Brøndby snupper guldet - men FCK-brag klædte dem ikke

- Den u-aggressive, stillestående og lidt frygtsomme attitude klædte ikke guldfavoritterne fra Brøndby, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

’ALLE KAN DANSE en sommer’, lød det fra FCK-endetribunen med henvisning til Brøndbys mangeårige guldtørke og den pludselige genopstandelse under Alexander Zorniger.

Budskabet er selvfølgelig også en reminder fra fansene om, at man allerede næste sæson forventer, at FCK byder blandt andre Brøndby op til en langt mere alvorlig tango i toppen end den, FCK har kunnet præstere i denne sæson.

TAGER MAN 1-1-derbyet for pålydende og som en strømpil for næste sæson, så er de to hold tættere på hinanden, end stillingen antyder.

Det var langt fra det mest intense opgør mellem de to storrivaler. Til tider blodfattigt, kedeligt og uden samme riv i opgøret som eksempelvis dysten på Brøndby Stadion i mesterskabsslutspillet. Tempoet var dog fint, og med gavmilde forsvar i begge ender gav det pæne chancer.

Faktisk så mange, at 1-1 var i underkanten – og mon ikke specielt Kamil Wilczek, der ellers er varmere end en gasgril på en sommeraften, vil ærgre sig over den gigaafbrænder, han kunne notere sig for i anden halvleg.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc700x4ox91t11ip5q0df5.jpg

SET OVER HELE kampen så sad FCK på det meste, var lige en tand mere på bolden og skabte de fleste chancer.

Det ændrer ikke på, at Brøndby også havde deres muligheder, så skal vi ikke bare sige, at 1-1 vel var ganske fair. Ståle Solbakken må dog være den af de to trænere, der må ærgre sig mest over det resultat.

Nå, ja – og så formentlig også, at det ikke lykkedes nordmanden at slå Zorniger og Brøndby en eneste gang gennem hele sæsonen.

Fuldstændig usædvanligt – og en ordentlig blodtud til selvforståelsen i FC København.

Til gengæld kan det ene point gøre fin fyldest i jagten på tredjepladsen og den direkte Europa League-plads.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc700x2wsptls1apg7folb.jpg

MEN GULDET, for faen! Hvad med guldet? Ja, det sidder efter undertegnedes mening stadig lige i handsken på Brøndby.

Selvfølgelig kan FC Midtjylland med en sejr over FC Nordsjælland mandag aften indsnævre forskellen til tre point op til Brøndby, men det giver stadig den københavnske vestegnsklub alle kort på hånden.

SLUTPROGRAMMET ER langt mere nådigt for Brøndby end FCM.

De mødes indbyrdes på næste mandag og selv med et nederlag, så kan Brøndby med sejre over Horsens og AaB alligevel fejre guldet – med mindre FCM går målamok.

TIL GENGÆLD SKAL Brøndby genopfinde noget af den energi og løbevillighed, der manglede mod FCK.

Presset tilbage af københavnerne? Jo, jo – men også et Brøndby-hold, der valgte at være lige knapt så aggressivt, og det klædte dem faktisk ikke med den tilbageholdende og lidt frygtsomme attitude.

AT FCK OGSÅ fik masser af plads mellem Kasper Fisker og Christian Nørgaard på midtbanen gjorde også, at Brøndby blev trykket længere tilbage, end de sikkert havde lyst til.

Det fik Lasse Vigen med et stærkt indhop ændret på, og det var medvirkende til, at Brøndby i anden halvleg var bedre med.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc700x3yluzd3y1aa7df5.jpg 

MAN KAN SELVFØLGELIG spørge sig selv, om presset er ved at påvirke Brøndby-spillerne.

De ved jo godt, at de om et par uger kan skrive sig ind Brøndbys historie ved at være dem, der efter mesterskabstørke siden 2005 løfter DM-trofæet.

Måske oven i købet efter en pokaltriumf også. Er både den mentale og fysiske træthed ved at sætte ind?

JEG TROR DET ikke. Parken vil altid være en svær kulisse for og så mod et FCK-hold, der på flere områder er ved at være på det forventede niveau.

Det er selvfølgelig også nu, at Alexander Zorniger skal vise, at han har den nødvendige ro og kølighed.

Det er ham, der skal have blæst den sidste energi og selvtillid ind i Brøndby-truppen til den slutspurt, som vil udødeliggøre dette Brøndby-mandskab på den københavnske vestegn.

OG DANSEN? Jamen, jeg tror egentlig, at begge mandskaber virker tændte til endnu en mesterskabs-polka i næste sæson, men i år kan Brøndby få dansegulvet alene…

PS: Det var ikke det værste tidspunkt, Nicolai Boilesen leverede en stor præstation for FCK. Landsholdet udtages på mandag, og FCK’eren står som bedste venstrebenede backbud lige nu.

Han banker på til VM: To helt i top – én floppede

Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Brøndby giver ikke op: Klar til skæbnemøde med Pukki

78 kommentarer
Vis kommentarer