Brøndby holder vejret: I dag falder milliondommen

Kommentar: Tirsdag klokken 14 falder der dom i feriepenge-sagen, der kan koste Brøndby IF mere end 20 millioner kroner

Brøndby kan i dag løbe ind i en økonomisk herretackling - en tackling, som kan få konsekvenser fra andre danske klubber. (Foto: Henning Hjorth)
Brøndby kan i dag løbe ind i en økonomisk herretackling - en tackling, som kan få konsekvenser fra andre danske klubber. (Foto: Henning Hjorth)

FERIEPENGE-SAG. Det lyder egentlig ikke af alverden. Nærmere sådan lidt kioskejer-agtigt, hvor den 16-årige ekspedient skal tørres for et par tusindelapper.

SÅDAN ER DET bare langtfra i den sag, der langt om længe finder en afgørelse i dag. Tværtimod kan det vise sig at være en af de største skandaler i dansk professionel fodbold. En sag, der i yderste konsekvens kan rumme beløb for op mod 100 millioner kroner og omfatte 1500-1700 spillere. Måske endnu flere, hvis der også er aktive spillere med rod i udbetalingerne.

HVIS AFGØRELSEN går Spillerforeningens vej, så står vi tilbage med klubber, der bevidst har snydt deres spillere for feriepenge og pension. Det er selvfølgelig pinligt og uværdigt for de klubber, der ellers gerne vil virke som seriøse erhvervsvirksomheder.

MAN KAN ALTID diskutere det rimelige i, at spillere skal have feriepenge af sign-on- og sign-off-fees og bonusudbetalinger, men nu er reglerne altså sådan – og så skal de selvfølgelig efterleves.

Oven i købet forhandlet af Brøndbys eks-boss Per Bjerregaard tilbage i 2004, og derfor er det selvfølgelig ekstraordinært pinligt for den falmede storklub, at de risikerer et tab på mere end 20 millioner kroner. Foruden et stempel som snydepelse.

BRØNDBY HAR tilmed en økonomi, der vil blive endnu mere anstrengt, end den er i forvejen, hvis feriepengebomben falder. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det vil være et terroranslag mod en i forvejen slunken pengekasse på den københavnske vestegn.

Derfor sidder Brøndby-folkene med garanti og holder vejret kl. cirka 13.45 i dag. Spørgsmålet er selvfølgelig, om de kan puste ud nogle minutter efter – eller om Spillerforeningen skal i gang med at kradse penge ind til deres medlemmer.

UNDER ALLE omstændigheder så klæder det dansk fodbold omsider at få afsluttet denne sag, som Ekstra Bladet beskrev som de første tilbage i oktober 2010. Uanset udfaldet.

Se også: Brøndby - tvinges til at afgive magt

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen