Brøndby light: Så giver det ikke mening med Agger

Man kan nemt få tanken, at Brøndbys ledelse og bestyrelse vil gøre det så nemt som muligt for sig selv at opfylde målene, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Er Agger en del af det nye Brøndby-setup? Næppe, mener Ekstra Bladets sportsredaktør. Foto: Lars Krabbe
Er Agger en del af det nye Brøndby-setup? Næppe, mener Ekstra Bladets sportsredaktør. Foto: Lars Krabbe

KNYTTEDE NÆVER, highfives og klap på skulderen i bestyrelseslokalet. Fyrværkeri, euforisk jubel og fadøl i lange baner på Sydsiden.

Brøndby er nemlig sluttet som nr. fem i Superligaen, men den sportslige målsætning er nået, så alle skal vel være glade … Eller hvad?

Ja, jeg skal lige love for, at Brøndby er krøbet i et musehul og har sænket de sportslige ambitioner, så selv højhusene på den københavnske Vestegn må krympe sig lidt.

SIGNALET ER nemlig helt klart: Brøndby har for en stund meldt sig ud af dansk topfodbold med erklæringen om, at der de næste fire år ikke nødvendigvis skal medaljer på bordet – og det er både u-brøndbysk og uambitiøst for en klub med det potentiale.

Man kan sagtens rose klubben for at være mere realistisk, for sandt at sige er den varme luft sivet ud mellem betonen på Brøndby Stadion gennem mange år, så klubben SKAL være mere i sync med virkeligheden.

Det styrker naturligvis også troværdigheden, at man bare en gang imellem rammer sine mål, men vi siger jo heller ikke på Ekstra Bladet, at vi bare vil have Danmarks femte bedste sportsdækning...

Alle kunne se, at Jan Bech Andersens ambition om et mesterskab i 2018 var skudt helt forbi målet, men man kan også sænke barren så voldsomt, at man står tilbage med tanken om, at en ledelse og bestyrelse vil gøre det så nemt som muligt for sig selv at opfylde målene.

Man kan i hvert fald sige, at hvis disse sportslige ambitioner heller ikke opfyldes, så er det decideret udygtigt, og det gælder sådan set allerede nu, hvor Brøndby stadig opererer med noget, der ligner Superligaens næststørste lønbudget.

Giver det så den arbejdsro de håber på i Brøndby? Næppe, Brøndby er bare ikke stedet for arbejdsro og faren ligger selvfølgelig i, at folk i klubben bliver lullet i søvn af de neddroslede ambitioner.

En femteplads. Det er, hvad Brøndby-spillerne skal opnå ifølge klubbens nye strategi. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Brøndby Den nye strategi: Brøndby skal bare i slutspillet

ØKONOMISK ER det ligeledes en gåde, at potentialet i Brøndby kun bliver ved det, nemlig et uforløst potentiale, så spørgsmålet må til stadighed være, om det er de rigtige folk, der står i spidsen for Brøndby.

Nu er katten så ude af sækken, og alene det kommer til at koste Brøndby. Al den snak om bedre spillere for færre penge er jo netop blot snak.

Vi vil jo alle sammen have mere for mindre, men i praksis er det en svær nød at knække.

Der altid sympatisk, når en klub vægter spilletid til egne talenter højt, men så plejer placeringerne også at være derefter. Med FCM’s akademispillere som en undtagelse.

Udmeldingen kan ikke andet end at svække Brøndby i kampen om at tiltrække spillere, og tilmed vil det også blive sværere at holde på dem, de har.

NÅR EKSEMPELVIS en Daniel Agger i forvejen er i tvivl om, hvorvidt han skal forlænge med Brøndby, så er de nye signaler fra klubben da et kæmpe vink med en vognstang om, at det skal han ikke.

Hvis ellers han har ambitioner om at blande sig i toppen af dansk fodbold – og det tror jeg, han har.

Jeg slog allerede 7. oktober 2015 til lyd for, at landsholdsanføreren skulle tage et udlandseventyr mere, og samme holdning har Ekstra Bladets Stig Tøfting netop luftet.

Med det nye Brøndby-light i støbeskeen ligner det næsten et uundgåeligt brud mellem Brøndby og Daniel Agger, der næppe har lyst til at agere barnepige for en ny vognfuld uprøvede og uerfarne talenter.

SELVFØLGELIG KAN man sige, at skuffelserne vil være færre for de hårdtprøvede Brøndby-fans, når ambitionerne og målsætningen er sænket betydeligt, men jeg har eddermame stadig svært ved at se dem juble over en femteplads …

Agger har endnu niveauet til et udenlandseventyr mere. - Tag af sted, råder 'Tøffe'. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Tøffes råd til Agger: Drop Brøndby og vælg dette!

Hvis Daniel Agger øjner et nyt udlandseventyr, så skal han bare gå efter det - Superligaen syntes ikke at være det rigtige match for ham. (Foto: Lars Poulsen) Allan Olsen Tag dog et udlandseventyr mere, Agger

Se David Boysens svinestreg fra i søndags:

21 kommentarer
Vis kommentarer