Drama i kulissen: Todd tæt på fyreseddel

Kun vundne fodboldkampe kan redde Colin Todd, der har givet en finger til Randers-ledelsen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Hør mere her

DEN EFTERHÅNDEN langvarige Keller-gate eller kone-sag i Randers har ustyrligt mange udløbere og en af dem er – måske lidt overraskende – at den er meget tæt på at koste cheftræner Colin Todd jobbet.

Sat fuldstændig på spidsen, så vil en lille stribe af dårlige resultater give Randers-ledelsen det perfekte påskud for at slippe af med en genstridige englænder, men bag den fyreseddel vil der gemme sig en helt anden forklaring. 

Den ganske simple, at cheftræneren for hele verden viser, hvor uenig han er i Randers-ledelsens håndtering af helle Keller/Borring-affæren.

JEG HAR TIDLIGERE kritiseret Randers-ledelsen for håndteringen, der sejlede rundt. 

I starten var den en sag for direktør Michael Gravgaard, der med et slet skjult forsøg på presse-damagecontrol troede, at kunne håndtere sagen internt. 

Et forsøg, der selvfølgelig mislykkedes totalt – og derefter var det pludselig den sportslige ledelse, altså Colin Todd og sportschef Ole Nielsen, der skulle klare ærterne.

DA RANDERS SÅ valgte at sige farvel til Borring – i fælles forståelse – så forventede ledelsen selvfølgelig, at Colin Todd atter ville bruge den omdiskuterede spiller. 

Her havde de gjort regning uden den garvede englænder, der er opvokset med de allermest konservative holdninger til et omklædningsrums regler.

Med andre ord: Todd kan de ikke styre – og når han ikke vil bruge Keller, så underminerer han selvfølgelig Michael Gravgaards og Ole Nielsens beslutning og dømmekraft.

Foto: Anita Graversen Sport og Spil Far blev myrdet: Kellers dramatiske fortid

DERFOR ER COLIN Todds eneste jobgaranti, at vinde nogle fodboldkampe og så længe han gør det, så vil der næppe blive set alt for skævt til hans udelukkelse af Christian Keller fra direktør-kontorerne.

Står Colin Todds voldsomme udmelding til troende, nemlig at han ALDRIG vil bruge Keller igen, så rækker det j langt ind i fremtiden også, så mon ikke Randers-fansene skal nye synet af den stovte englænder mens de endnu kan…

Man kan være enig eller uenig i Todds vurdering af sagen, men man kan ikke tage fra manden, at han står ved sine ord og holdninger overfor den øvrige trup – uanset hvor meget Randers-ledelsen puster ham i nakken og det kalder også på respekt.

FOR HAM HAR der nemlig ingen tvivl været gennem hele forløbet, nemlig at Keller skulle være høvlet helt ud af i byen fra første færd og kalder ham oven i købet for skurken - og sikkert det der er værre bag lukkede døre.

Det skete ikke og det puster bare endnu engang til teorien om, at venskabet mellem Christian Keller og Michael Gravgaard har været en afgørende faktor.

NÆPPE DEN slags værdier som Randers FC vil kendes for og den seneste udvikling af sagen viser blot endnu engang, at sagen ikke er håndteret på bedste vis fra den ny Randers-ledelses side – og det kan ikke være gået bestyrelsens næse forbi.

Sidste kapitel er i hvert fald ikke skrevet endnu!

Se målene fra Randers' seneste Superligakamp, hvor de fik klø af Viborg:

 

Colin Todd vil aldrig bruge Christian Keller (Foto: Anita Graversen) Superligaen Randers-træner afslører: Jeg vil aldrig bruge Keller

Colin Todd vil aldrig bruge Christian Keller (Foto: Anita Graversen) Superligaen Randers-træner afslører: Jeg vil aldrig bruge Keller Tidligere var trøjen på tilbud, nu kan den foræres væk... Allan Olsen FCK er 'karriereklovnens' bedste redningsplanke

Overblik i konesagen: Skandalen dag for dag

9. marts
Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.

Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.

Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
Jonas Borring slår overfor flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.

Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.

Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.

Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.

Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

141 kommentarer
Vis kommentarer