Bendtner-comeback på landshold: Hareide på tynd is!

Desperate tider kalder på desperate løsninger, men er vi så desperate, at Bendtner uden klub og spilletid kan valse tilbage på landsholdet, spørger Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Hør om sagen her

STEMMEFØRINGEN VAR KLAR og holdningen stærk: Bendtner skal ikke på landsholdet, når han ikke spiller i sin klub.

Nogenlunde sådan lød det fra Åge Hareide, da han udtog sit første landshold, selv om Bendtner mystisk nok selv havde fået lov at melde fra.

Mandag kunne Ekstra Bladet så fortælle, at Åge Hareide alligevel har åbnet en dør på klem. At Bendtner muligvis kommer med til Japan, hvor truppen for alvor skal slibes til. Forinden vil Hareide dog lige se ham an i Helsingør i ugen op til afrejse, inden boardingpasset udstedes.

Endnu en gave til Bendtner. En ufortjent en af slagsen oven i købet, men Hareide er jo trods alt ikke mere fremmed for dansk fodbold, end han også kan se, at riget fattes angribere.

DERFOR KAN DET – ligesom i tilfældet Nicolai Boilesen – give god mening at få dem gjort klar og spillet ind på det danske landshold inden de vigtige VM-kvalifikationskampe i efteråret.

Det vil oven i købet være en hjælpende hånd til Bendtner i forhold til at stå skarpt i en fremtidig klub ved træningsstart, men det kræver, at Nicklas Bendtner giver Hareide et klart indtryk af, at han VIL landsholdet. Hvis attituden er lige så slasket som i Sveriges-kampen i Parken, så kan det sgu være lige meget.

Åge Hareide smilede efter debutsejren over Island. Nu overvejer han at tage Nicklas Bendtner med i træningslejren forud for de to testkampe i Kirin Cup i starten af juni. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Bendtner tilbage i landsholdsvarmen

ÅGE HAREIDE ER alligevel på tynd is, for det vil på alle måder være et ultradårligt signal at udtage Bendtner, der er fuldstændig ude af kampform.

Man kan i hvert fald sagtens forstå de spillere, der måtte blive vraget i forhold til Bendtner, hvis de mener, at det er den største badebillet, der er udstedt i det danske landsholds historie.

DESPERATE TIDER kalder på desperate løsninger – et udsagn, som den græske fysiker Hippokrates formentlig er ophavsmand for – og det er under alle omstændigheder et sats, der kan flyve lige tilbage i fjæset på den norske landstræner.

Så længe alternativerne ikke er bedre, så forstår man hans desperation, men herfra er budskabet det samme som Hareides oprindelige. Bendtner skal spille – ellers kan han glemme landsholdet.

Bendtner tilbage på landsholdet - hør vurderingen:

Husker du da Bendtner lynede mod Barcelona:

110 kommentarer
Vis kommentarer