Bravo FCK: Hverken hvidvask eller danske bank ...

- FC København kom fremragende fra start i Europa League-gruppespillet og kan roligt jagte ambitionen om videre avancement, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Andrei Lunev redder for næsen af Pioeros Sotiriou. Foto: Lars Poulsen
Andrei Lunev redder for næsen af Pioeros Sotiriou. Foto: Lars Poulsen

VÆRSGO’: STÅLE Solbakken havde dækket det verbale bord op inden kampen. ’Vi har alt det, de mangler i Herning’, lød det fra nordmanden med tanke på Europa-meritterne.

Vittige hunde i det midtjyske var selvfølgelig hurtige på tasterne og nævnte DM-pokalen, men Ståle Solbakken lagde sig bare i hælene på Niels Chr. Holmstrøm, der til Ekstra Bladet konstaterede, at ’FCK åbenbart er de eneste, der gider at spille i Europa’ ...

GO’ LIR OG EN klar opfordring til FCM og de andre konkurrenter til at bygge på, når det handler om Europa.

Dansk fodbold har nemlig brug for det – og der er andre end FCK, der skal byde ind til pointpuljen, når kvalifikationskravene bliver skrappere og skrappere for at nå et gruppespil.

Artiklen fortsætter under billedet:

 Robert Mask scorer til 0-1. Foto: Lars Poulsen
Robert Mask scorer til 0-1. Foto: Lars Poulsen

FCK LIGNEDE mod FC Zenit bestemt også et hold, der gerne ville og gik efter sejren, men blev alligevel dukket i første halvlegs døende minutter.

Egentlig lignede holdet fra Skt. Petersborg et hold med stor tilfredshed ved en 0-0-løsning, men de fik broderet sig igennem FCK’s midterforsvar, hvor Peter Ankersen skuffende ikke fik røven med sig i offsidefælden, og scorede til 1-0. Lidt noget Robert Mak-værk …

FCK HAVDE ellers det brag af en chance, der kunne og burde have sendt københavnerne i front i første halvleg, da Robert Skov efter et fremragende første touch helflugter kuglen på stolpen.

Her har vi lidt historien om Robert Skov, der skal have bygget en større træfsikkerhed ind i et ellers forrygende spark. Han brænder for meget i oplagte scoringssituationer.

Artiklen fortsætter under billedet:

  FCKs Robert Skov fyrer løs, men rammer stolpen. Foto: Lars Poulsen
FCKs Robert Skov fyrer løs, men rammer stolpen. Foto: Lars Poulsen

FC Barcelonas offensiv er god - og dyr! Spørgsmålet er, om den er for dyr...? Foto: Gabriel Bouys/AFP Sport og Spil Sådan bliver du kongen af CL-manager: Her er fælderne og de gode køb

ELLERS HAVDE FCK svært ved at spille sig igennem et stærkt FC Zenit-forsvar, men Viktor Fischer viste nok engang, hvorfor han er Superligaens og FC Københavns bedste spiller.

En finurlig lille dribletur i FC Zenits felt endte med en tværbold, som Pieros Sotiriou liggende fik skovlet over stregen.

Målet var en lettelse for cyprioten, der bestemt ikke havde haft det let – og udligningen løftede også stemningen betydeligt i Parken, hvor man trods tegn på det modsatte alligevel fik en halv-stor europæisk aften i FCK’s selskab. Ikke magisk, men betagende nok.

SAMTIDIG SATTE udligningen også gang i FCK’s bedste periode, hvor favoritterne fra FC Zenit blev trykket godt i bund, og Dame N’Doye begyndte at vinde flere af sine dueller.

Med det ene point efter 1-1-kampen kom FCK fremragende i gang med puljespillet i Europa League. FC Zenit ER storfavoritter til at vinde gruppen, så det var absolut en fantastisk dag på kontoret for FCK og Ståle Solbakken.

Defensivt en fantastisk solid præstation og med Rasmus Falks indhop også mere flere overraskende facetter i den offensive del.

PRÆSTATIONEN I PARKEN mod det russiske storhold efterlod i hvert fald indtrykket, at FCK roligt kan fastholde ambitionen om et videre avancement fra gruppen, hvor Slavia Prag og Bordeaux er de to andre hold.

Det kan være farligt at invitere russerne indenfor, men heldigvis endte det uden hvidvask af FCK-trøjerne og danske bank ...

Artem Dzyuba er stjernen på det russiske EM-hold og blev suveræn topscorer i EM-kvalen. Foto: Murad Sezer/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tyveri, utroskab og forsvar af hooligans: Kontroversiel kæmpe kommer til Danmark

Se også: Christensen og Chelsea lægger fra land med EL-sejr

TILBAGE: 28. september indtager spillere verden over igen den virtuelle bane. Foto: EA Sports. Sport og Spil Vi har testet FIFA 19 - her er de store ændringer

Christian Eriksen er sammen med Dele Alli og Harry Kane Tottenhams stærkeste kort i offensiven. Foto: AP Sport og Spil Nu satser Eriksen alt

152 kommentarer
Vis kommentarer