Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Viggo – den sure mand fra Muppet Show

Fyringen af Keld Bordinggaard fin, men Viggo Jensen er en oldschool-løsning, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

(Arkivfoto: Lars Poulsen)
(Arkivfoto: Lars Poulsen)

Viggo Jensen? Er det ikke den sure gamle mand fra Muppet Show? Jo, sådan kan unægtelig godt virke med et snurrende tv-kamera i snuden og en tabt kamp rumsterende i hovedet.

Nå, Viggo Jensen kan bestemt også have sine muntre sider, men det er jo sådan set lige meget. Silkeborg kunne næppe have valgt en mere old school-løsning end Viggo Jensen som redningsmand. Baggrunden er selvfølgelig fyringen af Keld Borddinggard og for lige at runde den, så var den både rigtig og nødvendig.

Keld Bordinggard har stadig som træner et problem med at vinde fodboldkampe og det altså ikke den bedste forudsætning for lige netop det job. Fire nederlag i træk og generelt en sæson, hvor en masse Silkeborg-spillere har underpræsteret og hvor indstillingen heller ikke har været den bedste. Derfor gjorde Silkeborg-ledelsen det eneste rigtige.

Man kan så spørge sig selv, om Viggo Jensen er den rigtige løsning som brandslukker. Han har tætte forbindelse til Silkeborg, som han har trænet før, og derfor har det formentlig været relativt nemt for sportschef Peder Knudsen, at lukke den aftale.

Selvfølgelig skal man ikke på forhånd afvise, at lige præcis Viggo Jensen er den rigtige brandslukker. Der er 320 volts engagement, der er fokus på den defensive organisering og dødbolde vil blive trænet til perfektion. Det kan sagtens være recepten for at bundhold med røven i vandskorpen, men særlig opfindsomt kan man ikke kalde det.

Erfaringen er tårnhøj og der er næppe mange mennesker i det hér land, der har set lige så mange fodboldkampe som Viggo Jensen. Den 65-årige fynbo kan altså sit trænerhåndværk, men kan næppe være andet end en meget midlertidig løsning.

Nu kan han selvfølgelig passende bevise, at trænerhåndbogen fra Bundesligaen anno 1972 stadig kan bringe point på kontoen. Dem har Silkeborg nemlig stærkt brug for…

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen