nappede fra Luka Modric.

Kanon-Kasper!

DEN RUSSISKE ROULETTE i straffesparkkonkurrencen faldt ikke ud til Danmarks fordel med missere af Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen.

Så mange må man ikke brænde, for så var det lige fedt, at Kasper Schmeichel leverede sin del.

At netop Christian Eriksen brændte, er yderst symptomatisk for den danske stjernes VM. Førsteskytten er bare vanvittig vigtig, så selvfølgelig var Eriksen et godt valg, men han svigtede.

Tottenham-kreatøren var usynlig igen mod Kroatien med mange boldtab og uden synligt aftryk. Det blev desværre en slutrunde, hvor de store – og rimelige – forventninger til Eriksen ikke blev indfriet.

Selvfølgelig kan vi være skuffede over Christian Eriksen – ligesom argentinerne er det over Messi, når han ikke leverer. 

Ja, han bragte os næsten egenhændigt til VM, men der stoppede de gyldne fødder desværre.

Skulle en selvtillidsbleg Nicolai Jørgensen sparke? Tjae, enhver angriber bør jo kunne plaffe et straffe ind, men når har leveret et pouvert indhop og virker uden selvtillid, så er svaret nej. 

DET HELE STARTEDE ellers som efter en guddommelig plan, da Jonas Knudsen demonstrerede en af grundene til, at han var blevet valgt til startopstillingen, nemlig de monstrøse indkast fra Ipswich-spillerens hænder.

Sådan ét serverede han i kampens første minut, og det endte hos Thomas Delaney, der serverede kuglen for sin gamle FCK-kammerat Mathias ’Zanka’ Jørgensen med et beskedent puf.

Zanka sagde tak og sendte med indersiden bolden i kassen via målmand. Wow – drømmestart og nærmest vantro på stadion. VM’s hurtigste mål tikkede ind på under et minut, og det var dansk!

DA HENRIK DALSGAARD få minutter senere smaskede bolden lige i fjæset på Andreas Christensen, stivnede smilet dog. Det udnyttede Mario Mandzukic til at udligne – og så kunne vi ligesom starte forfra.

To heldige/uheldige mål – afhængig af nationalitet …

KROATIEN HAVDE KUGLEN mest, behandlede den flottest og brugte græsset mest, men Danmark flækkede adskillige høje bolde op mod Andreas Cornelius og Yussuf Poulsen, som begge vandt hovedparten af deres dueller.

Det gav rimelige chancer til danskerne, ligesom kroaterne havde deres tilbud, men bundlinjen var heldigvis som efterlyst: Danskerne turde, ville og kom længere frem på banen.

JA, DET VAR ofte i Drillo-udgaven i første halvleg med de lange pedaler og et fysisk slagsmål i modtager-enden, men når først den blev flækket videre, så var det med tæft, teknik og fart langs græsset.

Boldomgangen blev også væsentligt bedre med Lasse Schöne inde fra anden halvlegs start – og som kampen skred frem, virkede danskerne friskere end kroaterne, der slet ikke kunne holde kadencen.

KLART DANMARKS bedste kamp ved VM – men altså ikke nok. Til gengæld en kamp, hvor Danmark havde hjertet og modet med – og det gør trods alt hjemturen fra Rusland nemmere.

Kampen viste også, at der er masser at bygge på og at talentmassen er i orden. Med VM-erfaringen i rygsækken, så vil mange af disse spillere kunne løfte sig yderligere fremover.

Vi må også bare konstatere, at selvom Danmark oppede sig i 1/8-finalen, så er vi ikke en nation, der vil blive specielt savnet ved VM.

Dertil var det spillemæssige bidrag for pauvert, men det er trods alt med rank ryg, at det er ’Åge(r) and out’ ...

Én var verdensklasse - men stjernen over alle floppede

Alle VM-heltenes lønninger: Han tjener mest på landsholdet

Ronja spiller på landsholdet og er konvertit: - Mit mål er at blive den bedste muslim

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind