Den bane er mere til monstertruck end fodbold, Brøndby!

Dårlig reklame for dansk fodbold i det mest elendige derby i mands minde. En regulær skændsel, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Brøndbys Daniel Agger og FCK's Mathias Zanka Jørgensen og Andreas Cornelius kæmpede forgæves med en skandaløs bane. Foto: Jens Dresling
Brøndbys Daniel Agger og FCK's Mathias Zanka Jørgensen og Andreas Cornelius kæmpede forgæves med en skandaløs bane. Foto: Jens Dresling

FIRMAET HYPERCUBE er ved at kigge på en ny struktur for den danske Superliga, men forhåbentlig får hollænderne ikke fat i en DVD med Brøndby-FCK-kampen.

Så kunne konklusionen nemlig hurtigt lyde: Luk lortet!

HVIS FORUDSÆTNINGEN er, at netop københavnerderbyet er kronjuvelen i dansk klubfodbold, så var kampen i Brøndby decideret dårlig reklame for Superligaen.

Formentlig det ringeste af samtlige opgør mellem de to københavnerklubber. Selv havearbejde havde været mere underholdende…

Se også: Agger om pippende Sviatchenko: Hurtigere på tasterne end på banen

IKKE SÅ MEGET fordi måltavlen viste 0-0 efter 90 minutter, der føltes som 180, men fordi kampen ikke bød på noget, der bare mindede om fodbold. Jo, altså hvis man holder af hovedstødsdueller, bolde i tredje sals højde og masser af nærkampe.

Hvorfor? Ja, fordi Danmarks elendigste fodboldbane er mere egnet til Monstertrucks end fodbold.

En bane, hvor spillerne – fornuftigt nok – ikke engang turde tage en enkelt dribling, men hellere give kuglen en over nakken og få den væk fra egne fødder.

DER ER TALT meget om Brøndbys bane, og intet har været overdrevet.

En skamplet på dansk fodbold og selvom Brøndbys ledelse nu langt om længe har taget sig sammen til at få den fikset, så er det et svigt af dimensioner at det ikke er sket før.

En svinestreg overfor Brøndbys egne spillere, for modstandere, tilskuere, tv-publikum, ja alle, der holder af fodbold.

Det var Tipslørdag anno 1977 og en af de uger, hvor 9 ud af 13 kampen var aflyst!

SÅ HJALP det lige fedt, at de to fangrupper var ligeglade og klasser over både bane og spil.

Klubber skal have varme i banen, ordentlige lysmaster og i det hele taget stadionfaciliteter, der lever op til DBU’s krav, men en ordentlig bane skal man åbenbart ikke stille med.

Det var elendig fodbold på et elendigt underlag.

ÆRGERLIGT, FOR tænk på den fremragende fodboldkamp de to hold gav os 8. marts i Parken, hvor banen indbød til fodbold og ikke mudderbrydning.

Se Aggers infight med Zanka:

Måske var det netop det, der frustrerede Daniel Agger så voldsomt, at Mathias Zanka skulle have en dobbeltwhopper af et albuestød. Først i ryggen, så i hovedet.

Voldsomt og det så formentlig mere alvorligt ud end det var, men dommer Michael Tykgaard kunne sagtens have stukket et rødt kort ud til Brøndby-anføreren.

Se også: Agger skånet for rødt kort i målløst New Firm

NU VAR DET en kamp med masser af saft i nærkampene og duellen mellem Mathias Zanka og Daniel Agger kunne også kategoriseres som en af dem, der bare opstår inden indlæggene kommer i feltet. Specielt når man som Agger er vant til engelsk fodbold.

I det mindste gav lige præcis den nærkamp kampen noget dramatik og diskussionsstof.

AT FCM’S Erik Sviatchenko sekunder efter på Twitter dømmer ’direkte rødt kort’ hjemme i sofaen og efterfølgende slettede sin besked om landsholdsanfører Agger lagde også lidt lir til et New Firm som på alle andre områder var en ørkenvandring på en pløjemark…

58 kommentarer
Vis kommentarer