Kevin er vores nye verdensstjerne!

- Det er fuldstændig sindssygt, men også fuldt fortjent, at Kevin Magnussen nu deltager i multi-millard-foretagendet formel 1, mener Ekstra Bladets Sportschef, Allan Olsen

Det er vildt, men fuldt fortjent, at Kevin Magnussen (t.h.) nu bliver del af Formel 1, mener Ekstra Bladets sportschef. (Foto: AP)
Det er vildt, men fuldt fortjent, at Kevin Magnussen (t.h.) nu bliver del af Formel 1, mener Ekstra Bladets sportschef. (Foto: AP)

SÅ KOM DEN nyhed alle sportstosser med bare en smule benzin i blodet har ventet på. Kevin Magnussen napper et af kun 22 sæder i multi-millard-foretagendet formel 1.

OK, ikke det helt store chok for læsere af Ekstra Bladet de seneste uger, men det er altså fuldstændig vildt.

Både at han nu er havnet i det fornemme selskab i den fineste motorsportsklasse, men også at han spadserer direkte ind på et af de helt store teams, nemlig McLaren.

Engelsk motorsports helt store team – og en fast bestanddel af formel 1-feltet gennem mange år. Vel F1-feltets svar på Liverpool: Storslået historie, men triumferne har manglet de seneste år.

HVIS VI DREJER rattet lidt mere mod fodboldverdenen, så vil det jo svare til et skifte direkte fra Superligaen og lige ind i Barcelonas startopstilling. Altså bortset fra, at der kun er to pladser på et formel 1-hold…

Det er altså kæmpestort og den lynhurtige sport hører til en af de største sportsforretninger i verden. Eksponeringen er enorm over hele verden og derfor følger presset med.

ET STUDIE I KEVIN Magnussen afslører dog, at det største pres formentlig kommer fra Roskilde-knægten selv. At køre formel 1 er nemlig kun et delmål for den hurtige dansker. At blive sidst i en formel 1-racer er stadig at tabe, som han udtrykker det – og det er kun sejre, der tæller.

De skal nok komme – for både i simulator-tests og banetest – har Magnussen sat flere etablerede kørere på plads. Blandt andet hans – ja – nuværende holdkammerat Jenson Button.

TILMED HAR HAN sagt noget taktisk snilde oven i den enorme fart han altid har haft. Alt-eller-intet-stilen er lagt på hylden og i stedet har han fået styr på, hvornår han skal satse og hvornår bilen skal sikkert hjem. Som han viste med mesterskabet i Formula Renault 3.5.

Det får han brug for i formel 1 – og med den nye kontrakt, så har han alle muligheder for at bliver Danmarks klart største sportsstjerne. Sådan i et globalt perspektiv.

UANSET HVAD, så er det en drømmekontrakt for Kevin Magnussen. Af flere årsager:

* Han får en garvet, rutineret og respekteret teamkammerat i Jenson Button, der i karrierens efterår, måske har knapt så spidse albuer som mange andre.

* Han kommer på et team, der har været nede i en bølgedal nogle år og som ved, at de ikke har givet deres kørere en optimal bil.

* Han får et gratis år med den problematiske Mercedes-motor inden Honda vender tilbage. Det vil sige, at han har et år til at vænne sig til hele cirkusset inden kravet om resultater for alvor vokser.

* Han bliver hos det team, der kender ham og tror på ham – ligesom han kender dem. Klar fordel.

DERFOR: PÅ med køredragten. Kryds 22 løbsdage af i kalenderen og glæder dig. Danmark er klar til formel 1 – og vi sender den bedste vi har!

0 kommentarer
Vis kommentarer