Absurd: Slået tilbage i sædet

Fantastisk moral af det danske landshold, men også svineheldigt i en kamp, hvor Danmark ikke leverede som forventet, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Sjældent har kommentator Peter Piil råbt så højt! Hør ham og ekspert Brian Laudrup gå helt bananas ved det udlignende mål her. Video: Discovery Networks Danmark.

På dagen, hvor regeringen og DF præsenterede en sundhedsreform, stod det danske landshold også længe til indlæggelse!

På intensivafdelingen endda.

Efter at have været ned med 3-0 og så til 3-3, der efter den kamp må føles som en ren vanvidssejr. Leveret af et hold, der åbenbart ikke KAN tabe med Hareide ved roret.

Det var sgu’ et regulært mirakel, som kampen forløb. Ja, skal vi ikke bare sige, at Danmark var svineheldige efter det, der lignede en gedigen røvfuld.

Se også: Komplet vanvid - mirakuløst comeback!

Meget lidt fungerede, og kun Yussuf Poulsen stod en smule positivt frem, men den danske evne til at holde kampen i live til de døende minutter og skabe et afsindigt drama er til seks store stjerner!

Diagnosen for patienten fra fodbolddoktoren må alligevel have været temmelig klar, da Danmark var helt nede i sækken: Sløv i tanke og handling, molesteret i nærkampe – og en mild tilstand af uforklarlig passivitet …

Læg dertil en afsindig stor mangel på kvalitet i selv simple afleveringer, et par backer, der hverken havde styr på de defensive pligter eller bidrog offensivt, og en ufarlig fronttrio. Så har du et meget godt billede af kampen mod Schweiz.

Artiklen fortsætter under billedet:

Dansk jubel. Foto: Lars Poulsen
Dansk jubel. Foto: Lars Poulsen
 

OK, det var en regulær skandale, at Remo Freuler kunne høvle kuglen i netmaskerne efter 19. minutter. At dommer Skomina ikke ser, at Ajeti bruger venstre overarm til at stoppe bolden med, var absurd.

Hvor er VAR, når man skal bruge det! Og lad os da lige snuppe Nicolai Jørgensens fine stikning til Yussuf Poulsen i anden halvleg med. Scoring underkendt for offside, men også har var dommerne på glatis.

Nå, det ændrer ikke på, at Danmark i de største perioder var klart det næstbedste hold i Basel, hvor en stor urmesse blev afholdt, uden at det fik Danmark til at falde i slag.

Men senere gik der kuk i uret!

Artiklen fortsætter under billedet:

Christian Gytkær med stærkt indhop. Foto: Lars Poulsen
Christian Gytkær med stærkt indhop. Foto: Lars Poulsen
 

Se også: Én helt i top - to i farezonen

Sejlene blev rebet en anelse i starten af anden halvleg, og de værste huller i schweizerosten stoppet. Hurtigere boldomgang, Christian Eriksen mere i centrum og langt større vilje og aggressivitet.

Nok? Næh, det troede man ikke - og Arsenals Granit Xhaka fik gennem hele kampen alt, alt for meget plads, som han udnyttede eminent, og selvfølgelig skulle han også have det til 2-0-scoringen.

Mod et Scweizisk landshold, der manglede tre af de største profiler, nemlig Shaqiri, Seferovic og Schär, var Danmark en skuffelse, men med en afslutningen og Zankas, Gytkærs og Dalsgaards pointgivende kasser glemmes ikke lige foreløbig.

Men indtil Danmark gik scoringsamok var det igen et lettere sjasket udtryk, hvor evnen til at sætte spillet igen var fraværende – og hvor Schweiz var teknisk, fysisk og taktisk bedre.

Hvorfor er Danmark ikke bedre til at tage styringen over en kamp. Fordi vi ikke vil eller ikke kan?

Schweiz har i direkte modsætning en klar spilfilosofi, hvor man eksempelvis lægger vægt på at spille bolden rundt og frem. Selv i pressede situationer.

Hareide må i hvert fald have nogle panderynker:

  • Spidsangriberen. Nicolai Jørgensen fik spillet sig op i løbet af kampen, og han var god i enkelte aktioner, når han trak ned i banen, men lige nu ikke stærk nok til at ligge alene på toppen. Men er Christian Gytkær – trods scoringen - virkelig vores bedste bud på en afløser?
  • Jens Stryger-Larsen og Henrik Dalsgaard bidrager med alt for lidt offensivt. Havde en del at se til med de schweiziske wingbacker, men alligevel. Nu fik Henrik Dalsgaard pyntet gevaldigt på sagerne med 3-3-målet, men der skal ske noget mere på den front.

Doktor Hareide fandt i hvert fald aldrig kuren mod den schweiziske syge, men trods alt en genvej til tre point via knofedt og en helt ufattelig moral og evig fight. Et vigtigt DNA for dette landshold og en evne, der slår en tilbage i sædet ...

Landsholdet blev med det ene point trods alt udskrevet inden næste EM-kvalifikationskamp, men det må alligevel være på plads med et ’Go’ bedring’…

Andreas Skov Olsen spiller sandsynligvis sin sidste sæson i Superligaen i denne omgang. Så det er med at få ham på holdet, inden han sendes til udlandet. Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix Sport og Spil Super-managers bedste råd: Tippet de fleste overser

Se også: Tordner mod Tøfting: Det er virkelig dumt!

Xhaka fyrer den ind bag Kasper Schmeichel:

Plus Se billederne: Eriksens og Spurs' nye stadion indviet

Kasper Schmeichel og Åge Hareide Hareide under onsdagens  pressemøde på Vokkri Stadium i Kosovo. Foto: Lars Poulsen/Polfoto Sport og Spil Hareide undrer sig over danskerne: I er svære at begejstre

53 kommentarer
Vis kommentarer