Annonce:
Annonce:

Den ultimative hån: Gør dagen til Skt. Christians Day!

- Danmark står med en gylden chance for en VM-billet. Den SKAL og BØR gribes, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Annonce:

SÅ STÅR VI der.

I startblokken, hvor forklaringer, undskyldninger, forudsigelser og den klippefaste tro på, at Danmark er et bedre fodboldhold end Irland, kan placeres på den nærmeste pub.

Dem er der i øvrigt ikke langt mellem her i Dublin, men pointen er klar.

Nu gælder kun præstationen og bevisførelsen på, at Åge Hareide har tilført dette hold noget vinder-dna.

ALLE I KORET ER vel enige om, at det tekniske niveau er højere på det danske hold, og at de individuelle kvaliteter burde udmanøvrere de mere primitive irere.

Problemet er bare, at irerne er bedre til og mere sikre på deres koncept, end danskerne er på, hvordan de spiller.

Irerne drømmer ikke om flot, flydende fodbold, selv om diskussionen også kører i irske medier, men kan uanset spillestil regne med syngende opbakning blandt de højtsyngende irske fans.

Annonce:

ÅGE HAREIDE VAR heldigvis klar i mælet på pressemødet på Aviva Stadium.

Vi skal ganske vist fighte, men manøvren går ud på at få flyttet de tunge irere rundt med hurtige pasninger og masser af bevægelse. Enig!

I aften vil det sandsynligvis igen være danskerne, der skal diktere spillet, og det var vi desværre alt for dårlige til Parken.

SPØRGSMÅLET ER da også, om vi blev fuldstændig forblændet af 4-0-sejren over Polen.

Om den sejr på en aften, hvor alt lykkedes, er blevet den forkerte målestok for, hvor langt dette landshold er nået.

Det tror jeg – selv om et vist topniveau blev bekræftet den magiske aften i Parken.

Men Polen ville frem på banen og gav plads. Hvad skete der efterfølgende?

Ja, en rodet arbejdssejr i Montenegro og en skuffende hjemmebane indsats i 1-1-kampen mod Rumænien bekræftede ikke Polen-kampens eufori, og nullerten mod Irland fortsatte i samme spor.

Annonce:

HER PÅ GADEN og i de irske medier er der både lettelse og forundring over, at den stort hypede og frygtede Tottenham-stjerne Christian Eriksen var ’fraværende’ i den første kamp.

Det skal naturligvis ændres i aften – og hvor irerne har deres Skt. Patrick’s Day, hvor øllet flyder lystigt 17. marts, så kunne 14. november passende bliver Skt. Christian’s Day, hvor vi skåler på en VM-billet. Båret hjem af Danmarks største stjerne.

Den sidder lige i øjet. Skaf så den VM-billet. Foto: Lars Poulsen
Den sidder lige i øjet. Skaf så den VM-billet. Foto: Lars Poulsen
 

FOR SELVFØLGELIG SKAL vi forvente mere af maestro Eriksen end den magre indsats i specielt anden halvleg i Parken i lørdags.

Både når det kommer til at sætte tempo i det danske spil, at se de huller, der forhåbentlig er andre danskere til at løbe i, at gafle de andenbolde, der vil være masser af – og selvfølgelig slangehugget fra distancen.

Han – og det øvrige hold – står 90 minutter plus det måske løse fra en VM-billet. Det må ikke glippe og bør ikke.

Nu skal den chance ganske enkelt gribes, og det vil for alvor katapultere fortællingen om dette landshold helt i vejret.

Annonce:

Vi skal forvente, at et dansk landshold med spillere, der ikke er uvant med både Champions League-fodbold, mesterskaber og hovedroller, over to kampe skal sende en flok arbejdsmænd på en sommerferie langt væk fra Rusland!

HAR VI SÅ FOR høje forventninger til landsholdet – og måske landsholdsfodbold generelt? Hvad er det egentlig, vi måler præstationerne i den rød-hvide-dragt op imod?

Er det klubholdene i Champions League, Premier League eller La Liga, der investerer milliarder på spillere og derefter bruger tusindvis af træningstimer på at få en sammenspillet enhed, hvor hver enkelt spiller kender holdkammeraterne ned til mindste detalje?

HVIS DET ER sådan, man måler landsholdsfodbolden, så tager man fejl.

Landsholdene er ikke (og det er længe siden, at de nationale udvalgte var) den bedste vare i fodboldbutikken.

Tag Christian Eriksen.

Han ved lige præcis, hvor Harry Kane og Dele Ali løber hen, og hvordan de vil modtage bolden, og omvendt ved de også, hvad de kan forvente fra Eriksen.

Annonce:

MÅSKE ER DET også derfor, at vi sidder skuffede tilbage efter den første playoffkamp mod Irland i Parken.

At vi endte med en flad fadøl fra den fest, der aldrig rigtig blev helt så sjov som forventet.

Det ændrer bare ikke på, at Danmark har en unik chance for at komme til et VM, der vil give dette landshold et ubetaleligt rygstød – og bare bygge på det bånd, landsholdet lige nu har med befolkningen.

Selvfølgelig er vi bedre end Irland – bevis det nu!

PS: Ændringer? Ikke mange, men sæt gerne Yussuf Poulsen i spil for noget fart på kanten – og mon ikke Andreas Cornelius fylder mere inde centralt end Nicolai Jørgensen. Sisto? Han skal spille, men steppe gevaldigt op.

Hold da op! Kæmpe VM-bonus venter Eriksen & Co.

To-årige Simon drømte stort: Her er hans fabelagtige historie

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: