FCK styrer for vildt

Hvem kan fange FC København? Ingen, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Ingen over, ingen ved siden af FCK (Foto: Lars Poulsen)
Ingen over, ingen ved siden af FCK (Foto: Lars Poulsen)

Kattens leg med musen eller vi kunne jo også kalde det løvens leg med alle de andre på Superliga-savannen. Det er selvfølgelig nedsablingen af Silkeborg vi taler om. Keld Bordinggaards tropper blev skilt af som et Lego-sæt i hænderne på en fireårig og kylet ud af Parken.

Nu skal man ikke falde fuldstændig bagover af 5-0-resultatet. Silkeborg har fået store snittere af både FCN og AGF – og ligner i det hele taget et hold, der hænger med røven i vandskorpen når nedrykningen skal afgøres.

Alligevel er der grund til at tage kasketten af for FCK. De spiller fremragende i øjeblikket og til forskel fra Europa League-kampen mod Molde, så huskede de at score på deres chancer mod Silkeborg. Formentlig efter en heftig opsang fra Ariël Jacobs, der med rette var træt af de brændte chancer mod nordmændene.

Og hvilke mål. Det var rene perler publikum i parken og hjemme foran fladskærmen var vidner til. De to første tordnet ind af øjeblikkets hotteste danske fodboldspiller, Andreas Cornelius. En Rambo i feltet med en timing og styrke, der ikke efterlader modstanderne med noget forsvar. De to andre fra sæsonen bedste nyindkøb Nicolai Jørgensen og så en selvtillidsskabende scoring fra Martin Vingaard.

Læg så lige et par forsøg på overliggeren og en generel dominans og Silkeborg var egentlig røvhamrende heldige med resultatet.

Man kan jo allerede nu spørge sig selv: hvem kan hente FCK i denne sæson. Svaret herfra er INGEN!

Det er nemlig værd at bemærke, at Ariël Jacobs har bragt FCK i den nærmest uovervindelige tilstand, hvor han kan rotere på holdet uden det giver svækkelser. Mod Silkeborg havde han fundet plads til Rurik Gislason, Delaney og Vetokele fra start – og hvis Silkeborg øjnede en sparerunde hos FCK, så blev de alvorlig snydt.

At Ariël Jacobs er så godt garderet på stort set alle pladser og tør rotere, holder selvfølgelig alle mand på tæerne, og med Europa League på programmet kan det også give noget ro til de spillere, der måske er nede på batterimåleren. Netop tændingen – som var bemærkelsesværdig langt væk i sidste sæson – er nemlig en ren krudttønde. Det er et hold, der bobler af spillelyst og glæde – og som samtidig ligner en flok spillere, der kæmper for hinanden. Lige nu må man bare konstatere, at FCK styrer for vildt i Superligaen.

Superligaen er selvfølgelig kun lige knap en tredjedel henne, men FC Nordsjælland vil få store problemer med både at kapere Champions League og Superligae, OB har ikke fundet den rette formel endnu – og resten har ikke kvalitet til at udfordre FCK.

AaB? Ja, vi kan da håbe og Kent Nielsen skal have al mulig ros for både at skabe resultater og spille seværdig fodbold.

I sidste ende vil de dog også ende som løvefoder…

Læs også: FCK: Tabte med ære

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen