De tabte sutten i skandale-afgørelse: Vi har brug for dig, Patrick!

- Selvfølgelig er der plads til Patrick Nielsen på den danske boksescene efter karriereforlængende indsats mod Arthur Abraham, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Træner Gytte Løjborg løfter Patrick Nielsen efter kampen. Foto: Lars Poulsen
Træner Gytte Løjborg løfter Patrick Nielsen efter kampen. Foto: Lars Poulsen

SE AFGØRELSEN I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN

BANDITTER, bedrag og bullshit. Boksning i en nøddeskal.

Charmerende for trofaste venner af nævesporten. Uforståeligt for alle andre.

Jeg er fan – også selvom man skal trækkes igennem en temmelig søvndyssende affære, som den Patrick Nielsen og Arthur Abraham gav hinanden i Offenburg, Tyskland.

Tysk-armenieren med dobbeltparaderne klinet til kæben indtil 10. omgang, hvor han åbnede mere op for posen. Patrick Nielsen bevægede sig ganske vist godt rundt om Abraham, men desværre havde han ikke våbnene til at åbne den aldrene, nu 38-årige tidligere stjerne.

Det var boksning på anden klasse med meget få træffere, men sådan er den verden også. Det er jo heller ikke alle fodboldkampe, der er det rene øjeguf...

DOMMEDAGS-TROMMERNE havde buldret over Patrick Nielsens tatoverede krop, men hallo! Det var en mere moden, mere velforberedt og mere voksen udgave vi så af Patrick Nielsen. Ganske glimrende – og måden han fokuseret holdt Abraham beskæftiget på var en fornem præstation.

Fysikken fejlede heller intet – selvom tempoet gennem kampen ikke ligefrem var ren Autobahn…

Derfor er det fuldt forståeligt, at han ligesom så mange andre boksere løber fra sine ord om at smide handskerne på hylden. Hvorfor skulle han det?

Tilmed kan man diskutere, om ikke danskeren kunne være rejst hjem til Albertslund med sejren. At to dommere havde Arthur Abraham som klar vinder med 116-111 er fuldstændig vanvittigt. De må have tabt sutten fuldstændig og det fortæller alt om fordelene ved hjemmebane i denne såkaldte gentleman-sport.

Artiklen fortsætter under billedet:

Patrick Nielsen og manager Simon Lund efter kampen. Foto: Lars Poulsen
Patrick Nielsen og manager Simon Lund efter kampen. Foto: Lars Poulsen

- Det var første gang Patrick blev slået ud (mod John Ryder, red.). Sådan er sporten. Ellers havde det ikke været boksning. Du risikerer at blive slået ud noget så eftertrykkeligt. Sådan er det. Men det er ikke ensbetydende med, du er dømt ude. Folk sagde: 'Ej, det var så forfærdeligt', 'Jeg græd næsten, da jeg så det'. Men sådan er jeg ikke selv. Det er en del af sporten, og Patrick har jo også selv slået folk ud, lyder det fra Jan Nielsen, der ikke tog det så tungt, da sønnen Patrick Nielsen led sit første knockout-nederlag i karrieren i London. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Patrick Nielsens far: Måske har jeg været for hård - måske var det en stor fejl

NÅ, UNDER ALLE omstændigheder fik Patrick Nielsen heldigvis vasket noget af pletten væk fra det absurde nederlag til John Ryder i oktober 2017, hvor en rystende usikker dansker fik klø efter noder på Wembley.

Hvis kampen mod Arthur Abraham er vejviseren for, hvilken Patrick Nielsen vi kan forvente i ringen, så har han selvfølgelig en plads på den danske boksescene, hvor der sandt for dyden er langt mellem snapsene. Ja, rent faktisk ligger dansk boksning i respirator!

Der er selvfølgelig et spørgsmål, der skal stilles og selvfølgelig bliver stillet i Team Sauerland og hos tv-stationerne. Er der penge i Patrick Nielsen?

De fleste er selvfølgelig klar over, at han ALDRIG kommer i en klasse, hvor kampe mod folk som George Groves, Chris Eubank jr., Gilberto Ramirez virker realistiske.

Dertil er Patrick Nielsen for begrænset en bokser uden det helt store våben.

Artiklen fortsætter under billedet:

Patrick Nielsen undviger et af Arthur Abrahams få forsøg. Foto: Lars Poulsen
Patrick Nielsen undviger et af Arthur Abrahams få forsøg. Foto: Lars Poulsen

MEN PENGENE, for faen. 'Show me the money' er den sætning, der får bokseverdenen til at løbe rundt.

Selvfølgelig vil TV3 Sport gerne have boksning i deres sendeflade – og tv-stationen har før lavet store penge på pay-per-view-kampe, men Patrick Nielsen er næppe i en klasse, så han vil kunne skabe store indtægter på den front.

Arenaen til hjemmekampe er mere Albertslund Musikteater end Parken, så også på den led er Patrick Nielsen langt fra nogen seddelpresser.

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig fortsat, om Team Sauerland ser en forretning i Patrick Nielsen og i det hele taget om et dansk boksemarked er interessant for de to tyske brødre, Nisse og Kalle Sauerland.

DER GÅR NÆPPE mange dage for Mogens Palle fremsætter tilbuddet om en kamp mod 46-årige Lolenga Mock – og det kan da sagtens være, at det kunne være god lir på dansk grund.

 Ligesom Arthur Abraham formentlig også kan se musikken i  at vride lidt ekstra penge ud af en re-match på dansk jord. Tyskerens karriere er nemlig heller ikke på vej mod stjernerne - selvom han ligger nr. otte i verden på den uafhængige boxrec.com. En liste, hvor Patrick Nielsen er nr. 52.

For sympatiske Patrick Nielsen selv er det naturligvis vigtigt at afklare, om han VIL boksningen og den disciplin, der hører med.

Han ved formentlig selv, at han næppe kommer til at stå med bæltet i et af de store forbund, men mindre kan jo også gøre det – og så kan han alligevel have en fin karriere kørende.

Lige nu er sagen bare, at det nødlidende dansk professionel boksning har brug for Patrick Nielsen.

Sport og Spil Patrick om karrierens største mareridt: Uhyggeligt det kunne ske

Se også: Så meget tjener Patrick på comeback-braget

Se også: Raser over dommerne: - Skandaløst! - Patrick blev skidt på!

En legende takker af: Kyllingen, verdensmesteren og bankrøveren

Se Jesper D. Jensen være dybt uenig med dommerne:

'SKANDALØST' - bokseekspert raser over dommerne efter Patricks nederlag i Tyskland

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen