Det derby var en skændsel!

Det er en falliterklæring og dybt pinligt, at FCK og Brøndby ikke kan finde en løsning på billetkrigen og det kostede på stemningen i Parken. Efter pokalkampen onsdag skal der findes en langtidsholdbar løsning, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen var i studiet tidligere i dag og uddybe på sin dom over gårsdagens derby

10 ÅR FOR sektion 12 – 10 år bag FCK, lød det på et banner fra FCK’s fangruppering, da anden halvleg af det traditionsrige københavner-derby blev fløjtet i gang.

Normalt ville sådan et statement blive mødt af et modsvar fra den anden ende, hvor Brøndbys fans plejer at huserer, men der sad en flok glade drenge og piger.

De var kommet gratis til derby, da Brøndby-fansene som bekendt boykottede begivenheden.

Betød det noget for stemningen? Ja, i den grad!

FCK-fansene havde selvfølgelig fuldstændig frit spil til uimodsagt, at fyre slagsangene af, men mon ikke selv de mest hardcore-tilhængere trods alt savnede noget modspil?

Som neutral iagttager er konklusionen nemlig temmelig klar: Det koster på stemningen og intensiteten, når en så stærk fangruppe som Brøndby ikke deltager i københavnerderbyet.

Brøndbys spillere lignede da også i store perioder et mandskab, der godt kunne have brugt en opmuntring fra tribunerne.

Mathias 'Zanka' Jørgensen (th.) har ikke tænkt at lave om på sig selv, selv om andre kan have det svært med FCK'erens opførsel (Foto: Lars Poulsen) FC København Zanka giver eks-landsholdsspiller igen: Er ingen gæv, smilende jyde

UANSET HVAD, så er det dybt beskæmmende og pinligt, at to af Danmarks største og mest magtfulde klubber, der i masser af tilfælde har været forbilleder for resten af det danske fodboldlandskab, ikke kan finde en løsning på billetproblematikken.

Man kan jo sagtens forstå, at FCK er nødt til at reagere på balladen, og man kan sådan set også godt forstå, at Brøndbys fans vælger en form for statement i deres boykot.

Argumenterne er i bund og grund forståelige fra begge sider, og specielt i Brøndby står de med en tribune-udfordring, der ikke er helt enkel.

Alligevel, så virker det set udefra som en børnehave, hvor viljen til at lave holdbare og langtidssikrede aftaler bliver fordrevet af ønsket om, at udstille den anden part.

Nu venter endnu en kamp mellem de to arvefjender, nemlig pokalkampen på onsdag, og når den er færdigspillet, så må parterne til forhandlingsbordet igen og finde en aftale, som alle kan leve med.

Hvis ikke de kan finde ud af det alene, så må Divisionsforeningen agere mægler mellem de to kamphaner. Hvis ikke der findes en løsning, så vil derbyet 17. april stå som en skamplet over dansk fodbold og forholdene for udebanefans.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nicolai Jørgensen jubler over sin scoring til 2-0. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen jubler over sin scoring til 2-0. (Foto: Lars Poulsen)

PÅ BANEN VAR FCK lige så overlegne som på lægterne og fraset 10 udmærkede minutter i anden halvleg, så vil det være synd at påstå, at Brøndby havde meget at byde på i offensiven.

Specielt spillere som David Boysen og Christian Jakobsen blev udstillet i FCK’s kværn, og hvis det er den type spillere som Troels Bech vil hente for en billig penge, så forstår man jo, at ambitionerne er sænket ganske voldsomt i Brøndby…

Sport og Spil Alle hader Zanka - men han er ligeglad

FCK’S SPILOVERTAG var stort og selvom sejren – samt AaB’s nederlag – sendte københavnerne direkte mod mesterskabet, så var det forunderligt igen at se, hvor mange chancer FCK skulle bruge for at score.

Specielt Federico Santandér var den store synder med i hvert fald en 100 procents chance på Nicolai Jørgensens indlæg og et par chancer på 80-90 procent.

Der var også chancer, der skulle have været spillet store eller blev forkludret af den næstsidste eller sidste aflevering, men samlet set en stærk indsats af FCK.

RESULTATET VAR måske tåleligt for Brøndby, men set over alle 90 minutter blev det også tydeligt, HVOR stor forskel, der er på det nuværende Brøndby og FCK-mandskab, selvom Brøndby har gjort det fint i tidligere opgør.

Denne gang fik FCK presset Brøndby til at sparke lange bolde og dem plukkede hjemmeholdet ned efter behag.

Fysisk blev Brøndby mast, i nærkampene var det som regel en hvid trøje, der endte med bolden og i tempoet, var der også mere snert over FCK’s spil. De var overlegne i alle spillets facetter.

Ja, Nicolai Jørgensen spillede en stor kamp for FCK efter et formdyk, men vigtigste mand var igen Thomas Delaney.

En urkraft på midtbanen, involveret i en helvedes masse, og selvom ikke alt lykkedes fremad banen, så må det for de øvrige 10 være en gave, at have en indpisker og naturlig leder på holdet som Delaney.

Det virker faktisk temmelig naturligt, hvis både Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney er i gang med deres sidste halvsæson for FCK. Hvis priserne er rigtige, så ligner det nemlig to sommersalg for de store FCK-profiler. Der vil i hvert fald være en masse interesserede aftagere.

BRØNDBY? TJAE, ikke mange plusser i karakterbogen, men Frederik Rønnow viste sig igen som en absolut klassekeeper. Uden hans modige udfald ude i feltet, så var det blevet mere end de 2-0 som kampen endte.

Der er i hvert fald ingen, der taler om Lukas Hradecky mere…

FCK-fansene havde selvfølgelig en fest på tilskuerpladserne, men et rigtigt derby kræver også to festlige fangrupper og derfor dumper dette såkaldte derby, der må nøjes med betegnelsen lokalopgør.

Superligaen Zanka i shitstorm: Flår bindet af Kahlenberg

Se FCK-fansenes flotte tifo under derbyet:

Var du i Parken søndag og se fodbold? Eller var en ven eller et familiemedlem? 29.178 så FC København baske rivalerne fra Brøndby med 2-0. Du får nu helt unikt muligheden for at se, om du kan finde dig selv eller en du kender med EKSTRAs helt nye spot dig selv feature:

Plus Spot dig selv: Var du i Parken til derbyet?  

177 kommentarer
Vis kommentarer