Brøndby kan tude, men mesterskabet tordnende fortjent

Mesterskabet til FCM er fuldt fortjent og et udslag af en vedholdende strategi, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

SMILENE VAR BREDERE end parkeringspladserne ved MCH Arena – og jublen indenfor stadionmurerne buldrede løs i orkanstyrke.

Både da AaB scorede mod Brøndby, men endnu vildere da Marc dal Hende sendte kuglen i nettet til det, der skulle blive slutresultatet, nemlig 1-0 over Horsens.

DÉR – LIGE DÉR, viste alle, at guldet var hjemme – og det var sgu’ også en gedigen guldfest, der blev fyret af efter slutfløjt. Guldkonfettien fløj i vejret på slutfløjt, de gyldne trøjer trukket på af spillerne – og Alexander Sørloth fløjet ind med helikopter til at overrække trofæet...

For anden gang i historien nappede FC Midtjylland DM-guld, men i modsætning til Guld-Glens triumf i 2015, hvor mesterskabet blev sikret fire runder før tid på udebane mod FC Vestsjælland, så er dette mesterskab historien om en vanvittig slutspurt.

 

DET ER HISTORIEN om, hvordan midtjyderne siden runde 32 har hentet fem point på guldrivalerne fra Brøndby – og ikke mindst om, hvordan man på under en uge tog både til Brøndby og FCK og drog hjem med seks point.

Det fortæller vel egentlig det hele om både kvalitet til tiden, nerver af stål og et vinder-gen for fuld udblæsning, da det for alvor var efterlyst.

Nå, ja – og så et vanvidsdrama i Horsens, hvor Brøndby sendte guldet mod Herning/Ikast i et overtidspanik-drama takker man formentlig også for. Sådan jyde-til-jyde…

LAD OS DA også bare - mens Tina Turner og ’Simply the Best’-tirdner ud over stadion - hamre et 17-tommer betonbor gennem påstanden om, at Brøndby var de fortjente mestre fordi de har spillet bedst gennem størstedelen af sæsonen.

Kig på tabellen, må svaret være!

FCM’S POINTGENNEMSNIT er med 2,4 point fuldstændig enestående – ligesom Brøndbys i øvrigt er det, men det bemærkelsesværdige og dybt imponerende ved FCM’s guldtriumf er ganske enkelt, at den kom i hus på trods.

Fordi FCM solgte spillere for 150 mio. kroner plus det løse i klausuler i vinterpausen, havde en længe skadespause til Paul Onuachu – og alligevel formåede, at holde trit med Brøndby indtil enheden var sammenspillet igen.

De fleste – også undertegnede vurderede helt klart, at et farvel til profiler som Alexander Sørloth, Rasmus Nissen og Filip Novak ville koste for dyrt i forhold til Brøndby, der stod med en uændret trup efter vinterpausen.

Men afløserne var klar - og eller blev gjort klar af trænerstaben.

DET VISER BÅDE noget om FC Midtjyllands evigt voksende evne til at lave de spektakulære salg – og stadig holde kvalitet i truppen via kloge indkøb og stærk fokus på træningsbanen.

For Jess Thorup betyder denne titel, at han nu træder ind i den absolutte A-kæde af Superliga-trænere. Ingen har været i tvivl om evnerne og kvaliteten i hans arbejde, men kunne han vinde titler…

Det bevis første han flot i denne sæson og endda – eller måske fordi – han havde ryggen mod muren efter en sæsonstart, der ikke pegede på meget guld og grønne skove.

ET MODIGT SKIFTE til 3-4-3 ændrede om ikke alt, så en hulens masse for FCM, der ganske vist lagde ud med et 4-3-nederlag mod FCK, da systemet blev prøvet første gang, men siden så Jess Thorup og Co., sig ikke tilbage. Imponerende – og Jess! Det er FC Magic…

Vil nogle tale om de to point, der blev sikret mod SønderjyskE i sæsonens mest omtalte kamp? 

Dem om det – og selvom Brøndby har prøvet at sælge den version, så er der bare at sige, at Brøndby var fem point plus en bedre målscore foran FCM, da maj blev indledt, så det gider vi ikke høre på.

 

BRØNDBY? JAMEN, det er ganske enkelt historien om tabte guldmedaljer. Et træt Brøndby-mandskab, der gennem den sidste måned har set slidte og brugte ud, hviket falder tilbage til Aleksander Zorniger og trup-bredden.

Mesterskaber vindes i maj, siger man – og beviset er faldet voldsomt i denne sæson, hvor FC Midtjylland også ganske dygtigt er fløjet under forventningsradaren.

CLAUS STEINLEIN ER EN begavet fyr, der kender mekanismerne i en fodboldverden med spin, sladder og stikpiller.

FCM-direktøren ramte nok hovedet på sømmet, da han til Ekstra Bladet sagde, at medierne havde forelsket sig i historien om Brøndby som mestre.

Ja, han har fuldstændig ret. Det var den bedste historie, at Danmarks første store fodboldlokomotiv efter en truende konkurs og derefter redningen fra Jan Bech igen skulle stå med et DM-trofæ efter 13 års ventetid.

Det var den store fugl Føniks fortælling, men det betyder jo langt fra – som eksempelvis Ståle Solbakken har postuleret – at medierne derfor ØNSKEDE et Brøndby-mesterskab.

SELVFØLGELIG ER Brøndbyfansene, organisationen, spillertruppen, trænerstaben afsindigt skuffede – og det forstår man.

Med kikkerten for øjet, så virker FCK’s pengepung og FCM’s veludførte scouting-strategi og talentarbejde nemlig som en stor mundfuld for Brøndby, så hvis de blå-gule fans spørger sig selv, hvornår sådan en sæson kommer igen, så forstår man dem.

FCK-fansene måtte også nøjes med en ydmygende fjerdeplads og de kunne så nøjes med at trampe på Brøndbys nedtur…

ALT DET ER man sikkert ligeglade med i Herning og omegn.

Der er man bare GULDJYDERNE!

PS: Ja, det er selvfølgelig langt fra tilfredsstillende, at OB igen havner uden for mesterskabsspil og også misser chancen for en playoff-kamp om Europa League-fodbold – og derfor kan fyringen af Kent Nielsen forsvares. En stor pil peger dog også i sportschef Jesper Hansens retning, der stadig ikke har bevist, at han kan samle en slagkraftig OB-enhed.

FC Midtjylland Vanvittig slutspurt: FCM vinder GULD foran Brøndby
Brøndby Festen fes ud for flade Brøndby

460 kommentarer
Vis kommentarer