Døde før han blev hyldet: Giv nu Henning Jensen den ære

- Henning Jensen nåede aldrig optagelse i Fodboldens Hall of Fame i live, men skal hurtigst muligt ind det fornemme selskab, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Se Henning Jensens ikoniske mål fra 1973. Video: AP

HENNING JENSEN prydede ofte de ’Alt om Sport’-magasiner, der blev tævet igennem på drengeværelset på Falster dengang tilbage i slut-70’erne og de allertidligste 80’ere.

Det lange lyse hår med sideskilningen, iført den legendariske Ajax-trøje og med ophold i datidens tyske fodboldkraftcenter, Borussia Mönchengladbach, og mægtige Real Madrid bag sig.

Ja, faktisk var det sådan, at min ven Flemming og jeg VAR Henning Jensen og Allan Simonsen, når græsset eller asfalten blev omdannet til et fantasi-stadion med tusinder af ellevilde tilskuere på lægterne.

MENS ALLAN SIMONSEN nåede at sparke Danmark ind på den internationale landsholdsscene med kvalifikation til EM i 1984, så var Henning Jensen lige de år ældre og havde en karriere, der var gået på hæld, da Danmark strøg mod international anerkendelse kulminerende med VM-slutrunden i Mexico i 1986.

Det kan være grunden til, at Henning Jensen i den brede befolkning aldrig har fået helt den anerkendelse, som det sublime talent berettigede til. Ligesom antallet af landskampe var beskedent i 70’erne, og tv-dækningen af international fodbold det samme.

Det hjalp naturligvis heller ikke, at Sepp Piontek ikke var helt overbevist om, at Jensen skulle være en del af tyskerens nye landshold.

Søren Lerby, Henning Jensen og Frank Arnesen i 1979 i Ajax Amsterdam. Foto: Polfoto
Søren Lerby, Henning Jensen og Frank Arnesen i 1979 i Ajax Amsterdam. Foto: Polfoto
 

EKSEMPELVIS ER nordjyden heller ikke blevet optaget i Fodboldens Hall of Fame – og hvor kunne man have undt den stille ’fodboldengel’, at han havde oplevet det.

Alene det faktum, at Henning Jensen vandt mesterskabet i både Tyskland, Spanien og Holland er rigeligt til en plads i det fine selskab, men nu må han – som Richard Møller Nielsen – desværre opleve den ære fra første parket i fodboldhimlen. Så med Henning Jensens triste og tidlige død in mente kommer her en opfordring til Fodboldens Hall of Fame om, at hædre de danske fodboldlegender, mens de stadig selv kan påskønne og deltage i den anerkendelse.

I respekt for, naturligvis, at komitéen bag hæderen hverken er læger eller spåmænd.

40 minutter om FCK: Hvor dybt stikker krisen?

AT HENNING JENSEN og Frank Arnesen angivelig er den sammensmeltede udgave af hovedpersonen Franke i den fremragende generationsroman ’Fodboldenglen’ af Hans-Jørgen Nielsen fra 1979, fortæller også noget om, hvilket indtryk Henning Jensen gjorde på sin samtid.

Billedet af en nærmest vandret Henning Jensen svævende et par meter over Wembleys grønsvær, hvor han sekundet forinden har pandet Bobby Charltons indlæg i kassen i EF-kampen i 1973, har vi heldigvis stadig.

Et ikonisk mål, der er blevet Henning Jensens signatur, men han skal også huskes for en fantastisk karriere.

MÅSKE, MÅSKE IKKE var Henning Jensen hovedpersonen i Hans-Jørgen Nielsens roman.

For os andre vil han altid være Fodboldenglen!

Millionerne forsvandt: Sådan mistede Henning Jensen fodbold-formuen

 

Frank Arnesen i chok: 'De kaldte ham den stumme'

Han vidste, hvor det bar hen: Nægtede at få kemo

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+