Bullshit-bingo fra ny DBU-boss

Det er et nyt nyrehug til Morten Olsen, at Peter Bonde blev vraget til jobbet som talentchef - og forhåbentlig kommer der mere end varm luft fra den mand DBU så har valgt til jobbet, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Claus-Bretton-Meyer har valgt ny talentchef, der også kender alle de dyre ord. Foto: Lars Poulsen
Claus-Bretton-Meyer har valgt ny talentchef, der også kender alle de dyre ord. Foto: Lars Poulsen

HOLD GODT fast! Vi skal på en rundtur i dansk fodbold, hvor nyhederne har pumpet løs med Brøndby-regnskab, nye forhandlinger i landsholdskonflikten og en ny talentchef i DBU.

SÅ SPÆND hjelmen – og sig først goddag til Flemming Berg. Nå, ham kendte du ikke? Nej, man kan ikke sige, at DBU har valgt højtprofileret, og afskeden med FCN skete ikke i fuld honnør efter anbefalinger af hele tre flops.

DBU's nyudnævnte talentudviklingschef, Flemming Berg, hentede brasilianske Ricardo Bueno til FC Nordsjælland. Det blev aldrig nogen succes... Landsholdsfodbold Ny DBU-boss bag flopkøb

Til gengæld kan han åbenbart spille en solid gang bullshit-bingo og ordgejl. Tjek bare her: ’Som talentudviklingschef vil jeg skabe effektive processer og kompetent styring, der sætter individet i højsædet, men altid med henblik på helheden’.

Bla-bla-bla …. Intet under at Claus Bretton-Meyer faldt for Flemming Berg.

NÅ, HAN skal bestemt ikke dømmes på forhånd, og det mest interessante – som Ekstra Bladet kan afsløre i dag – er måske at kigge på, hvem der IKKE fik det.

En af de vragede hedder nemlig Peter Bonde. Morten Olsens tro væbner i den røde tråd – og med det afslag, ja, så er det endnu et nyrehug til Morten Olsen, hans folk og indflydelse.

Der hænger mørke skyer over Morten Olsen, der har en faldende stjerne hos den nye DBU-ledelse. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Stop ydmygelserne af Olsen: Så fyr ham dog!

EKSTRA BLADET afslørede i sidste uge, at Morten Olsen hverken var inviteret til DBU’s fodboldfest eller spurgt til råds om de nye ansættelser som elite- og talentchef.

En fremgangsmåde, Frank Arnesen undrede sig voldsomt over, og man må bare konstatere endnu en gang: Morten Olsen er stendød i DBU-regi.

Det virker dybt underligt, at man ikke vil benytte sig af unionens bedst betalte medarbejders viden og Olsens ubestridelige fodboldindsigt. Også i den røde tråd, som han var med til at indføre, men kongemager Peter Rudbæk valgte altså side til fordel for administrationsfolket og ikke dem med græs under støvlerne.

Peter Rudbæk (tv) og Morten Olsen har været gode venner, men nu har Rudbæk valgt side. Han går med den nye DBU ledelse. Til højre ses FCM-træner Glen Riddersholm(Foto: Henrik Schütt) Landsholdsfodbold Beskidt opgør i DBU: Olsens ven har vendt ham ryggen

Som skrevet før sidder man med fornemmelsen af, at DBU ikke kan vente, til det bliver sommer 2016, og Morten Olsens kontrakt udløber.

HAR DBU  storfejlet i behandlingen af Morten Olsen, så har de til gengæld langt om længe accepteret, at landsholdsspillerne må forhandle kollektivt, og selv om DBU må indkassere et klart nederlag på den holdning, så er det trods alt glædeligt, at Spillerforeningen og DBU skal mødes i dag.

Oven i købet – som foreslået hér – med Daniel Agger ved bordet. Fint signal af begge parter, og løs så den konflikt! Indrømmet, det er stærkt underholdende, men det virker temmelig åndssvagt, at det skulle tage så lang tid at nærme sig hinanden – og forhåbentlig har de gnubbede ord ikke ødelagt for meget.

Peter Bonde (tv) blev craget som kandidat til jobbet som DBUs talentudviklingschef. Det ligner et klart opgør med Morten Olsen-klanen fra DBUs nye ledelse. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Afsløring: DBU vrager Bonde som talentchef

VIDERE! Brøndby-regnskab og en halvmopset Jan Bech Andersen. Fordi omverdenen ikke straks tog Brøndbys regnskabsmæssige fremgang til sig, men helt ærlig: Med et underskud på 153 mio. kr. så står klapsalverne altså ikke i kø.

Ja, omsætningen steg for første gang i fem år, og det er et klart sundhedstegn, men det står også klart, hvorfor den tredjeplads og eventuel Europa Cup-deltagelse er så vigtig.

Der mangler indtægter fra spillersalg, sponsorere og europæisk fodbold. Se på Esbjerg og AaB, som har tryllet flotte regnskaber frem med Europa League-deltagelse, så den sportslige uformåen koster altså.

Der er solfgt mange trøjer med 22-tallet i Brøndby, siden Daniel Agger vendte hjem. Brøndbys merchandise salg er steget med 5,6 mio. kr. i 2014. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Agger-effekt til millioner

FORVENTNINGERNE for 2015 signalerer også klar forbedring for Brøndby, men for spillerne og Thomas Frank lå den allerbedste nyhed et helt andet sted. Brøndby vil sørme renovere banen! Ja, dælme – og det skal selvfølgelig også lige have et flag med på vejen, at man omsider retter op på års forsømmelser i jordhøjde.

24 kommentarer
Vis kommentarer