Bendtner-afbud en kæmpe joke!

Selvfølgelig har Åge Hareide vraget Bendtner og det skal han kun have ros for, ligesom der i det hele taget ikke blev uddelt badebilletter i nordmandens første trup, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Nicklas Bendtner kan nu ærgre sig over, at hans mangelden spilletid koster en landsholdsplads. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner kan nu ærgre sig over, at hans mangelden spilletid koster en landsholdsplads. Foto: Lars Poulsen

Det var nyt, det var norsk – og det var klogt.

Åge Hareides første landsholdstrup sad nogenlunde lige i skabet, og det mest interessant er naturligvis fraværet af de seneste mange års foretrukne angriber, Nicklas Bendtner.

Som foreslået i disse spalter, så ville det på alle leder og kanter være forkert, at udtage Nicklas Bendtner og det mente landstræneren heldigvis også.

Signalet om, at han kunne valse direkte fra Mercedesen og en tilværelse uden førsteholdsfodbold og lige ind på landsholdet, ville selvfølgelig være en hån mod alle de spillere, der uge efter uge præsterer på deres respektive klubhold.

Selvfølgelig er det helt til grin, at han selv melder fra, men det fritager så Hareide fra overskrifter som 'Landstræner vrager Bendtner’, men det er det selvfølgelig lige præcis det han gør, altså dropper Wolfsburg-angriberen. Eller skal vi nærmere sige, vrider armen om på ham og fremtvinger et afbud.

Dermed får Åge Hareide også tydeligt signaleret, at man ikke kommer på landsholdet, fordi man engang har præsteret flot, og det tjener nordmanden til ære.

Nicklas Bendtner må finde sig en ny klub til sommer, få kampgræs under fødderne – og så skal der ikke meget til, før han er tilbage i landsholdsvarmen.

Morten Duncan Rasmussen fik også kniven og dermed ligger det til Yussuf Poulsen, Nicolaj Jørgensen og Martin Braithwaite at erstatte Bendtner. Min stemme går til FCK-profilen.

Åge Hareide har udtaget sin første landsholdstrup (Foto: Philip Davali) Landsholdsfodbold - 9. mar. 2016 - kl. 13:14 Tre overraskelser: Her er Hareides første landsholdstrup

Ellers er det værd at bemærke:

  • At Hareide var ude i et midterforsvars-orgie og det ligner utvivlsomt, at vi skal spille med tre mand nede bagi. Daniel Agger, Andreas Christensen og Simon Kjær og kunne være buddet.
  • At spillere med en vis fart og lyst til dybdeløb blev foretrukket som eksempelvis Lasse Vibes comeback indikerer.
  • At Daniel Agger forhåbentlig har sagt til Hareide, at han kan regne med ham frem til – og forhåbentlig med – VM i 2018.
  • At Lasse Schøne er blevet rehabiliteret som landsholdsspiller efter en tur i frostboksen under Morten Olsen. Fin beslutning.
  • At Viktor Fischer bøder for manglende spilletid i Ajax og stadig mangler det afgørende gennembrud.
  • At Hareide ikke er bange for at satse nyt med Henrik Dalsgaard og Jonas Knudsen på backpladserne.
  • At William Kvist stadig hænger på, men forhåbentlig er det meningen landsholdets midtbane skal indeholde både Thomas Delaney og Pierre-Emile Højbjerg. Til gengæld har han rutinen og er garant for noget intensitet til træning.

SAVNER VI et eller andet? Næh – eller rettere, jeg havde gerne set Pione Sisto få chancen fra dag under Hareide, så han kunne få ham integreret på landsholdet.

Omvendt svinger FCM-stjernefrøet for voldsomt i øjeblikket, så også hér har Åge Hareide en god sag.

Samlet set er konklusionen: Ingen fribilletter og det er fedt.

Se også: Boilesens mareridt: Det værste er at undvære landsholdet

103 kommentarer
Vis kommentarer