Agger-exit er perfekt for begge parter!

Snup det udlandseventyr, Agger - og i øvrigt vil hans farvel til Brøndby være en win-win for begge parter, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er storklubben Fenerbahçe interesseret i Daniel Agger. Her diskuteres et muligt skifte til Tyrkiet i Ekstra Bladets TV-studie.

FINDER DU VEJ til Brøndby Stadion i aften, så kan det måske være næstsidste gang, at du kan se Daniel Agger stille op for hjemmeholdet.

Rygtetrommen om et sommerskifte til udlandet buldrer for fuldt drøn - og som tidligere beskrevet på denne plads virker et nyt udlandseventyr som det mest rigtige for Daniel Agger.

Først dog lige en konklusion set over hele perioden: Daniel Agger har på mange områder været en succes i Brøndby!

JA, KLUBBEN MED de store økonomiske vanskeligheder og uro på ledelsesgangene har ikke været nogen magtfaktor i Aggers anden Brøndby-periode.

Klubben hænger kun lige med det yderste af neglene med i medaljespillet, men ideen om at tilknytte klublegenden i en nærmest rørende genforening har alligevel givet god mening.

Mod Skotland røg anfører Daniel Agger og Kasper Schmeichel i et voldsomt opgør om en tilbagelægning fra Agger. Foto: PA Allan Olsen Hvad sker der, Agger? Du skylder et svar!

FORDI DANIEL AGGER:

  • Har sørget for, at træningsintensiteten og seriøsiteten har fået et nøk op. Hovedpersonen selv har i hvert fald været temmelig rystet over, hvor slemt det var, da han returnerede.
  • I en svær tid har fået fansene til at tro på bedre tider, og det er guld værd i en klub som Brøndby, hvor netop fanskaren fylder så voldsomt.
  • Han har i det store hele stivet Brøndbys forsvar af og været den lederskikkelse, holdet har skreget på. Derfor er påstanden herfra, at det havde set endnu værre ud uden Daniel Agger.

SÅ ER DER selvfølgelig også langet et betydeligt antal trøjer med koryfæets bogstaver på ryggen over disken, og hans rolle som ambassadør for Brøndby har ligeledes været et plus for en klub, der var og er under voldsomt pres.

Så langt så godt, men nu kan legen meget vel være slut.

Daniel Agger har kontraktudløb til sommer og skal altså snart finde ud af, om han skal forlænge, stoppe karrieren eller tage et sidste udlandseventyr.

Jeg slog allerede i efteråret til lyd for udlandsskiftet, og Ekstra Bladets Stig Tøfting har gjort det samme.

Selv om Brøndby har hyret en ny træner med (en smule) Bundesliga-erfaring, så er det stadig et Brøndby-projekt, der som udgangspunkt ikke bejler til hverken mesterskab eller sølvmedaljer - og som igen og igen skal bygge sig selv op. Gider han fortsat det?

ET KARRIERESTOP ER for tidligt og vil også betyde, at hans elskede landsholdsplads er fortid. Det duer altså heller ikke, sådan set fra denne stol.

Et karrierestop duer selvsagt ikke, hvis Agger
Et karrierestop duer selvsagt ikke, hvis Agger
 

Så er der udlandseventyret - og hvis tilbuddet fra Fenerbahce er mere end en føler, så kunne netop sådan en mulighed friste.

Måske er det netop sådan et sted, hvor den slidte krop - tilmed i et mildt klima - kun skal spille 20-25 kampe om året, fordi klubben er med i mange turneringer og har en bred trup.

Det er også en situation, hvor klubben ikke tager den store risiko, fordi Agger er transferfri.

Stig Tøfting langer ud efter Kasper Hjulmand, fordi træneren brokker sig over ny Superliga-struktur. (Foto: imago/Jan Huebner/ All Over Pres) Superligaen Tøffe: Tør øjnene, Hjulmand!

ALTSÅ, ET SPORTSLIGT og økonomisk fristende tilbud, ligesom der er garanti for en på opleveren som tilgift til en karriere, der blot har budt på to klubber, Brøndby og Liverpool.

Tilmed vil det være en win-win-situation for både Brøndby og Agger, hvis man skal sætte det en smule på spidsen. Fordi:

1) Brøndby får frigivet en hulens masse lønkroner, ja de angiveligt fem mio. kroner om året er nok til at lønne to ganske gode Superliga-midterforsvarere – og Brøndby får en mere lige lønstruktur uden Daniel Agger.

2) Begge parter kommer ud af det stort anlagte Agger-projekt med skindet på næsen og æren i behold. Tilmed vil en fremtid uden Agger give mere fylde og troværdighed til den nye strategi, Brøndby har fremlagt med vægt på mådehold i transferudgifterne.

3) Måske - og kun måske - er Daniel Agger ikke den type midterforsvarer, som den nye træner, Alexander Zorniger, vil ha’. Agger har nærkampstyrken, rutinen, placeringsevnen, men har han den nødvendige fart til det kompromisløse presspil, tyskeren vil praktisere?

4) Daniel Ager vil kunne få et par sæsoner på højere niveau - og det vil klæde hans cv ganske betragteligt - og ja, han har niveauet!

Brøndbys kommende træner Alexander Zorniger vil muligvis foretrække en anden slags midterforsvarer end Daniel Agger til det nye Brøndby (Foto: All Over)
Brøndbys kommende træner Alexander Zorniger vil muligvis foretrække en anden slags midterforsvarer end Daniel Agger til det nye Brøndby (Foto: All Over)

DET VIL VÆRE ærgerligt for Superligaen, der mister en kæmpe profil, men til gengæld vil landsholdet have gavn af, at han i det daglige vil træne på et højere niveau og måske få de europæiske udfordringer, der ikke bliver Brøndby til del så tit.

Det kan de selvfølgelig selv hjælpe lidt på vej med en sejr over Viborg i aften - og netop Europa League-billetten kan jo være en passende afskedsgave fra Daniel Agger til Brøndby …

Daniel Agger er på ønskelisten i Fenerbahce. Landsholdsstopperen har endnu Brøndby Sidste eventyr: Storklub vil genforene Agger og Kjær

FC København Eksperter hudfletter Zanka for pause-kommentar

Se TV3 Sport-ekspert Jesper Thygesen give sit bud på, hvem der passer ind - og hvem der ikke passer ind - i det nye Brøndby:

Irati Aizpuru Berg-Jensen og Oliver Thychosen har været sammen i fire år. De er begge 23 år gamle. Foto: Claus Bonnerup Sport Fortæller for første gang: Stortalentets kæreste i kræftmareridt

68 kommentarer
Vis kommentarer