Agger-stop: Jamen, hvad havde I regnet med?

Selvfølgelig måtte Brøndby og Daniel Aggers veje skilles, men et karrierestop vil være fuldstændig tåbeligt, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

- Derfor har Daniel Agger sagt farvel til Brøndby! Hør med fra Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen

FØRST EN LILLE bonusinfo: Da undertegnede i efteråret begyndte at flage, at Daniel Agger burde tage endnu et udlandseventyr, væltede det ind med reaktioner. Han ville blive i Brøndby altid, han skulle ingen steder og jeg havde sniffet af lattergassen - og hvad ved jeg.

Når man kender Brøndby-fansenes loyalitet og medleven, så er det selvfølgelig ingen overraskelse og lige så selvfølgeligt, så var det blot et udtryk for, at Daniel Agger er noget særligt i Brøndby-sammenhæng.

Nu har han så taget den ene af to beslutninger, nemlig den, at han ikke længere kunne se sig selv i Brøndby-projektet.

Som beskrevet tidligere på denne plads, handler det naturligvis om, at det nye Brøndby, der skulle spille med om mesterskab og trofæer, ikke er specielt langt – og nu står man igen overfor et nyt genopbygningsprojekt denne sommer med ny træner og en ny måde at spille på.

DEN NÆSTE BESLUTNING fra Daniel Aggers side handler nu om, hvorvidt støvlerne skal stilles fuldstændig på hylden, eller de skal snøres i en udenlandsk klub.

Opsigelsen - eller den manglende forlængelse - i Brøndby er yderst fornuftig – og opfordringen her er som tidligere: Tag dog et sidste eventyr som afslutning på en karriere, der har været noget tosporet, nemlig Brøndby og Liverpool.

Et karrierestop er også med i landsholdsanførerens overvejelser, men det vil være tåbeligt. Der er nemlig mere at hente for Daniel Agger - og et stop er uigenkaldeligt. Man kan ikke være væk et halvt års tid og så komme valsende tilbage.

FENERBAHCE HAR VÆRET nævnt og forekommer stadig som en stærk mulighed. En kæmpe klub, der påskønner stenhård vilje og engagement – og en klub, der spiller med i Europa og som regel dér, hvor det er sjovt - nemlig Champions League.

Selvfølgelig kan Daniel Agger ikke spille 40 kampe på en sæson, men kan han levere i 25 stykker, tror jeg, klubben og han selv er godt tilfreds.  Istanbul er vist også en oplevelse for de fleste - og atmosfæren omkring kampene kan snildt hamle om med det, Agger har oplevet i Liverpool.

Åge Hareide vil gerne se nærmere på 'Zanka'. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Åge forklarer: Derfor valgte jeg Zanka foran Sviatchenko

Derfor er den tyrkiske storklub på mange måder et perfekt valg – og nå, ja – så er nettolønnen på 30 millioner kroner for to år måske også værd at tage med…

HAR DANIEL AGGER så været en succes i Brøndby? Ja, i store træk, så tror jeg, at det havde set meget værre ud uden generalen og ambassadøren for klubben på den københavnske vestegn.

Men som nævnt i en tidligere klumme, så er et exit perfekt for begge parter. Brøndby får frigivet en masse lønkroner og kan uden Daniel Agger spejle det fremtidige projekt mere ærligt, hvor det i højere grad handler om talenter og billigere spillere end Daniel Agger.

Det var et fedt forsøg. Både fra Brøndbys og Daniel Aggers side, men stoppet i Brøndby er det eneste rigtige – og til alle Brøndbys trofaste fans: Hvad havde i egentlig regnet med?

Et Agger-exit vil gavne både Brøndby og spillerenFoto: Philip Davali Allan Olsen Agger-exit er perfekt for begge parter!

Stig Tøfting vurderer midterforsvarerne i Superligaen:

58 kommentarer
Vis kommentarer