Brøndby til salg?

Der mangler forklaringer fra Jan Bech Andersen på, hvad hans fremtidsplaner er med Brøndby, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

NU VAR DET ingen sensation for læsere af Ekstra Bladet, at AGF med 2-1-sejren over Brøndby, nu sigter mod de bronzemedaljer, som de gul-blå også har som minimumsmålsætning.

Tallene for sæsonen viser nemlig, at AGF faktisk er gode til at spille sig til pæne chancer og ikke giver modstanderne mange muligheder i den anden ende.

AGF VAR KLART bedst i en sløj fodboldkamp mod Brøndby, der både brød sammen bagude og ikke skabte noget nævneværdigt foran aarhusianernes mål.

Storslået sejr for AGF og et tilbageskridt for Niels Frederiksen. Brøndby-træneren fik også lige raget et kort til sig, der var lige så rødt som det regnskab, hans arbejdsgiver afleverede i løbet af uge.

Artiklen fortsætter under billedet:

AGFs Patrick Mortensen (9) jubler, efter han har scoret til 2-0 under superligakampen mellem AGF og Brøndby IF. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
AGFs Patrick Mortensen (9) jubler, efter han har scoret til 2-0 under superligakampen mellem AGF og Brøndby IF. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix
BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix
 

SAMMEN MED AGF-nederlaget, kan Brøndby nemlig se tilbage på en uge, hvor et nyt dramatisk og ildevarslende regnskab blev klasket på disken.

Den københavnske vestegns stolthed hælder penge ud af butikken i en grad, så de fleste virksomheder med den omsætning og det antal ansatte ville have drejet nøglen om!

PÅ TI ÅR HAR Brøndby præsteret underskud for samlet set 670 millioner kroner, men når årenes budget skulle præsenteres, så har man blot kalkuleret med cirka 100 millioner i underskud for perioden.

Det er der kun et ord for: Utroværdigt!

Javist, så har man justeret undervejs i kvartalsmeddelelserne. Præcis som i år, hvor hvert eneste nye kvartalsregnskab blot har medført en opjustering af underskuddet.

FORKLARINGER ER der masser af. 

Fyringen af direktør Jesper Jørgensen og sportschef Ebbe Sand tynger, nedgang i tv- og entreindtægter fylder også, men det ændrer ikke på, at fejlskuddene er for store.

Nu har Brøndby lånt yderlige penge af Jan Bech Andersen, der blot befæster sin position som enehersker.

Ikke nok med, at han ejer cirka 54 procent af aktierne, men med en gæld på godt 65 mio. kroner til Jan Bech Andersen vil hans ejerandel blot stige, da det forventes at gælden veksles til aktier.

Med andre ord: Jan Bech Andersens ejerandel stiger, mens de øvrige aktionærers aktier udvandes.

SKIDT? NÆH, lige nu er Jan Bech Andersen den bedste ejer – og måske eneste – Brøndby kan have. 

Jan Bech har både kærligheden, tålmodigheden og pengepungen.

Det interessante er, hvad Jan Bech skal bruge en endnu større kontrol over Brøndby til. 

Finansekspert fra Økonomisk Ugebrev sagde i Ekstra Bladet fredag, at hvis Brøndby fortsatte i samme hast med at låne penge af Jan Bech, så kunne Jan Bech Andersen nærme sig en ejerandel på 90 procent.

Dermed kan han tage Brøndby af børsen og slippe for en masse bøvl.

Artiklen fortsætter under billedet:

   Fodbolddirektør i Brøndby Carsten V. Jensen står med en nærmest uvirkelig opgave i Brøndby. Foto: Lars Poulsen
Fodbolddirektør i Brøndby Carsten V. Jensen står med en nærmest uvirkelig opgave i Brøndby. Foto: Lars Poulsen

BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix
BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix
 

Kæmpe drama: Brøndby-træner smidt ud i Aarhus

HERFRA SET, SÅ ligger der dog en anden interessant mulighed med så stor ejerandel.

Nemlig et salg af Brøndby! 

Det vil alt andet lige gøre et salg af Brøndby betydeligt nemmere, hvis en ny storinvestor kun skal handle med en storaktionær.

UTÆNKELIGT? NIX, godt nok er Jan Bech Andersens tålmodighed med Brøndby engleblid, men det giver jo sig selv, at han ikke for tid og evighed synes, det er skideskægt, at skulle dække det ene driftsunderskud efter det andet.

Vi ser amerikanske ejere i FCN, Helsingør, HB Køge. Engelske i FCM, tyske i Næstved. Randers er åbne overfor udenlandsk overtagelse – og det samme er meldingen fra AaB.

Så naturligvis vil Jan Bech kunne sælge Brøndby.

MÅSKE NÅR HANS garanti overfor Brøndbys kroniske underskud udløber 15. september næste år. 

Måske senere, men som enhver anden kapitalfond-tankegang, så skal han naturligvis gøre virksomheden lækker og nedbringe omkostningerne.

Den opgave direktør Ole Palmå og fodbolddirektør Carsten V. Jensen har fået.

ALLERHELST TROR jeg naturligvis, at Jan Bech Andersen vil have skuden på ret køl og i hans allervådeste drømme, så tænker han naturligvis, at Brøndby igen bliver en magtfaktor i dansk fodbold med det ene store salg efter det andet.

Derfor er han tålmodig, men ikke uendeligt – og derfor kan et salg komme på tale.

Den anden mulighed, at få flere til at betale for gildet. Altså som i eksempelvis FCK at have flere meget store aktionærer. 

Det vil både give en ny dynamik i klubben, Jan Bech Andersen ville have sparringspartnere – og det vil ikke gøre Brøndby så sårbare.

HVILKEN VEJ JAN Bech Andersen vælger, vil tiden vise, for selv er formanden påfaldende tavs. 

Ja, så tavs, at man ved de seneste to regnskabsaflæggelser ikke har kunne få Jan Bech Andersen i tale.

Det spiller heller ikke!

SKAL BRØNDBY-fansene være bekymret? Som sagt, så har Brøndby den bedste ejer, de kan tænke sig lige nu, men hans tegnedreng står ikke på vid gab for evigt.

Derfor SKAL Brøndby lykkes med den turn-around, der er skitseret, men det er nærmest en uvirkelig opgave, der er havnet hos Carsten V. Jensen.

Han skal skære ned for spillerbudgettet samtidig med, at Brøndby stadig skal levere sportsligt.

Det kræver et vanvittigt godt øje for at spotte de rigtige spillere med videresalgspotentiale, og der er stort set ikke plads til fejlskud!

FOR BRØNDBY HAR kun spillersalgs-benet at gå på i modsætning til FC København, der med Lalandia, Parken og kontortårnene er sikret et stærkt økonomisk fundament.

At være afhængig af spillerslag gælder stort set samtlige andre Superliga-klubber, så her er Brøndby ikke alene, men er overhalet af både FCN og FCM, når det handler om at afsætte spillere.

Lige nu, handler det allermest for Brøndby om, at tilbagevinde den økonomiske troværdighed.

Tallene taler: Det dufter af medaljer i Smilets By

Underskrift sikrer FCM-træner voldsomt lønhop

Vild udvikling: Alt vendt på hovedet på 60 sekunder

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+