Åh nej, Jon Dahl er vores farligste mand

Jon Dahl Tomasson på 39 år som farligste mand fortæller desværre meget præcist historien om, at angribere - og manglen på samme - stadig er et tema på det danske landshold, mener Ekstra Bladets Sportsredaktør, Allan Olsen

Mens Åge Hareide kun kan være tilfreds med de mange stærke danske forsvarsspillere, venter et større problem i den anden ende af banen. Hvem skal score målene?
Mens Åge Hareide kun kan være tilfreds med de mange stærke danske forsvarsspillere, venter et større problem i den anden ende af banen. Hvem skal score målene?

NAGOYA (Ekstra Bladet):

DEN LUNE sommerluft hvirvlede rundt på parkeringspladsen foran Paloma Mizuho Stadium, hvor en flok japanske unger stod klar med autograf-blokkene.

De mindste i røde fodboldtrøjer, de større i skoleuniformer – og forældrene klar med telefonerne for at forevige mødet.

Så selv om Danmark stadig kan piske sig selv over den manglende EM-deltagelse, så er det rød-hvide landshold trods alt ikke helt glemt.

SELV JON DAHL Tomasson blev mødt med ’konnichiwa'-hilsen og en kuglepen.

Forinden havde den tidligere landsholdsforward været med i træningen, og selv om formen ikke var til 90 minutter, så kom han alligevel frem til træningens bedste forsøg.

Et hug med højreskøjten fra en lidt spids vinkel, som Kasper Schmeichel lige fik pareret. Måske han skulle have brugt indersiden ...

HMMM, JON DAHL på 39 år som farligste mand fortæller desværre meget præcist historien om, at angribere – og manglen på samme – stadig er et tema på det danske landshold.

Afbud fra Nicolai Jørgensen, Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen og selvfølgelig Nicklas Bendtner efterlader Åge Hareide med Viktor Fisher, Lasse Vibe og Morten ’Duncan’ Rasmussen.

(Foto: Jens Dresling) Landsholdsfodbold Hareide: Ærgerligt at vi har mistet Emre Mor

INGEN AF DEM gjorde specielt meget væsen af sig til træningen, men ’Duncan’ er sikker starter – og så skal Lasse Vibe eller Viktor Fischer sørge for farten omkring ham.

Frygtindgydende? Næh, der er sgu ikke meget samurai-sværd over den offensiv, selv om Morten ’Duncan’ Rasmussen sluttede af i Superligaen som brandvarm kanonkugle.

Problemet for den norske landstræner er selvfølgelig, at han ikke har sine foretrukne spidser med, og kampene her i Japan er næstsidste chance for Hareide til at få spillet holdet sammen.

GANSKE VIST VENTER Liechtenstein lige før, det går løs med de vigtige VM-kampe, men selvfølgelig ville Hareide gerne have set mere til de foretrukne typer – og det kan da godt være, at nordmanden over et stille glas sake tænker på, om han alligevel skulle have taget Bendtner med.

Af alle mulige årsager og ikke mindst de helt umulige signaler, den udtagelse ville have sendt, så kan han godt skylle den beslutning ned med god samvittighed.

Landstræner Åge Hareide dirigerer tropperne. (Foto: Lars Poulsen)
Landstræner Åge Hareide dirigerer tropperne. (Foto: Lars Poulsen)
 

NÅ, DER ER ikke meget andet at stille op, og der er jo ikke andet at sige til valget af de tre angrebsspillere, at de nu får en gylden chancen for at bevise sig selv over for landstræneren.

Resten ligner stort set sig selv fra kampene mod Island og Skotland, men fraværet af Daniel Agger giver også her Åge Hareide mulighed for at lege lidt med Lego-klodserne – og her virker valget noget nemmere.

SELVFØLGELIG SKAL Jannik Vestergaard spille i stedet for Daniel Agger.

Det fysiske pragteksemplar fra Werder Bremen og tidligere anfører på U21-landsholdet er helt landsholdsklar og har kun været bænkevarmer, fordi udvalget på den position er kæmpe-stort.

Med Vestergaard bliver der lagt til hovedspillet, men Vestergaard er også stærk med bolden og slår nogle temmelig præcise bolde over lange afstande. Som han flere gange beviste under onsdagens træning.

Duelspillet er også blevet tilpas Bundesliga-skarpt, så han er helt klart en kommende starter på det danske landshold.

(Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Med på et afbud: På vej til Sydkorea – skal til Japan i stedet for

ÅGE HAREIDE KAN altså gøre det, som Borussia Mönchengladbach drømmer om, nemlig at lade Jannik Vestergaard og Andreas Christensen spille i forsvaret sammen – og den duo kan sagtens blive hjørnestenen i det danske forsvar mange år frem i tiden.

Hvis så også Simon Kjær og Daniel Agger bliver forenet i tyrkiske Fenerbahce, jamen, så er det jo et drømmescenarium for en landstræner med to fasttømrede stopper-par, der træner og spiller sammen til dagligt.

DER ER SÅDAN set kun et problem – og det er, at han så er nødt til at vælge en fra, og her taler Daniel Aggers skadeshistorik ikke godt for ham.

Selv om den nu arbejdsløse forsvarsspiller vinder nogle point på rutinen, så kan en stærk indsats fra Vestergaard give Hareide et pænt problem, nemlig om han kan eller skal bænke anføreren.

DER ER I HVERT fald ingen tvivl om, at trioen Simon Kjær, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard vil give Daniel Agger kamp til stregen.

Hvis Daniel Agger fortsætter fodboldkarrieren.

Det er selvfølgelig det helt store spørgsmål, der blafrer i fodboldvinden – også i Nagoya og omegn.

(Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Mike: Jeg er kommet for at blive

Landsholdsfodbold Nicolai Jørgensen melder afbud til landsholdstur

Lasse Vibe tager ikke sin plads på landsholdet for givet. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Vibe om landsholdet: Det er altid vind eller forsvind

Ekstra Bladet diskuterer Morten Duncan og Agger-exit i Japan:

11 kommentarer
Vis kommentarer