Brøndby-fest manglede kun én ting: - Havde fuldendt forrygende forestilling

- Det flotteste derby i mere end fem år - og man må bare overgive sig til major Mukhtar, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

HANY MUKHTARS fremragende frispark udløste en regn. Eller måske flere.

I hvert fald sejlede det ned med fadøl fra de øverste tribuner akkompagneret af et afsindigt jubelbrøl hele stadion rundt.

Og hvem ved. Måske kan lige netop det mål også udløse en GULD-regn på den københavnske vestegn.

UNDER ALLE omstændigheder var det en vanvittig afslutning på et formidabelt københavner-derby.

Ja, jeg kan dårligt huske et opgør mellem Brøndby og FCK gennem de sidste fem år, der har bud på samme drama, intensitet – og ikke mindst tempo og velspillede sekvenser, som det vi så i år.

NÅR DER SAMTIDIG var buler af chancer i begge ender og en føring, der ender med et nederlag, så finder man ikke bedre reklame for dansk fodbold. Uanset, hvor sympatien måtte ligge.

Det eneste ærgerlige ved derbyet var sådan set, at der på grund af tidligere uroligheder ikke var FCK-fans på stadion. Det havde fuldendt en i forvejen forrygende forestilling.

FOR BRØNDBY betød sejren først og fremmest, at deres afsindige stime uden nederlag fortsætter. Sådan en derby-sejr vundet ved djævelsk hårdt arbejde og 90 opslidende minutter, jamen den slår flot ud på selvtillidsbarometeret i en vanvittig intens guldkamp.

For FCM bliver også ved med at imponere. Først ved at vende truende 0-2 mod FCK til en 3-2-sejr – og nu ved at besejre FCN på kunstgræsset trods tre mand i karantæne.

DER ER MED andre ord lagt i kakkelovnen til et veritabelt guldslag på den midtjyske hede, når Brøndby gæster FCM på torsdag. Her må vi trods alt give noget kredit til slutspilsmodellen, der giver den ene storkamp efter den anden.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc6zq5gyjngqb10128kdf5.jpg

FEST-EGNEN! Brøndby amok efter ny derbysejr

HVAD STÅR SÅ tilbage efter røgen har lagt sig på Brøndby Stadion:

  • At Ståle Solbakkens mandskab er bedst de første 45 minutter. Ligesom mod FCM kan hans mandskab ikke holde føringen og det må bekymre nordmanden. Defensivt er hans mandskab ikke en mesterårgang.
  • At hans midtbane med Rasmus Falk og Carlos Zeca fungerer godt. Det var først da William Kvist kom ind for Pieros Sotiriou, at FCK ikke fik lagt det nødvendige pres på Brøndby. Nå, ja - og så lavede Kvist det frispark, der førte til Mukhtars afgørende frisparksmål.
  • At Brøndby var monster tændte, ja nærmest overtændte i første halvleg, men fik sat FCK under gevaldigt pres – og så Zorniger altså nogle dygtigere boldspillere også.
  • At Alexander Zorniger ikke bare har fået sit fodboldhold til at fungere på banen, men også har skabt en enhed, der ryster al snak om forventningspres og gummiben af sig. Imponerende.

Gemmer du guld på loftet: Tjek selv i disse artikler

DYSTEN MELLEM Brøndby og FCK var også duellen mellem Superligaens to bedste spillere, nemlig Hany Mukhtar og Viktor Fischer. Begge med høj individuel klasse – og begge for gode til Superligaen.

Viktor Fischer var den mest iøjenfaldende af de to med en række gode raids. han var med i FCK’s første scoring og fremtvang det straffe, der kunne have lukket kampen til FCK’s fordel.

MEN VINDEREN har altid ret og med matchvinder-målet - selvom Stephan Andersen er set bedre i lige netop den sekvens - så var Hany Mukhtar vinderen af den direkte duel.

Ud over frisparksmålet, så var Mukhtar også med et hav af offensive aktioner i den periode, hvor Brøndby sad fuldstændig på kampen.

Tyskeren fejrede målet med fuld honnør – og vi andre overgiver os også til Major Mukhtar!

'Den værste følelse'

Se karaktererne: Brøndbys helt overstråle alle - FCK'er dumper med et brag

Oprydning i FCK: De har mistet Ståles tillid