Bendtner til Japan? Glem det

Nej, Nicklas Bendtner kommer ikke med på landsholdsturen til Østen, og det har formentlig aldrig været landstræner Åge Hareides plan, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Åge Hareide og Nicklas Bendtner til FCK-træning. Video: Lars Poulsen

Hvis Nicklas Bendtner havde været en bokser, så var han gået en – måske to – vægtklasser op!

Anderledes kan man ikke tolke den udgave af den detroniserede danske topangriber, der i øjeblikket træner med i FC København. Der er i hvert fald lagt lidt kilo på – og det er måske ikke så underligt.

Helt grundlæggende er det jo yderst positivt, at han har fundet et sted at træne – og som undertegnede foreslog 1. april, hvor han blev fritaget fra træning i Wolfsburg, så var FCK det oplagte og logiske valg. Ja, måske det eneste.

Så kan det godt være, at Ståle Solbakken på første træning lige fik sat Bendtner på plads med en velplaceret tunnel på den nyankomne stjerne, men det er naturligvis det eneste rigtige signal fra Bendtner til omverdenen om, at han fortsat tager karrieren seriøst ved at holde sig i nogenlunde form og få løbet de ekstra kilo af.

Så er første punkt tjekket af på to-do-listen. Det næste er selvfølgelig at finde en klub i god tid, så Nicklas Bendtner kan stå klar, når første træningsdag nærmer sig.

Så er der selvfølgelig også lige det landshold, hvor Nicklas Bendtner har fejret pænt store triumfer. Selvom de fleste ligger langt alt for langt tilbage i tiden.

På torsdag udtager Åge Hareide den trup, der skal deltage i Kirin Cup i Japan i juni – og det har rumlet lidt i krogene, om Nicklas Bendtner kunne være i billedet til en plads.

Fordi Åge Hareide kunne give Nicklas Bendtner noget tiltrængt kamptræning, for at få ham spillet ind i nordmandens nye 3-5-2-system, og fordi opmuntringen måske kunne tænde en indre ild hos Bendtner, der har stået i flammer længe.

Nicklas Bendtner forsøger at imponere Åge Hareide og Ståle Solbakken. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner forsøger at imponere Åge Hareide og Ståle Solbakken. Foto: Lars Poulsen

Men lad os lige hamre en pæl i den antagelse: Bendtner bør ikke – og kommer ikke til sushiens hjemland. Han må nøjes med lidt takeaway…

Tiden arbejder med Ståle Solbakken og FCK, der med sejren over OB kom et skridt nærmere mesterskabet. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Skaber Ståle et dansk Bayern?

At han selvfølgelig ikke skal have et sæde i Finair-maskinen, der den 31. maj flyver til Japan, burde give sig selv, men lad os da lige ridse op:

  • Signalet til alle andre hårdtarbejdende, ultraseriøse og landsholdspotentielle spillere er helt skidt, hvis Nicklas Bendtner skulle have udstedt en badebillet.
  •  Åge Hareide viste allerede ved sin første landsholdsudtagelse, at hvis ikke Bendtner spiller, så skal han ikke med. Derfor var han ikke en del af truppen mod Island og Skotland. Laver Hareide om på den politik, så står han med noget af et forklaringsproblem.
  • Nicklas Bendtner er slet ikke i den form, der gør, at en landsholdsplads bør være aktuel.

Nå, alt det kan jo være lige meget, hvis Hareide alligevel gør knuder på sig selv og udtager Bendtner. Gør han så det? Nej!

Så skal jeg i hvert fald have misforstået Åge Hareides norske ganske betragteligt, og da han ellers er letforståelig, så er det ikke tilfældet.

Der kommer til at ske følgende for Nicklas Bendtner og i øvrigt også Nicolai Boilesen, der også står uden spilletid og fast tilknytning til Ajax’ førstehold: De vil begge blive indkaldt til træningen i Helsingør i dagene inden afrejsen til Japan.

Her vil Åge Hareide kunne se ved selvsyn, hvor langt de er bagefter, og bruge god tid til at få talt hele deres situation igennem med dem. Det har hele tiden været Hareides plan, selvom riget naturligvis fattes angribere.

Det er fornuftigt, fordi både Bendtner og Boilesen forhåbentlig igen vil være en del af det danske landshold, når de har fundet en klub, hvor der er fast spilletid på menuen.

Men Japan? Glem det!

Nicklas Bendtner blev småskadet til mandagens træning og må humpe fra banen. Landstræner Åge Hareide ser bekymret til. Foto: Lars Poulsen FC København Bekymret Åge så til: Bendtner skadet til FCK-træning

Bendtner er kasseret i Wolfsburg og efterlader ikke et stort eftermæle, vurderer flere personer tæt på klubben. (Foto: Lars Poulsen) Sport Bag om Bendtners mislykkede ophold: Der findes ingen tid efter Bendtner

Se Stig Tøfting og Per Frimann diskutere Bendtners ophold i Wolfsburg:

18 kommentarer
Vis kommentarer