Dansk verdensklasse: 'En af årets største idrætspræstationer'

Det var stort. Rigtig stort af Michael Valgren, da han triumferede ved Amstel Gold Race søndag eftermiddag. Det mener Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen, der også glæder sig over en gylden generation af danske ryttere

Se den dramatiske afslutning her. Video: SNTV/AP

CYKLING ER måske den sportsgren i verden, hvor udtrykket ’ingen husker nummer to’ kommer bedst til udtryk.

Man kan skovle nok så mange pæne placeringer sammen, men kun vinderne bliver hyldet og henter respekt.

Michael Valgren var naturligvis allerede en etableret rytter og specielt sejren i årets ’Omloop Het Nieuwsblad’ sendte ham et nøk op i feltets hierarki.

DET KAN DOG ikke måle sig med den monumentale sejr i Amstel Gold Race, han på uimodståelig vis kørte hjem søndag.

Vundet mod nogle af verdens bedste afsluttere som Peter Sagan og Alejandro Valverde - ligesom vindertyper som Julian Alaphilippe og Tim Wellens blev afvist.

Ren verdensklasse, magisk, karrierens i særklasse største bedrift af Valgren – og en af årets største danske idrætspræstationer.

Ren ’Danish Dynamite’, som Valgren selv udtrykte det. Fordi sejren kom i hus med hjælp fra Jakob Fuglsang.

Danskeren triumferede i Amstel Gold Race. Foto: Marcel van Hoorn/Ritzau Scanpix
Danskeren triumferede i Amstel Gold Race. Foto: Marcel van Hoorn/Ritzau Scanpix

KLASSIKERSEJRE er ikke hverdagskost i dansk cykling, men det kan det måske blive. I hvert fald er potentialet til stede, og dansk cykling står med en sjælden gylden generation til lige netop endagesløbene.

Mads Pedersens andenplads i Flandern Rundt taler sit tydelige sprog, men også folk som Magnus Cort og Søren Kragh Andersen kan tale med om den ypperste placering i endagesløbene.

JA, VI HAR ofte øjnene rettet mod den næste etapeløbsrytter, der kan sende danskerne i ekstase i sommerens Tour de France, men en præstation som Michael Valgrens er ganske enkelt unik.

Et vaskeægte mesterstykke!

Michael Valgren kører først over målstregen i Amstel Gold Race. Foto: AP/BAS CZERWINSKI Cykling - 16. apr. 2018 - kl. 06:33 Cykelstjerne bøjer sig i støvet: 'Jeg er vild med Valgren'

Se også: Historisk dansk triumf: Valgren smadrer alle i Amstel Gold Race

- Gitte og jeg brugte meget mere tid på Michael end på hans søskende, selv om vi altid har forsøgt at give børnene lige meget opmærksomhed, indrømmer Søren Valgren, her foran sin kutter Kansas. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Sørens søn leverede kæmpe dansk triumf: Tja, fisker kunne han jo ikke blive

Chris Froome hæver Tourens største check på 500.000 kroner for at vinde løbet. Foto: AP/Christophe Ena Sport og Spil Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

23 kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen