Gi' os hele historien, Rasmussen

- Hvis Kyllingen vil cykelsporten det bedste, så fortæller han mere end blot sin egen dopinghistorie, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Spyt ud, Michael (Foto: Claus Bonnerup)
Spyt ud, Michael (Foto: Claus Bonnerup)

Et lille pip eller et ordentligt skrål fra Kyllingen? Det er selvfølgelig spørgsmålet, når Michael Rasmussen holder pressemøde i Herning. Seancen klokken 14 – som du kan følge på direkte på Ekstra Bladet TV – handler selvfølgelig om doping, og hvordan Michael Rasmussen selv har krudtet sig.

Den historie er selvfølgelig dybt interessant, for rygterne og gisningerne har selvfølgelig cirkuleret længe. Historierne om, at han løj for at beskytte et knirkende ægteskab, var ganske rørende, men er det derfor, at man lyver om sine opholdssteder. Næppe.

Se også:

Se også: Kyllingen indrømmer dopingsmisbrug i dag

Derfor: Historien om Rasmussen eget dopingforbrug er vigtig, men vi vil også gerne have bredt den fortælling ud. Det er efterhånden lidt trættende og lige så lidt troværdigt, at alle ryttere har handlet på egen hånd.

Nix – lad os få et indblik i, hvordan en syg cykelverden fungerede, hvordan aftalerne blev lavet, hvem der vidste hvad – og ikke mindst: Hvad var holdejernes og sportsdirektørernes rolle.

Den historie kan Michael Rasmussen, så lad os få den.

Se også:

Se også: Kyllingen udleverer andre dopingmisbrugere

Man kan også spørge selv om, hvorfor indrømmelserne kommer nu. To årsager:

1) For det første er man en blandt mange og kan på den måde gemme sig lidt i de lange skygger Lance Armstrong trækker efter sine indrømmelser.

2) Her ligger den bedste forklaring. Der er i øjeblikket et klima i cykelverdenen – og det sgu’ helt i orden – hvor de står på nedsat straf, hvis man synger og samarbejder. Michael Rasmussen store frygt er jo lige præcis, at han står til en livsvarig karantæne fra sporten, hvis han bliver knaldet igen uden at have fortalt noget først. Derfor er det kold og kynisk spekulation i, at han kan nøjes med en seks eller 12 måneders karantæne.

Hvorfor er det så vigtigt for Michael Rasmussen? Ja, ganske enkelt fordi, han formentlig har planlagt en fremtid som både medejer og sportslig ansvarlig for Christina Watches-Onfone.

Derfor er Rasmussens doping-indrømmelserne altså mere kølig kalkule end oprigtig anger. Vi bliver klogere kl. 14. Kig med på ekstrabladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer