Ekstra Bladets dom over Olsen: Fantasiløst!

Valget af Morten Olsen er rasende forudsigeligt af DBU, men trænerkvaliteterne kan ingen tage fra Danmarks landstræner og derfor er han det sikre valg, mener Ekstra Bladets Sportschef, Allan Olsen

Valget af Morten Olsen er fantasiløst (Foto: Lars Poulsen)
Valget af Morten Olsen er fantasiløst (Foto: Lars Poulsen)

Så kan Jim Stjerne Hansen sætte flueben ud for sin sidste store opgave for DBU, nemlig at finde den landstræner, der skal drible Danmark til EM i Frankrig og levere en fornuftig slutrunde.

Den afgående generalsekretær taler om processen, det store kandidatfelt, afsondring af markedet og min bare. Jeg tror det er mere enkelt end som så: Forlængelsen med Morten Olsen var – hvis eller Olsen ville – har hele tiden været øverste prioritet.

Derfor tror jeg ikke, at mulige kandidater som Ole Gunnar Solskjær, Ståle Solbakken og Morten Wieghorst med flere har været alvorligt inde i billedet. Næh, hvorfor så meget arbejde, når nu man har den kandidat, der både er nem, til at betale og villig lige indenfor rækkevidde.

Det er ikke særlig fantasifuldt, og ved at finde en træner udefra, så kunne dansk fodbold have fået et spandfuld nye ideer, ny inspiration og i det hele taget ny luft.

Til gengæld får man en mand i Morten Olsen, hvor håndværket er i orden. Engagementet er stadig på fuldt blus og den internationale erfaring på plads.

Problemet for DBU og Morten Olsen er altså ikke de trænermæssige kvaliteter eller resultaterne, der taler for sig selv med to førstepladser og en andenplads i de sidste tre kvalifikationsturneringer.

Nej, problemet er, at fodbold-Danmark er røvtrætte af Morten Olsen – og derfor er han i modvind fra start. Jeg tror samtlige afstemninger vil vise, at 60-70 procent af danskerne mener, at det er en dårlig idé at forlænge med Morten Olsen – og der bærer de seneste kvalifikation selvfølgelig en stor del af skylden.

Ja, vi blev nr. to efter Italien og det er sådan set ikke så skidt, men for det første, så forsvandt håbet alt for tidligt i turneringen, blamagen mod Armenien hjemme gjorde heller ikke noget godt – og spillet var røv og nøgler gennem næsten hele turneringen.

Selvfølgelig vil Morten Olsen gerne have EM i 2016, hvor hele 24 hold kvalificerer sig og det er da rart at se, at han gerne vil revanchere den kiksede kvalifikation til Brasilien. Samtidig, så kan Olsen selvfølgelig også se den skov af talenter der er ved at vokse sig store og stærke.

Men selvfølgelig er DBU og Morten Olsen udfordret. Man kan selvfølgelig kalde det modigt at gå mod folkestemningen, og den kan hurtigt vendes med gode resultater, men Morten Olsen må også selv genvinde tilliden fra folket.

Det ville eksempelvis være rart, at høre en højere stemme fra landstræneren omkring udviklingen i Superligaen, klubbernes arbejde, de unge talenter rundt omkring i klubberne og i det hele taget bare give sit besyv med om udviklingen i international fodbold.

Morten Olsen skal med andre ord bygge på jobbet, men det er vel heller ikke for meget for langt.

0 kommentarer
Vis kommentarer