Det stinker, Jylland!

De varmeste trænersæder befinder sig i Randers, AGF og FC Midtjylland, der går ind til slutspillene med selvtillid, formkurve og spillemæssigt formåen fra helvede, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

DEN MEGA-afbrænder drømmer Pourié om i nat.

NEJ, INGEN dårlige jokes om gyllespredning eller svinestalde, men det stinker sgu’ lidt, Jylland.

Ja, vi taler selvfølgelig fodbold, hvor en fantastisk sidste spillerunde gav noget af den spænding tilbage, som vi har sukket efter. Gennem stort set hele sæsonen.

Niks, ikke at FCK snubler – eller Brøndby for den sags skyld – men fordi vi fik en sidste spillerunde, hvor det sort på hvidt kunne aflæses, om man jublede eller snublede.

OG JYLLAND? Ja, de ikke bare snublede, men røg helt om på ryggen - og der ligger de så og basker.

Fire ud af seks hold i mesterskabsslutspillet residerer i noget, der med lidt god vilje kunne kaldes København plus det løse – og det er noget af en blodtud til de stolte jyske (og fynske) klubber.

Her har man ganske enkelt ikke været dygtige nok til at få valuta i form af point for de investerede kroner. Det kaldes sløj ledelse, hvad enten den så er udført af træner, sportsdirektør, direktør eller bestyrelsesformand.

DET ER DA OGSÅ vest for Storebælt, at de største skuffelser skal findes – og en enkelt er helt oppe i fiasko-kategorien, så lad os da bare tage den først.

Randers. Jamen, det er jo vanvid, at en stensikker slutspilsplads blandt de seks øverste formøbles af så håbløst. Et point i de seneste ni kampe gør, at man kan undre sig over, at Ólafur Kristjánsson stadig sidder med rorstangen som Randers-træner.

Selv ikke en lang vinterpause har han kunnet bruge til at sætte en prop i nedturen – og det vil være direkte uansvarligt, hvis ikke man overvejer, om islændingen er den rigtige til at styre Randers gennem nedrykningsspillet. Der er faktisk kun fem point ned til den vigtige streg – og selvom Esbjerg og Horsens heller ikke ligefrem sprudler, så er Randers helt ufatteligt ufarlige.

Randers-ledelsen skal lynhurtig finde ud af, om Ólafur Kristjánsson kan få Randers ud af krisen eller om løbet er kørt. Man skulle tro det sidste, når krisen er så bundløs.

FC MIDTJYLLAND vil gerne måle sig med FC København, men Jess Thorups mandskab er lysår fra.

Uinspireret, ufarligt, usammenhængende og uden tidligere tiders pondus og kvalitet. Selv Lyngby og SønderjyskE - hvor man ellers hentede tre spillere fra – er gået forbi i tabellen og midtjyderne skal nu virkelig kæmpe for at få bronzemedaljerne. Hvor langt under forventningerne er det lige!

Så kan det godt være, at man kan lave smarte Rafael van der Vaart-stunts, men sportsligt har hverken truppen eller Jess Thorup leveret og misser man bronzen, så må stolen under Thorup være gloende hed. 26 point efter FCK efter 26 kampe er nærmest en joke.

DEN SIDSTE kæmpeskuffelse er selvfølgelig nok engang AGF og selv Glen Riddersholm må være ved at brække sig over at tale om tid, processer og hvad den veltalende træner nu ellers turnerer med. AGF ender tredjesidst, går ind i nedrykningsspillet med en form og selvtillid fra helvede – og kan kun betegnes som bejler til en nedrykningsplads.

Også her skal ledelsen finde ud af, om de tiltror Glen Riddersholm at styre AGF udenom endnu en nedrykning. Ja, AGF-holdet er aaaalt for godt til at rykke ned, ikk? Jo, da – eller skulle vi sige goddaw do? Den har vi nemlig hørt adskillige gange før, så det er de selvfølgelig ikke.

Glen Riddersholm nyder stadig stor opbakning, men en dårlig start på nedrykningsslutspillet kan ændre alt.

HVAD ELLERS inden vi tager hul på landskampspausen?

  • Hatten af FC Nordsjælland, der virkelig er brændende varme, ja sammen med FCK Superligaens mest velspillende hold. Masser af teknik, flair, fart og hurtige kombinationer. Faktisk præcis sådan noget fodbold man egentlig godt gad på stadion for at se. Fortsætter de kanonformen, så kan de sagtens lave rav i kampen om bronzen.
  • SønderjyskE er helt fortjent atter med i top-seks og mest imponerende er det, at det sker med ny træner og en ladfuld spillere sendt til FC Midtjylland.
  • AaB ærgrede sig over det missede slutspil, men set over sæsonen, så har kvaliteten ikke været til stede, så intet at tude over på sidste spillerunde.

LAD OS SÅ i øvrigt håbe, at den nye struktur med de tre puljer for alvor puster liv i Superligaen. Det er naturligvis røvsygt, at guld og sølv stort set er delt ud til FCK og Brøndby - men der kan nu blive ganske dramatisk og varmt i nedrykningsspillene med flere gode lokalbrag i vente.

Vi kunne måske også døbe dem jydeligaerne...

Se også: 'Det yngste hold' i Europa jubler: Kun et hold er bedre end os

Se også: Kæmpe-afbrændere da Sønderjyske sendte Randers FC mod nedrykning

Se også: Glen efter femte hjemmenederlag i træk: Der er spøgelser i AGF

Peter Degn leverede gyldne indlæg fra højre kant i både AGF, Vejle og Silkeborg i Superligaen. I dag langer 39-årige Degn fadøl over bardisken på Bodega Toldboden i barndomsbyen Ebeltoft. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Husker du fodboldtalentet Peter Degn? 'De tvang mig til at sælge min røde Porsche'

Se Kamil Wilczeks flotte hattrick:

 

Så glade var de i SønderJyskE:

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen