Bravo – men bøden er latterlig

Fodboldens Appelinstans har ramt mere rigtigt med deres straf til FCK, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

FCK går ind til næste nu fanløse kamp med et 3-1-nederlag til Lyngby. Se alle målene her

15. okt 18:00 OB - FC København

SuperligaenStadion: EWII Park, Danmark Dommer: Michael Tykgaard
OB
1
0
Slut
FC København

Er anden gang lykkens gang? Måske, men under alle omstændigheder så er FCK’s ændrede dom efter de absurde og vanvittige voldsscener fra kampen på Brøndby Stadion 6. august mere i tråd med, hvad man som klub kan være ansvarlig for.

Fodboldens Appeludvalg har overrulet Fodboldens Disciplinærinstans og ændret dommen, der blandt andet lød på, at FCK skulle spille to hjemmekampe uden tilskuere. En afgørelse, FCK naturligvis ankede, og som undertegnede også argumenterede for ramte skævt i denne kommentar efter urolighederne.

Fordi alt for mange sagesløse fodboldfans ville blive ramt af denne sanktion, der formentlig ingen effekt ville have på dem, der kun ønskede balladen.

FCK vurderes i den nye dom kun at have ansvar for de ting, der skete PÅ udebaneafsnittet på Brøndby Stadion, hvor FCK da også har det såkaldt objektive ansvar. Her er vurderingen tilmed, at FCK’s kontrollørkorps og sikkerhedschef gjorde, hvad de kunne, men at de ikke kunne gøre noget ved Politiets indsats – eller mangel på samme.

Det er selvfølgelig meget belejligt for fodbold-Danmark at sende aben videre til politiet, men det virker nu også rigtigt vurderet.

FCK-tilskuerne afbrudte derbyet og sloges med politiet

Appelinstansen drager også Brøndby ind i den nu mildere straf til FCK, fordi Brøndby havde det overordnede ansvar for sikkerheden på Brøndby Stadion.

Nu skal FCK så spille deres næste udekamp mod OB og den førstkommende udekamp mod Brøndby uden tilskuere.

Bøden er så hævet fra 75.000 kroner til 300.000 kroner, men hvorfor ikke smække et nul mere bag det beløb. Det virker stadig som en temmelig symbolsk betaling, for selvom ansvaret nu er mildnet, så er det stadig FCK’s fans, der opførte sig som totale tåber.

Det havde i øvrigt stadig været billigere end den mistede omsætning på de to hjemmekampe for FCK – og havde stadig et stærkt signal om, at klubberne – både sammen og hver for sig – ikke kan arbejde stærkt nok med fanproblematikken.

Med til historien hører selvfølgelig også, at FCK selv har skredet voldsomt hårdt ind med karantæner i omegnen af fire år fra Parken og FCK’s udekampe samt for manges vedkommende yderligere to års betinget straf.

Den hårde linje belønner Fodboldens Appeludvalg også – og det virker også ganske rimeligt.

Man kan måske undre sig over, at det økonomisk rammer OB og Brøndby, men for sidstnævnte havde de trods alt det overordnede sikkerhedsansvar på Brøndby Stadion til balladekampen. OB kunne jo passende kompenseres af de penge FCK betaler i bøde.

Se også: Nye konsekvenser efter derby-kaos: Sådan straffes FCK

Se også: Så mange er sigtet efter fodboldballade i Brøndby

Se også: Nye toner fra ydmyg Ståle: Vi skal bare hænge på

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen