Verdensklasse

Det lugter af Final-4 for AG København, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Ekstra Bladets sportschef er begejstret over AG Københavns indsats. (Foto: Lars Poulsen)
Ekstra Bladets sportschef er begejstret over AG Københavns indsats. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk): WAUW! Sikke en fest – og party i Parken bør ende uden tømmermænd, når returopgøret i Barcelona er spillet om en uge.

29-23 og dermed en seksmålsføring over den regerende mestre fra Barcelona er ganske enkelt en verdensklassepræstation. Lad os først nyde den gigantpræstation AG København leverede i Parken.

Vi kunne tage et bundhamrende solidt forsvar anført af general Jørgensen – eller hvad med en storspillende Olafur Stefansson i første halvleg eller…Nej, lad os med en skruebold straks sende bolden i retning af Kasper Hvidt og Mikkel Hansen.

De to eks-Barcelona-spillere leverede ganske enkelt hver en seks-stjernet præstation. Mikkel Hansen beviste med stor tydelighed, hvorfor han er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. Otte mål fik han tævet ind – og måske er antallet ikke imponerende, men igen fik han sat nogle vigtige træffere ind, når holdet allermest havde brug for det – og var løbet tør for ideer.

At han med fem minutter leverede kampens detalje med et teknisk brag af en detalje, da han fik vippet Gudjon Sigurdsson fri til scoring på venstre fløj. Smukt, smukt.

Kasper Hvidt? Jamen, for en i tremeteren for en målmand. Han er ikke bare en løve i bur, men snarere en brølende løve foran målet. Hvilken vindermentalitet, hvilke redninger og som Mikkel Hansen på tidspunkter, hvor der var allermest brug for dem. Hvis Barcelona har dårlige nerver over, hvem der skal tage straffekast, så er det helt forståeligt.

Nå, er seks mål nok til returopgøret. Et hurtigt hug er ja. AG København har så meget rutine og et forsvar, der sjældent falder helt sammen. De har bevist i udekampene mod Montpellier og Kiel, at de ikke lader sig kyse.

Forhåbentlig bliver Joachim Boldsen klar til den kamp, men jeg skal da lige love for, at Mads Mensah Larsen greb chancen som afløser. Til gengæld manglede AG København noget coolness i angrebet i anden halvleg, hvor chefstrateg Olafur Stefansson sad ude med en dårlig ryg. Han må meget gere blive fit til returopgøret.

Ja, så har de Kasper Hvidt og Mikkel Hansen, der ligner de to spillere, der sender AG København i Final 4.

0 kommentarer
Vis kommentarer