Brøndbys værste mareridt: Succesen kan flytte superstjernen

- Selvfølgelig vil Brøndbys kommende The Double-titel skabe ravage om Alexander Zornigers navn, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

BRØNDBYS MARERIDT? At The Double – som snart bliver til ølsprøjtende virkelig på den københavnske vestegn – skaber så meget opmærksomhed omkring Alexander Zorniger, at store klubber syd for grænsen begynder at røre på sig.

Jeps, Brøndby kan være glade for, at Danmark er et lille land, at Superligaen har lavstatus i store Bundesliga-Tyskland og at medierne ikke tæppebomber deres læsere med sidste nyt fra den bedste danske fodboldrække.

ALLIGEVEL ER fodboldverdenen skuet sådan sammen, at en så markant triumf som den Alexander Zorniger er ved at gøre til virkelighed, selvfølgelig vil gå sin sejrsgang i en verden, hvor snakken af og til er hurtigere end Kevin Magnussens dækskift….

Så ja, Alexander Zorniger vil få stor anerkendelse og i en liga med relativ stor udskiftning på trænerbænken som Bundesligaen, så skal der ikke mange tanker fra en sportsdirektør før en telefonsamtale bliver sendt afsted mod Zornigers mobil.

SELVFØLGELIG FIK tyskeren en ordentlig en på Mercedesen, da han kun tre måneder inde i sæsonen fik sparket i VfB Stuttgart tilbage i 2015 - og den slags husker man selvfølgelig på de kanter.

Men altså, meget vand er løbet gennem floden Neckar siden!

Trænere er kommet og gået i Bundesligaen og en fyring i fodboldverdenen er som kendt langt fra noget evigt brændemærke. Så jo, der skal nok blive lagt mærke til Zornigers bedrift oppe i lille Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet:

Pokaler giver omtale - også for Alexander Zorniger. Foto: Tariq Mikkel Khan
Pokaler giver omtale - også for Alexander Zorniger. Foto: Tariq Mikkel Khan

Sport og Spil Brøndby giver ikke op: Klar til skæbnemøde med Pukki

MEN HOV, HOV! Har den efterhånden smilende og venlig Zorniger det ikke som blommen i et æg. Magten og indflydelsen er stor i Brøndby, hvor han har sat sit præg hele vejen rundt.

Succesen er større end nogle med gult og blåt sind turde drømme om – og med kæreste og barn installeret i Solrød, så spiller det vel bare?

Ja, ingen tvivl om, at han på mange måder har fundet sit eventyrland, men Alexander Zorniger er præcis lige så ærgerrig og ambitiøs som Ståle Solbakken.

DERFOR: KOMMER tilbuddet fra en stor liga, så vil der være en stor del i Zorniger, der brænder efter at bevise, at fyringerne i RB Leipzig og VfB Stuttgart var – om ikke en fejl – så i hvert fald at, at Alexander Zorniger er en anden træner i dag.

For dansk fodbolds skyld, så håber jeg bestemt også, at Alexander Zorniger bliver en rum tid i Superligaen, for hans arbejde i Brøndby har været imponerende.

Forhåbentlig kan de store europæiske ambitioner være med til at holde på Zorniger, der skal lede holdet i forsøget på at nå Champions League.

ET TAB AF NETOP Alexander Zorniger vil være katastrofalt for Brøndby.

Ja, der er bygget på i forhold til kulturen og vinder-DNA’et, men det er stadig i en spæd fase i genopbygningen af Brøndby som storklub – og lige netop her har Alexander Zorniger spillet – og spiller - en uvurderlig rolle.

Ekstra Bladet fortæller på de foregående sider, hvordan Jan Bech og Troels Bech kæmper en brav kamp for at holde sammen på truppen – måske bliver den største kamp, at holde eventuelle bejlere væk fra træneren…

PS: I aften mødes Brøndby og FCM til den sidste store gulddyst. Forventningen herfra er stadig, at Brøndby kører guldet sikkert hjem via pointforspringet og den markant bedre målscore, men også at FCM går ud som rasende for at spille den absolut sidste chance de har i mesterskabsduellen. Underholdende? Ja, det kan det ikke undgå at blive.

Kristina Ahnert elsker at bo ved vandet i Danmark. Hun kan slet ikke forestille sig at bo et andet sted. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Eksklusivt interview med Zornigers blogger-kæreste: Brøndbys fans er vanvittige

Kamil Wilczek har rykket sig helt enormt i dette forår og er lige nu en stor helt på Vestegnen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

157 kommentarer
Vis kommentarer