Luk Faxe-tribunen!

- Lad Faxe-tribunen stå tom og få styr på tosserne, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

I dansk fodboldhistorie er der ingen sektion, der bare når Faxe-tribunen - eller Sydsiden som den nu kaldes - til nederste betondæk. Altid festligt, altid opfindsomme, altid proppet – og altid en stor støtte for Brøndby-holdet. Altså indtil i aftes.

Der satte Brøndby-fansene et kæmpestort, sort og ubehageligt aftryk på en ellers kanonfestlig aften. Lavpunktet kom, da mange hundrede fodboldtosser løb på banen med det formål, at feste, håne – og formentlig konfrontere FCK-fansene temmelig hårdhændet.

Ja, det var selvfølgelig mange tons indespærret frustration opsparret gennem flere år, der skulle ud hos Brøndby-fansene, men hold nu kæft, hvor var det hjernedødt.

At det ikke gik værre, var det rene held. For dem, der kan huske Heysel, så bragte scenerne fra Brøndby Stadion minder om den frygtelige tragedie. På Brøndby Stadion var det et under – som også politiet understreger – at der ikke blev trampet flere ned i de tumultariske minutter efter kampen.

Ros til politiet – selvom en tidligere indsats havde været perfekt – og ros til FCK-kontrollørerne, der gjorde et godt job med at holde FCK-fansene i nogenlunde ro. Til gengæld store slag til Brøndbys sikkerhedsopbud, der var fuldstændig overmatchet.

Signalet er klart til Brøndby: Få styr på de tosser. Omgående. Set udefra, så virker det desværre som om, at Faxe-enden har frit lejde til at opføre sig præcis, som de lyster, men det holder ikke Brøndby. Find tosserne via tv-billeder og straf dem hårdt.

I det hele taget skal DBU selvfølgelig på banen, for det var en skamplet på dansk fodbold og ikke lige det, som vi er kendt for i udlandet. Brøndby-fansenes handlinger skal både fordømmes og straffes. Hér kunne det være passende enten helt at lukke Faxe-tribunen i eller lade Brøndby spille for tomme tribuner i tre hjemmekampe.

I den forbindelse er det fuldstændig ligegyldigt, om forseelsen skete i en pokalkamp. Straffen kan sagtens afsones i Superligaen og lige så evident er det, at DBU er nødt til at reagere hurtigt for at få sendt det rigtige signal til Brøndby og andre klubber om, at de skal tage fanproblemer alvorligt.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen